Dit is de perfecte Opel Zafira OPC opvolger

Auteur: , 12 Reacties

Always crazy like a fool, what about daddy cool?

Kennen we de Opel Zafira OPC nog? Het was de snelle uitvoering van de rZafira, een midi-MPV die Opel jarenlang succesvol aan de man heeft weten te brengen. De auto had een heel groot USP. Het was namelijk de snelste zevenzitter die je kon krijgen voor een beetje redelijk bedrag.

Natuurlijk, een R63 AMG was aanzienlijk sneller, maar een Zafira OPC moest (en moet) je nooit onderschatten. Bij deze Mercedes-AMG GLB hebben we een beetje hetzelfde gevoel. De auto voldoet aan alle eisen die gesteld worden door Mama: veilig, praktisch en functioneel. Daarnaast ziet de auto er absoluut origineel uit. Aanzienlijk stoerder dan veel andere crossovers.

Maar voor Papa is er voldoende lol te beleven. De GLB 35 AMG is namelijk voorzien van een 2 liter benzinemotor die op milde wijze door AMG is gekieteld. Het blok levert 306 pk en 400 Nm. Standaard is de auto voorzien van vierwielaandrijving, waardoor je het vermogen ook altijd eenvoudig om kan zetten in een voorwaartse beweging.

De auto is precies even snel als een BMW M5 van de E39 generatie. De sprint van 0-100 km/u duurt precies 5,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/u. Niet te gek, maar in principe voldoende voor de huisvader met een redelijke haast.12 reacties

Als die huisvader in een suv gezien wil worden dan…
@tjorque: ben zelf niet echt fan van SUV’s maar ik zou me zeker niet schamen om dit te “moeten” rijden
Deze krijg ik thuis wel goedgekeurd. Nu de financiering nog.
Ik vind het wel een dikke bak!
Dacht Mercedes wilde minder modellen? Is er echt ruimte voor nog een GL?
@dees: Er is juist steeds meer vraag naar een GL..
Het ding heeft vooral aan de zijkant en de achterkant gewoon geen uitstraling, de voorkant gaat nog wel
Zet maar op de oprit, deze papa graaft ‘m wel👌🏻👌🏻
Dikke jongen hoor, goed gelukt!
Voel een nieuw segment op komen hot-suv/fastdaddy’s
Met een Zafira OPC serieus veel plezier gehad jaren geleden… onderschatte auto.
Ik weet niet wat het is maar als ik heel eerlijk moet zijn: superdik Nice mooi, ooit een keer moeten hebben. Ik schaam mij als BMW en autofan dat iets in mij deze auto super mooi vind. Ik zou niet erg vinden als iemand mij hier in ziet, mits het wel de 35 of hogere uitvoering is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).