Meer mensen dood door zuinigere auto’s

Auteur: , 52 Reacties

Heh?

Brulpijp op je PHEV

Verontrustend nieuws uit de Verenigde Staten. Wat betreft zuinige auto’s had Donald Trump al een wat omstreden manier van beslissen, door een zuinigheidsplan op vervuilende auto’s af te schaffen. Dit plan zorgde voor minder vervuilende auto’s en stimuleerde fabrikanten om zuinigere en minder vervuilende auto’s te bouwen, evenals te investeren in nieuwe manieren om auto’s daadwerkelijk minder vervuilend en zuiniger te maken. Schandalig! Begrijpelijk dat daar zo snel mogelijk weer de stekker uitgetrokken is!

Het zorgt echter voor een paar interessante wendingen voor de autoverkoop in de ‘States. De gedachte achter de afschaffing vanuit de officials aan de Trump-zijde zeggen dat zuinigere auto’s niet per se een positieve ontwikkeling is. Als je auto langer op één tank benzine rijdt, betaal je relatief minder benzine en is autorijden dus goedkoper. Dat zorgt ervoor dat het voor meer mensen bereikbaar wordt en veelrijders zullen nog-veel-meer-rijders worden. Meer auto’s op de weg is meer ongelukken. Hmm.

Terug in de echte wereld wordt er stierenkak geroepen op deze claim. De reden is heel simpel: deze lijst. Dit zijn de auto’s die in Amerika het meest gereden worden. Als zuinigheid een belangrijk aspect was voor het volk om auto’s te kopen, zou dit lijstje nogal Greenpeace-vriendelijk zijn. Maar gezien de hele lijst op één auto na alleen maar fullsize SUV’s zijn zoals de Ford Expedition, Chevrolet Suburban en Cadillac Escalade, kun je concluderen dat het groene aspect van een auto bij de Amerikanen niet bizar hoog in het vaandel staat.

Dus mensen in Suburbans rijden iedereen dood? Ja. Maar dat heeft met andere zaken te maken dan met het feit dat mensen graag veel rijden omdat de emissie-eisen de auto’s qua brandstof betaalbaar maken. Een evenredige trendlijn die aanduidt dat er verband zit tussen ‘goedkopere’ auto’s en meer ongelukken bestaat eigenlijk niet direct. Daarom gaan de Environmental Protection Agency (EPA) en de Trumpisten in overleg met elkaar om te zien of er een nagenoeg perfect uitstootplan voor 2026 geregeld kan worden. (via AP News)52 reacties

Als ik nou een kill donald trump stichting opricht willen jullie dan allemaal lid worden?
@mikje90: Nee je mag niet aanzetten tot haat en als je die drang toch niet kan bedwingen, doe het dan jegens terroristen.
@evdw: gezien z’n uitspraken en z’n gedrag valt hij voor mij in het vakje terroristen. Count me in.
@BaRa: Als dit een grap is is het wel een hele slechte.
@viezefreddyw: Was dit dan niet de thread van de slechte grappen?
@bara: Vertel mij eens een paar uitspraken van Trump waardoor jij hem als terrorist wil bestempelen?
@evdw: Hieronder een paar quotes; terrorist is misschien een groot woord, maar verkrachter van de vrije pers, het milieu en internationale verdragen is ie weldegelijk:

“Why can’t we use nuclear weapons?”

“You have a bunch of bad hombres down there. You aren’t doing enough to stop them. I think your military is scared. Our military isn’t, so I might just send them down to take care of it.”

“I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words.”

“My IQ is one of the highest — and you all know it! Please don’t feel so stupid or insecure; it’s not your fault.”

“I think I am actually humble. I think I’m much more humble than you would understand.”

“The point is, you can never be too greedy.”

“Despite the constant negative press covfefe”

“I’ve said if Ivanka weren’t my daughter, perhaps I’d be dating her.”

“The beauty of me is that I’m very rich.”

“I was down there, and I watched our police and our firemen, down on 7-Eleven, down at the World Trade Center, right after it came down”

“I never “mocked” a disabled reporter (would never do that) but simply showed him “grovelling” when he totally changed a 16 year old story that he had written in order to make me look bad.”

“One of they key problems today is that politics is such a disgrace. Good people don’t go into government.”

“Happy New Year to all, including to my many enemies and those who have fought me and lost so badly they just don’t know what to do. Love!”

“An ‘extremely credible source’ has called my office and told me that Barack Obama’s birth certificate is a fraud”

“My fingers are long and beautiful, as, it has been well documented, are various other parts of my body.”

