Dit is de populairste elektrische auto van het moment

Auteur: , 25 Reacties

Nope, geen Tesla Model 3 of Nissan Leaf.

Streetscooter

Ein-de-lijk. De verkopen van de elektrische auto beginnen nu dan echt op gang te komen. Nee, dat is niet een verschrikkelijke happening. Tijdens de EV-10-daagse konden we kennis maken met enkele bijzonder gave elektrische auto’s. Daarbij: zo Uber-briljant zijn die standaard drie- en viercilinder dieseltjes ook weer niet. Zie het een beetje als paarden, die gebruiken we nog steeds voor de hobby, alleen niet meer om naar ons werk te gaan.

Maar zoals gezegd, de verkopen komen op gang. De elektrische auto’s worden telkens beter. Met name de actieradius die omhoog gaat en de prijs die juist omlaag gaat zijn twee hele belangrijke ontwikkelingen. Op dit moment zijn auto’s als de Tesla Model 3, Nissan Leaf, Hyundai Ioniq en Opel Ampera-E belangrijke spelers op de markt. Maar welke auto is nu eigenlijk de populairste?

StreetScooter

Toegegeven, het is een vrij specifieke markt en periode, maar de afgelopen maand (september 2017) was het niet een Tesla of Leaf die bovenaan het lijstje prijkte. Neen, het was de StreetScooter! Met 812 stuks was de StreetScooter de meest verkochte elektrische auto van Duitsland in september. In totaal werden er 3.293 exemplaren van verkocht dit jaar.

StreetScooter

StreetScooter is een open-source project van meer dan 50 autmotive bedrijven. Daar zitten ook een paar bekende Nederlandse namen tussen, zoals Spijkstaal, VDL en Athlon Car Lease. In Nederland worden de StreetScooters ge├»mporteerd door Louwman. De laatste toevoeging aan het gamma van StreetScooter is de XL, een ge├źlektrificeerde Transit.25 reacties

Dit is een initiatief van DHL toch? Daar heb ik ze ook voorbij zien komen.
@stephane8200: Klopt.
@hashtagger: net even Wiki gechecked. Daar stond het ook.

Heb er vorig jaar eentje gezien die door een trotse manager op de parkeerplaats rond gereden werd. Bij inparkeren merkte hij dat er geen PDC op zat dus het parkeerbordje van de CEO werd omver gereden.
Mmm toch liever een streetscooter dan dit hier in de binnenstad

https://www.alamy.de/stockfoto-rauchende-lkw-oder-lkw-mit-umweltschadlichen-abgase-dampfe-addis-abeba-athiopien-afrika-7211677.html
@wahltiroler: Ik durf te wedden dat die Streetscooter toch net iets harder gaat roken als je daarmee gaat rijden met een ton of 20 puin in de laadbak.
@wahltiroler: gewoon een vuile lens
@wahltiroler: Dat is perfect safe, die rijdt op makala. Koolstofcyclus is dus gesloten.
@BaRa: makala? Ik vrees dat je dat even moet uitleggen
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
picnic niet aan het uitbreiden?
@waterisnat: die rijden volgens mij met een elektrisch bakkie van Aixam. Hiermee rijdt DHL
@tenaci: Picnic reed in het begin met Mega’s maar zijn inmiddels overgestapt op de Goupil G4.
Mega was van Aixam (Group heette Aixam Mega), maar is niet al te lang geleden door Polaris (die Goupil bezitten) gekocht.
@estoque: ah, klok en klepel mijnerzijds. We hebben weer wat geleerd. Thanks!
@estoque: Wat?? Aixam Mega overgenomen door Polaris, en we horen daar niets van op AB?? Schandalig!

En als je denkt dat ik sarcastisch ben, nee, dat ben ik niet…
September 2018 ?
@crepito: @willeme misschien ff het juiste jaar vermelden? ;-)
De vraag is of het een auto is?!
In Nederland verkocht Tesla 1.052 Model S in september 2018. Volgens dit artikel 800-nog-wat duffe vrachtwagentjes in geheel Duitsland. Tja
@balboni: verkocht of ook echt geleverd? Bij mijn weten zijn dezen namelijk al geleverd.
@peug206: op kenteken gezet, dus geleverd ja. Al staan er waarschijnlijk een aantal te wachten op een spuitbeurt.
@flutterby: en waarom is dit dan niet de grootste partij?
@peug206: omdat Nederland geen onderdeel uit maakt van Duitsland.
@balboni: “Toegegeven, het is een vrij specifieke markt en periode”

Dus ja, heel tijdelijk het populairste model in Duitsland. Zie het maar als een leuk Trivia-feitje. Er staat nog genoeg ergere en veel minder relevantere bagger op AB…
Streetscooter is eigendom van DPDHL en was in eerste instantie alleen voor inzet van eigen auto’s. Inmiddels uitgebreid met verkoop aan andere bedrijven. Verder zijn ze ook een samenwerking met Ford aangegaan voor grotere bakwagens.
Beetje flauw om langzamerhand 3- of 4 cilinder diesels weg te zetten als iets waar je niet meer mee naar je werk gaat. Is de auteur Willeme cq autoblog overgenomen door Groen Links?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).