Dit bizarre apparaat heeft 217 pk

Auteur: , 21 Reacties

En kost 75 mille...

Niet alle motorfietsen hoeven er hetzelfde uit te zien. Ook niet alle motorfietsen moeten in technisch opzicht gelijk met elkaar zijn. Dat bewijst deze Curtiss Hades motorfiets.

Zoals je kunt zien zit er geen V-twin in het midden of een stampende driecilinder. Nee, de Hades heeft een elektrische motor. Niet zo maar eentje, overigens. De 399 Volt motor levert namelijk 217 pk aan vermogen en 200 Nm aan trekkracht. Dat koppel van 200 Nm is bizar hoog voor een motorfiets. Te meer omdat de elektromotor dat koppel vanaf 0 toeren weet te halen. Ter referentie, de 2.0 zescilinder uit de BMW 320Ci (E46) komt slechts tot een schamele 190 Nm bij 3.500 toeren.

Curtiss Hades EV '20

De elektromotor wordt gevoed door een 16,9 Kwh accupakket. Het accupakket bevindt zich in het cilindervormige stuk metaal waar we normaliter de motor aantreffen. Maar de Hades is zoveel meer dan alleen een elektrische motorfiets. Het is een tijdend sculptuur. Het frame is open op een paar plekken. De voorvork is bijzonder, maar het ‘gat’ in het midden maakt de fiets heel bijzonder. De Hades is geschikt voor een passagier. Omdat de Hades zo mimimalistisch is, zitten de remlichten verwerkt onder het zadel. Bij het remmen zullen je billen mooi rood opgloeien.

Curtiss Hades EV '20

Op dit moment is Curtiss druk bezig om geld binnen te halen om de Hades uit te ontwikkelen. Het is namelijk de bedoeling dat Curtiss Hades in 2020 te koop is. Over geld gesproken, de Hades moet zo’n 75.000 dollar gaan kosten.21 reacties

Tja… ieder z’n smaak… Ik krijg er een vieze smaak van
Lijkt net of je met een hele grote zilveren penis tussen je benen rondrijd…
@jaapies: oh, gelukkig!!! Ik vroeg me al af of mijn perverse gedachte wel normaal was. Maar gelukkig ben ik niet de enige met die associatie.
@jaapies: nou dat is toch voor vele juist een pluspunt?
@jaapies: The Penetrator
@jaapies: beter tussen je benen dan tussen je billen
Ik vond die elektrische Harley Davidson toch echt een stuk mooier!
Op een of andere manier zag dat er allemaal erg “mechanisch” uit, ondanks dat het natuurlijk niet zo is.
Ter referentie: een Volkswagen Golf met 1.0 driepitter heeft 200NM aan koppel.

Bijvoorbeeld de Energica Ego, een elektrische motorfiets die je wel gewoon kunt kopen en op rondrijden, heeft ook 200NM.

Echt alle elektrische motorfietsen die er te krijgen zijn zitten rond de 200NM…
@sudbina: Dat neemt niet weg dat 200Nm bizar veel is voor een motorfiets.
@isn1981: voor electrische fiesen toch al echt jaren de standaard.. De Energica’s hebben allemaal 200NM, de nieuwe range van Zero Motors zitten op 190NM, de Lightning LS218 zit op 228NM..

Sterkernog, de Brutus V9 die in de USA gewoon te koop is voor net iets meer dan 30.000dollar, die heeft een whoppin 375NM.

Zelfs de Vespa Elettrica heeft een koppel van 200NM! Slechts 5,4 PK, maar wel 200NM


Dus nee; bijzonder is het niet, t is simpelweg een van de voordelen van elektrisch rijden.

Alleen het design van dit ding is bijzonder, en dat moet je maar net liggen denk ik.. De rest is oud nieuws en niets bijzonders.
@sudbina: een versnellingsbak verhoogd de koppel. Er zit verschil in koppel van de motor en koppel aan de wielen, eigenlijk zegt koppel helemaal niets over performance. PK’s en de versnellingsbak wel.
@flutterby: Wat een onzin.. Geen van de elektrische motoren die ik noem heeft überhaupt een versnellingsbak…
@sudbina: wel een reductie.
@isn1981: het is maar een getalletje. Het zegt niks over trekkracht of snelheid of wat dan ook. Het is letterlijk maar een getalletje. Er had ook 1000 kunnen staan, dan had je net zoveel geweten…
Stom hipster-ding. Waarschijnlijk tijd het voor geen meter.
Hebben ze de voorvork achterstevoren gemonteerd?
Retro-futuristisch kan best leuk zijn. Dit is dat niet.
Bereik van 10 kilometer als ik de beschikbare ruimte voor de accu’s zie.
@harrie: 16,9 kWh, voor het verbruik van een motor gauw een bereik van 150-200km. Dan is mijn Honda ook alweer aan nieuw sap toe.
Mooie bafianen achterwerk😂
Het lijkt wel een rijdende revolver. Of stilstaand in dit geval. Los van het koppel lijkt me 217 pk op een dergelijk vehikel ook wel voldoende. Maar een passagier op dit ding, dat zie ik niet voor me. Of ik zie het eigenlijk wel voor me, maar het is een pijnlijk beeld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).