“The other candidates — they went in, they didn’t know the air conditioning didn’t work. They sweated like dogs…How are they gonna beat ISIS? I don’t think it’s gonna happen.”

“Lyin’ Ted Cruz just used a picture of Melania from a shoot in his ad. Be careful, Lyin’ Ted, or I will spill the beans on your wife!”

“Number one, I have great respect for women. I was the one that really broke the glass ceiling on behalf of women, more than anybody in the construction industry.”

“Korean leader Kim Jong Un] is 27 years old. His father dies, took over a regime. So say what you want but that is not easy, especially at that age.”

Zo zijn er nog veel meer; maar goed dit waren er al veel te veel :)
@dawwg: niet echt EU politiek taal idd, maar wel echte taal.. tot nu toe alleen maar goed geweest voor de USA, en volgens menig analist wordt het alleen maar beter
@lekkaah: Oom Donald shakes things up, een frisse wind misschien, maar het probleem is dat het niet constructief is. Dus als de hele wereld ‘echte taal’ gaat gebruiken, dan is het ieder voor zich en god voor ons allen. EUROPE FIRST! THE NETHERLANDS FIRST! NORTH BRABANT FIRST… En dan zitten we weer in de middeleeuwen.
@drdre1: jullie moeten eens snappen dat er al sinds jaar en dag een economische oorlog gevoerd wordt, alleen tot op heden nog nooit zo transparant geweest, er is helemaal niets veranderd.. de mensenmassa interesseert het geen reet zolang ze hun spulletjes maar goedkoop uit Azïe kunnen kopen, begrijp wel dat er miljarden uit onze Westerse economieen naar China toe vloeien en als dat op deze manier doorgaat spreken wij over 100 jaar Chinees. Punt is dat met de slappe politiek die hier gevoerd wordt, een probleem pas opgelost wordt als jan lul er direct last van begint te krijgen, en dat is voorlopig nog niet aan de orde, maar dan zal het al te laat zijn. Sterker nog, Europa, en onze ‘ollandse overheid verkopen gewoon enorme assets van Europa aan China. Wat Trump doet is dus preventief, i.p.v. achteraf het probleem pas op proberen te lossen (dan ben je al te laat), ander soort politiek dan hier idd

Maar goed, zolang aliexpress werkt vinden we het allemaal wel prima
@lekkaah: ja dat snap ik, zoiets noem je de liberale wereldorde. Ik lees over auto’s en over andere dingen ook. 👍🏻 En idd hij is nu behoorlijk transparant. En misschien kan die transparantie alleen op een manier duidelijk worden gemaakt met agressie, okay, geef ik je ook gelijk. Maar ik heb liever dan iemand die transparant én constructief is. En dat is Trump domweg niet. Niet alleen in dit onderwerp, maar in vrijwel elke andere uiting.
@lekkaah:… En ik bestel overigens nooit bij AliX.
@lekkaah: echte taal? echte taal voor mannetjes met kleine piemels die te onzeker zijn en niets snappen van de wereld en dus gewoon maar wat roepen zonder enige kennis van zaken. Kom verder niet aan met dat hij zo’n succesvol zakenman is etc, als je echt rijk bent dan hoef je niet arme alleenstaande moeders een poot uit te draaien met zoiets als Trump University….hij zal gerust wat centen hebben maar er zijn genoeg aanwijzingen dat het niets meer is dan wat hij ooit gewoon van pappie heeft gekregen toen die stopte met roken (ca 200 miljoen). Er is slechts 1 ding wat hij goed kan en dat is de media bespelen en angst inpraten….helaas net genoeg om ook President te worden wat alleen mogelijk was door het kiesmannen systeem want hij had uiteindelijk maar 70.000 stemmen meer verdeeld over 3 staten wat genoeg kiesmannen opleverde om te winnen ondanks dat hij landelijk 4 miljoen stemmen minder had. Slechts 25% van alle kiesgerechtigden hebben op deze man gestemd dus laten we niet doen alsof Amerika echt achter deze man staat.
@dawwg: Kijk, goed om te horen dat je meteen al je woorden terug neemt na het opzoeken en lezen van zijn uitspraken.
@evdw: Trump: de EU is de vijand. Daarnaast wil hij Europese auto’s van de Amerikaanse straten, dat is natuurlijk een soort van Jihad in de ogen van een Autoblogger.
@evdw: de leider van een land “kleine raket man” noemen is de veiligheid van je eigen staat in gevaar brengen en past daarom binnen de royale definitie van terrorisme die de Amerikanen er op na houden.
@mashell: Als je oorlog voert of oorlogstaal voert dan is dat het direct in gevaar brengen van je eigen staat en als leider van een land ontkom je daar soms niet aan. Dit hebben vele presidenten voor Trump ook gedaan. Dat maakt ze nog geen terroristen.
@evdw: ahum… Misschien je ook eens verdiepen dan in de oorlogen van de VS… 🤔 Vietnam… Afghanistan… Irak… With Whitehouse approval! 👍🏻
@evdw:… En dan de definitie van een terrorist erbij pakken.
@drdre1: De definitie van de term terrorist is omstreden. In principe is een terrorist iemand die geweld gebruikt om een religieus of politiek doel te bereiken. Volkert van der Graaf, Salah Abdeslam en de 9-11 daders zijn duidelijke terroristen. Echter, het terug geven van de macht aan Nederland door de geallieerden in 40-45 is een politiek doel maar toch zou ik de geallieerden geen terroristen willen noemen. Als je deze definitie strak hanteert is bijna elke leider een terrorist maar dat is natuurlijk niet wat wij in de volksmond zien als een echte terrorist zoals de eerder genoemden.
@BaRa: hij is enigszins democratisch gekozen
@evdw: one man’s hero is the other man’s terrorist…dus wie bepaalt dan wie de terrorist is? voor sommigen is Trump dat….
@mikje90: ja dat mag natuurlijk. Zolang er geen tweets langskomen.

