Dit is de lekkerste Porsche Boxster van Autotrack

Auteur: , 21 Reacties

Voor de lekkere track.

Klanten die een nieuwe Porsche Boxster of Cayman willen rijden zijn aangewezen op de 718, met een boxer viercilinder als krachtbron. De 981 was de laatste generatie zescilinder en, in mijn ogen, de fraaiste generatie.

Helaas zijn tweedehands exemplaren nog steeds aan de prijs, maar plaatjes kieken kost niets. Zo komen we terecht bij deze Porsche Boxster Spyder uit 2016 op Autotrack. In nog geen 124.000 jaar dat ik 124k zou betalen voor een dergelijke auto, echter is het wel een verschrikkelijk lekkere uitvoering.

Een Spyder herken je onder meer aan de GT4 style-bumper, de twee bekende ‘bobbels’ en de aparte dakconstructie. De geniale PDK-bak werd achterwege gelaten voor deze auto en Porsche leverde de Boxster Spyder enkel met een handgeschakelde versnellingsbak.

De kleursamenstelling van deze occasion is niet heel spannend. Geeft niks, juist de eenvoud maakt hem schön. Deze Boxster Spyder heeft slechts 16.100 kilometer gelopen en staat te koop in Groningen. Check de advertentie hier, onze rijtest in de baas z’n tijd nog eens terug koekeloeren doe je daar.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
lekker hoor
In mijn ogen veruit de lekkerste Boxster die er is, maar ik vind de uitvoering verder niet heel spannend. Wit, rode remklauwen, zwarte wielen, zwarte kap, zwarte interieur. Het zou me niks verbazen als dit de uitvoering is die in de configurator wordt getoond voordat je ook maar één optie hebt aangeklikt. Dat kan beter.

Maar dan de vraagprijs? Die vind ik wel erg hoog. Zeker voor een tweedehandsje.
Moet de huidige eigenaar de scheuren in zijn gevel zelf bekostigen ofzo? Wat een geld!
Het is wel echt een belachelijk mooie wagen!
Nee. Want zwarte velgen. G*d nu stoppen het is 2018; antraciet had het helemaal afgemaakt of gewoon LM
@soundgarden: ik vind zwarte velgen enkel kunnen met dunne spaken én mooie remmerij erachter. Hier dus wel, bij de meeste voorvallen van zwarte velgen écht niet.
De Spyder zal nog wel een poosje ‘normaal’ duur blijven, de opvolger komt immers ook met 6 cilinders. De lagere boxsters blijven kunstmatig duur vanwege de vierpittige opvolgers.
Wat kostte dit ding nieuw?
@ikleesookoverautos: ook dit ongeveer
Voor dat geld kocht ik een nieuwe basis 911.
Alle andere Porsches zijn in mijn ogen eigenlijk net-niet Porsches.
Wat een geld zeg, daar had ik liever een fijne daily en een weekendspeeltje voor gekocht met iets meer ervaring en alsnog meer dan de helft overgehouden.

Maar ach, de mensen die m kunnen betalen moeten er lekker van genieten
Absoluut een leuke auto, de Boxster Spyder. Jammer van de handbak, deze heeft nog die enorm lange overbrengingen. Even de eindreductie verkorten is het devies. Wit vind ik persoonlijk altijd een no-no op een auto (tenzij Championship White). Ik woon potverdorie niet in Turkmenistan. In combinatie met deze velgen zo in het zwart gespoten ziet het er een beetje goedkoop en Sjonnie uit.

Ik zou hem Carrera GT zilver doen met rood/zwarte sportkuipen:
https://www.autoscout24.nl/aanbod/porsche-boxster-spyder-full-options-jamais-immatriculee-benzine-zilver-892b7f5d-0144-ee4c-e053-e250040a18de?cldtidx=11

Of die blauwe waar Casper mee reed tijdens de rijtest. Die was ook gaaf.
@willeme: Die zilveren met rode bekleding ziet er al een heel stuk beter uit inderdaad.
Maar je kunt in ieder geval veilig in Turkmenistan rijden……
Je kunt er Duitsland minimaal momenteel 55 Spyders van 385 pk krijgen. En wanneer je ze gaat invoeren ben je goedkoper uit dan de prijs die hier staat. En er zijn genoeg mooiere opties en kleurstellingen.
Wanneer ie een mooie kleurencombinatie had, onmiddellijk.
Alleen jammer dat ze de verf vergeten zijn.
Ongelooflijke wanstaltelijke marketing Porsche. Ik zeg FOEI! En dat meen ik ook :-) Doe dan aub maar de RUF 3400s als we 130k > voot een roadster gaan uitgeven
Een spyder is zoiezo duurder als een normale boxster.

En vergeet niet de opties die deze auto zo duur maken.

Alcantara stoelen, alcantara interieur en Carbon accenten is al 10k bij elkaar.

Ik heb zelf een 718s nieuw gekocht, ik weet wat t kost… ach elke keer als ik de sleutel omdraai denk ik niet aan t geld maar aan t rijplezier wat de auto me oplevert !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).