Dieven slaan wéér toe in Putten, jatten nu een Defender

Auteur: , 26 Reacties

Houdt het dan nooit op?!

Nondeju, lieve mensen, Putten maakt zijn reputatie weer eens waar, hoor. Nadat we nog geen maand geleden schreven over de tragische ontvoering van deze Audi RS4 (is ‘ie eigenlijk alweer terecht?) zijn het dit keer de buren die eraan moeten geloven.

Hiermee bedoelen we overigens niet dat iedereen in Putten buurman- of vrouw van elkaar is, omdat het krapweg 25.000 inwoners telt. Nee, Peter Schouten Auto’s is letterlijk de buurman van het autobedrijf dat vorige keer slachtoffer was van een gruwelijke misdaad. Houd de Hoge Eng Oost dus even in gedachten, mocht je een garage of autobedrijf in Putten willen beginnen.

Enfin, terug naar de orde van de dag. De Land Rover in kwestie is een Defender uit het jaar 2000 en draagt het kentekennummer 38-XN-KV. De zwarte bolide is hoogstwaarschijnlijk nog niet ver uit de buurt van de garage, daar hij afgelopen nacht pas is gestolen. De dieven zullen geïnspireerd zijn geweest door World Land Rover Day.

Mocht je nu geen motivatie kunnen opbrengen om je ogen op te houden voor de driedeurs Defender, dan heeft Peter Schouten een verleidelijke troef achter de hand om je wellicht op andere gedachten te brengen. Het autobedrijf looft 2.000 euro uit aan de gouden tip. Mocht je hem nu ergens spotten, of heb je vannacht iets gezien of gehoord, laat het ze dan even weten.26 reacties

Wat kut dit. Zal niet de laatste Defender zijn die gestolen gaat worden. Relatief makkelijk te stelen, dus eigenaren.. inbouwen die trackers!
@ihrte: En de waarde stijgt flink (mits in goede mooie staat) van dat type.
@ihrte: tja in Putten blijven ze kutten
@ihrte: Alleen een tracker heeft geen zin. Defenders worden de zelfde nacht nog uit elkaar getrokken. Het zijn de veel gevraagde onderdelen die ze willen hebben.
Beter is het om het moeilijker te maken om de Defender te stelen. Een kwalitatief goed pedalen slot is daar een goed voorbeeld van (ook voor je Defender uit 2015).
Ook doe je er goed aan om onderdelen moeilijker demonteerbaar te maken door gebruik te maken van speciale bouten en moeren waar je speciaal gereedschap voor nodig hebt. Zo voorkom je dat ze je Defender laten staan en de deuren, motorkap etc. wel meenemen.
Natuurlijk zou ik ook een tracker monteren, je kan altijd geluk hebben, maar alleen een tracker is voor een Defender niet voldoende.
@robert110: prettige wedstrijd met een LoJack bijv.
Het gaat lekker weer. In Hengelo zijn van een stuk of 60 auto’s de banden lek gestoken. Het blijft toch lastig om de spullen van een ander met rust te laten.
@viezefreddyw: Zolang de daders er van af komen met een taakstrafje zal er ook niks gaan veranderen.
@techniekmeneer: inderdaad, zielig doen bij de rechter dat ze vroeger geen kinderfietsje hebben gehad en hierdoor getraumatiseerd zijn.
@techniekmeneer: daar is ie weer. De roep om zware straffen! Dat schrikt alleen mensen af die het toch al niet zouden doen en zorgt er voordat dat de straffen voor kleine overtredingen (paar km/h te snel) ook exorbitant worden, we moeten ons afvragen of we die “keihard aanpakken” zware straffen echt wel willen.
@mashell: Ehm ja, 100%. Discipline en opvoeding is waar het aan ontbreekt bij dit soort lui. Of het nou straat schoffies zijn of georganiseerde bendes, de norm moet worden vastgesteld. En in regeltjesland nummero 1 (Nederland dus), zal er wanneer dit realiteit zou zijn vast wel een onderscheid in gemaakt kunnen worden in een paar kilometer te hard op de snelweg of met voorbedachte rade iemand zijn eigendommen beschadigen/vernielen/stelen. Dus ja, aanpakken.
@weeshuis: talloze onderzoeken. Werkt niet. Leg mij eens onderbouwd uit, zonder te vervallen in populistische non-argumenten wat het oplevert om
Iemand in plaats van 3 weken, 4 weken op te sluiten? Dat is toch een stijging van 33,3 procent.

Enige argument dat hout snijdt is speciale vergelding. Maar dat houdt ook eens op.
@mashell: indd kijk maar eens naar the US of A.
@ikleesookoverautos: overused argument. Een ander land, andere cultuur en zeker ook een andere uitgangspositie zonder de vangnetten die je hier hebt.
@viezefreddyw: krijg je met die kansen jongeren die geen flikker te doen hebben en zich vervelen, heb het idee dat Hengelo er in de afgelopen jaren niet op vooruitgaat
Hopelijk niet het exemplaar van de rijdende rechter!?
Gave bak zeg! Zo te zien heeft hij wel meer leuke dingen staan. Hopelijk snel weer terecht.
Gewoon een dronken boer die de verkeerde tractor gepakt heeft.
Die rijdt nu vrolijk rond in de bushbush in Gambia!!
@raoufff: Nog niet, maar ding gaat uit elkaar gehaald worden en in delen naar Afrika en wordt daar weer opgebouwd. Of mensen die 2000 euro willen verdienen moeten bij de Rotterdamse of Antwerpse haven (misschien de Hamburgse ook nog wel) gaan posten/kijken.
@venividivici: Reken maar dat ie gewoon in Europa blijft. De meeste onderdelen zullen via via bij nietsvermoedende Defender eigenaren terecht komen. De tweede hands markt voor Defender onderdelen is namelijk gigantisch. De rest vinden ze waarschijnlijk wel een keer terug ergens in een verlaten gebied.
@robert110: Buiten die nietsvermoedende eigenaren kan zelfs Peter Schouten zitten die later via via zijn Defender in delen terug koopt. Wat een ramp al die criminelen in de autowereld. Je krijgt bijna het idee dat aan elk tweedehands onderdeel een vreemd luchtje zit. Bij die nieuwe BMW M sportsturen en navigaties op Marktplaats heb ik ook altijd zo mijn bedenkingen gezien al die dashboard sloop diefstallen van BMW’s.
Heerlijk die traanplaat-bekleding op de stoelen.
@gulli: of om te huilen zo lelijk…
Zonde. Het is toch een mooie uitvoering zo. Het chassis zullen ze nog wel een keer terug vinden. Wat er dan verder nog opzit durf ik niet te zeggen.
Ze willen een langzaamkraak gaan zetten
Als ze je auto willen. Pakken ze m wel.
Bij een stuurslot zaagt men gewoon een stuk uit t stuur. En voor een tracker heb je een kastje wat alle frequenties wegdrukt door zn eigen ruis uit te zenden. Het enige wat echt helpt is een bearlock want dan moeten ze eerst je middenconsole slopen en dat duurt wel even.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).