Ik heb gelukkig geen twitter.
@mikje90: flikker toch op
Ga naar de states en je merkt dat je fout zit
@ff40: nee trutje
@mikje90: Moge onze heer ons behoeden voor figuren als jij die stemrecht en rijbewijs hebben
@lekkaah: moge de heer je diesel laten tanken i.p.v benzine
@mikje90: Dus als je als president erkent dat je kiezers niet geknecht willen worden onder UN Agenda-21 en dus in plaats van fatsoenlijke auto’s in slome zeikwagentjes gedwongen worden zoals hier, dan moet die maar dood?
Konden we hier maar op zo iemand stemmen.
@turbotoll: ja, datte… En bijna al de rest van z’n domme uitlatingen en beslissingen. :)
Gaan jullie voor de stichting van de nieuwe Volkert van der G. of sluiten jullie je bij mijn stichting Trump for Dutch President!

Als Trump hier wint wordt als eerste de verkeersveiligheid aangepakt en wordt alles met minder dan acht cilinders en 6 liter inhoud verboden.

Make our little kikkerlandje great again!
@moveyourmind: Mee eens. Dan zijn we tenminste af van al C1’tjes, A1’tjes, Aygo’s en 107’s.
@moveyourmind: Mee eens. Dan zijn we tenminste af van al die C1’tjes, A1’tjes, Aygo’s en 107’s.
@moveyourmind: Mee eens. Dan zijn we tenminste af van al die C1’tjes, A1’tjes, Aygo’s en 107’s.
@moveyourmind: Putin for President!
Trump zit op hetzelfde kanaal aks onze Prins Laurent. PL rijdt graag snel en zijn uitleg is, hoe sneller ik van A naar B rijd, hoe minder ik uitstoot ! Voila een koninklijke uitspraak , nu weet je het sé.
Zou de schrijver van dit stukje eerst even willen lezen wat er in het bronartikel staat? Het gaat namelijk over tellerstanden van tien jaar oude occasions. Waarbij een paar modellen dus vaak tien jaar lang intensief gebruikt zijn.
@galverink: Nou ben ik geen analyticus maar volgens mij is dit statistisch best verantwoord. De cijfers zijn een gemiddelde van alle 1,7 miljoen(!!) Auto’s die onderzocht zijn. Daar zullen er van ieder model (ook niet-suv’s) exemplaren zijn die intensief gebruikt zijn…
Dus ik ben een moordenaar?
@toyotaprius: Ja, maar troost je met de gedachte, ieder mens is een potentiële moordenaar.
dus moet autorijden heel duur worden dat weinig mensen het doen en dus weinig accidenten
Zuinigere banden kunnen wel leiden tot meer doden. Die eco bandjes hebben minder grip dus meer kans op ongelukken.

Zelf monteer ik het liefst onzuinige banden want die hebben vaak meer grip. Je kan een paar euro besparen op brandstof maar 1x schade door een glijpartij en je bent een hoop geld kwijt door het verdwijnen van je no-claim.
@tstile: Wat zijn in vredesnaam ‘zuinige en onzuinige banden’? Ik heb mijn banden nog nooit afgevuld met een brandstof, of aan de elektriciteitsnetwerk gelegd, hooguit maandelijks gecontroleerd op bandenspanning en aangevuld met lucht.

Maar goed, als Petrolheadbloglezer zou ik verwachten, dat men hier meer voor de maatregelingen van dhr. Trump zijn. Op Toyotaprius na, want die is erg voor het hybride-rijden.
Het enige wat Trumpiedumpie doet is zijn eigen land verdedigen, op alle vlakken, een soort sauvinistisch ‘eigen volk eerst, eigen economie eerst en iedereen moet maar weer eens zijn eigen broek op gaan houden.’ En eigenlijk kan ik hem geen ongelijk geven.
Elk onderzoek kun je laten uitkomen, zoals jij wilt, de uitleg van elk resultaat is multi interpretabel, wat wil zeggen, dat er altijd ruimte is voor discussie.
Conclusie in deze; Meer mensen gaan dood. als er meer gereden gaat worden. Logisch bij meer menselijke bewegingen, maken wij meer keuzes, dus neemt de kans toe, dat er meer keuzes gemaakt worden, met de dood tot gevolg. Of dat per definitie fout is, is weer een andere discussie.
@Orichy: banden met een lage rolweerstand. Die hebben langere remweg.
Al die stille EV’s en PHEV’s kunnen in hun stille modus inderdaad nogal onaangekondigd iemand benaderen, kan daar geen gong, bel of alarmsignaal verplicht op geplaatst worden?

Loud pipes saves lives!!!
@marinepower: Herman van Veen loopt helemaal binnen als een benaderingsgeluid voor elektrische auto’s verplicht wordt: “opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats…”
De reacties lezend zijn we hier volledig ge-hersenspoeld en sterft het hier van de populisten; te bekrompen van geest en intellect om zichzelf een beeld of mening te vormen.
Alleen maar roeptoeteren en daar anderen van beschuldigen.
Verontrustend en gevaarlijk.
@desjonnies: De basis van populisme ligt bij de wil van het volk en afkeer tegen de politieke elite. Logisch dat je overal populisten tegen komt als politici blijven liegen zoals ze doen. Heel slim hebben ze een hele negatieve term aan populisme gegeven maar volgens mij is populisme gewoon de basis van een goed werkende democratie. Mits je er naar luistert dus.

Kijk, dit is dus een populist met een mening die je zeer waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gehoord.
@lekbak: Ik ben dan weer een realist. Waarom ik Trump niet kan waarderen, komt doordat zijn visie niet meer dan een paar dagen is. Korte termijn en korte afstand denken.. letterlijk, wat kan hij binnen zijn ambtstermijn binnen de USA betekenen. Wat er met de rest van de wereld of zijn nageslacht gebeurd interesseert hem niet. Dat maakt het gevaarlijk en daarom zit er een negatieve term aan. Doe je dat in Luxemburg, dan is het te overzien, maar doordat het een wereldmacht is met anabolen spierballen (inclusief opvliegend karakter) is het een tikkende tijdbom.
@wid: Trump moet dat doen wat goed is voor de vs, en niks anders. Hij is namelijk de president van de vs en niet van de rest van de wereld. Het is juist zijn taak om alles binnen zijn mogelijkheden binnen zijn tijd te doen voor de vs.

Dat wij er in de eu last van hebben is totaal niet van belang mits het beter is voor de vs (en daar is nog ruimte voor discussie, heeft de vs een sterke eu nodig of juist niet).
@lekbak: alleen liegen de populisten nog veel meer dan de gevestigde politici. Hun strategie is simpel, mensen die hun geloof in de waarheid hebben verloren kun je alles wijsmaken.
@mashell: Populisme word gevoed door de leugens van de gevestigde orde. Ik ben ervan overtuigd dat de huidige populistische partijen alleen maar bestaan uit pure oprechte wanhoop. De politiek doet maar wat ze willen zodra de verkiezingen voorbij zijn. En elke keer als het volk laat merken het er niet mee eens te zijn doen ze er alles aan om het volk daar geen stem meer in te geven. Ze werken actief en openlijk het volk tegen, zo ver zijn we al.

Populisme is het gevolg van een niet functionerende democratie, en het verdwijnt als de politici weer naar het volk gaan luisteren. Daarmee is populisme dus eigenlijk gewoon democratie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).