720 euro voor een uurtje parkeren, het kan in Nederland

Auteur: , 44 Reacties

In Amsterdam natuurlijk, waar anders?

Nismo GT-R (R35) '17

Principes: leuk om ze te hebben, maar je moet ze wel kunnen en willen veroorloven. Dat blijkt wel uit dit bericht met een vrij hoog facepalm-gehalte. Het gaat ditmaal om een vrouw die haar gelijk probeerde te halen. De beste dame in kwestie zette haar voiture op een bedrijventerrein in Amsterdam. In Amsterdam is er vrij weinig gratis, maar met parkeren hoef je niet te twijfelen. Dat kost altijd geld.

Er was geen slagboom aanwezig, waardoor de dame dacht er geen geld betaald hoefde te worden, ondanks een bord dat ze gemakshalve over het hoofd heeft gezien. Er was echter wel kentekenregistratie op het terrein. De vrouw kreeg de parkeerkosten van 4,20 euro in rekening gebracht, met 50 euro aan administratiekosten. Dat zijn bijzonder prijzige administratiekosten. Met minder dan drie masteropleidingen kom je niet aan de bak bij de parkeeradministratie van de Gemeente Amsterdam, waarschijnlijk.

De vrouw weigerde het bedrag van 54,20 euro te betalen. Vanwege deze weigering werden er nóg meer kosten in rekening gebracht. Wachten op geld kost tegenwoordig 300 euro. De teller staat dus inmiddels op 354,20 euro voor een uurtje parkeren in Amsterdam.

Om met Youp van ’t Hek te spreken: maar daarmee is de story nog niet ready. De zaak werd voorgelegd aan de kantonrechter. Deze stelde de dame in het ongelijk. De vrouw is volgens de rechter de overeenkomst aangegaan toen zij het bedrijfsterrein op kwam rijden. De rechter oordeelde dat zij had als automobilist de plicht had om uit te zoeken of zij er mocht parkeren en tegen welke voorwaarden. De vrouw moest ook de proceskosten vergoeden, waarmee de totale kosten 720 euro bedragen. Voor een uurtje parkeren, dat kan alleen in Amsterdam.

Fotocredit: @wolfssjrd via AutoJunk.nl44 reacties

Er dient altijd een informatiebord bij de ingang te staan van een parkeerterrein? Stond ie er, dan lijkt het me duideljik. Als niet, aanvechten.
@joejojo2012: er staat in het bericht dat er een bord stond, dus deze Dane had idd beter jouw advies kunnen volgen
@dunhozzie: Dane -> Dame. Damn you autocorrect
@dunhozzie: ik denk dat men dat wel snapte…maar toch bedankt voor de heldere uitleg…
@dunhozzie: misschien weet je meer dan ons en heet ze Dane.
@dunhozzie: Right! Had het nog ff terug gelezen in de Gele Raaf voor double check. Duur en onnodig geintje……
@joejojo2012: Hoezo aanvechten? Dit is al bij de rechter geweest en die zegt zelf opletten.
‘Maar ik vind dat ik gratis mag parkeren’.

Maar niemand anders dus. Volgende aub.
Wat heb je sowieso in Amsterdam te zoeken!
@raoufff: ADE
@raoufff: GAYPRIDE 😜
Belachelijk die bedragen. Wat menen ze zich wel niet.
@drommedaris: Nee, eisen dat je gratis mag parkeren… Dan ben je lekker bezig wil je zeggen?
Ze had er zo snel klaar mee kunnen zijn…
Gewoon op zondag winkelen in A’dam, dan is het ‘op straat’ gratis parkeren, zelfs de Kalverstraat.
@erik2907: jij bent in 2004 voor het laatst in de hoofdstad geweest?
@Dizono: ook in 2004 mocht je al niet meer in de Kalverstraat parkeren. Dat mocht al in de jaren 70 niet meer ;-)
@Dizono: foutje bedankt, de PC Hooftstraat ………:-)
De parkeerkosten in die linkse stad rijzen sowieso al de pan uit, maar €50 administratiekosten zou ik ook nooit van m’n leven betalen…
@joostvis: Dat dacht zij ook….
@joostvis: Waarschijnlijk omdat ze via rdw de kentekengegevens moesten opvragen. Vind nog wel bijzonder dat ze niet eens een boete erbovenop kreeg. Maar goed lekker klagen als je bewust ergens parkeert en doet alsof er niks hangt :)
@fernie: Haha ja dat is ook wel veel werk voor die ambtenaren, gaat nergens over. Bovendien is het natuurlijk oliedom dat je ervan uitgaat dat je ergens in Amsterdam gratis kan parken, dus dat praat ik niet goed.
@joostvis:
Dat komt door de inefficentie van het ambtenarenapparaat.
Het is overigens altijd een teken van zwakte om je ‘klanten’ voor jou te laten betalen voor de administratie die jijzelf moet voeren.
Ik denk dat als een bedrijf een incontinentie toeslag op een factuur als post opvoert omdat ze medewerkers in dienst hebben die ieder kwartier moeten pissen, niemand dat zal accepteren.
@desjonnies: Incontinentiepampers zitten bij ons gewoon inbegrepen in de prijs…
@joostvis: administratiekosten is een mooier woord voor boete toch in dit geval. In Amsterdam wordt het parkeren door privebedrijven gecontoleerd en die – vermoed ik alleszins – kunnen geen boetes uitschrijven, dus dit worden ‘administratiekosten’
Zo heb ik laatst ook een vreselijk irritante, boosmakende parkeerboete gekregen. Ik parkeerde voor het huis van een maatje en toen ik naar de parkeerautomaat wilde lopen raadde hij me aan Parkmobile te installeren. Goed plan. Dus binnenshuis Parkmobile geïnstalleerd en geactiveerd. Eenmaal buiten zat er dus alsnog een bon onder mn ruitenwisser. In de twee minuten dat ik bezig was de app te installeren en activeren is er dus een parkeerwachter langsgereden en heeft me een boete gegeven: €67,80 (en ik heb ook nog eens ruim €10 betaald voor parkeren!!). Bezwaar aangemaakt, met screenshots van de activeringsmailtjes en foto van de tijd van de boete. Maar nee, ik kreeg terug: ‘als je gebruik wilt maken van de parkeerdiensten in Utrecht, moet je de app van tevoren hebben geïnstalleerd en direct activeren wanneer u het voertuig verlaat’. Man man man man man… €80 kwijt door 2 minuutjes… Aanvechten kost nog eens iets van €300 ‘griffierecht’. Wat een drama.
@julez: Dat is klote. Heb het ook eens gehad, maar daar waren ze wel coulant en werd de boete ingetrokken.
Helaas hebben ze wel een punt, je zal vast wel eens eikels hebben die op deze manier proberen onder een boete uit te komen.
@julez: Zijn rechters niet coulanter zijn op het moment dát er een betalingshandeling heeft plaatsgevonden? Met andere woorden, als je dus aan het lopen bent van de automaat naar de auto met het kaartje in de hand heb je in ieder geval goede wil getoond. De tijd die je genomen had om een automaatkaartje te halen, zou je auto immers óók niet als ‘geparkeerd’ geregistreerd zijn geweest!

Parkmobile loopt niet over van de service, google maar eens op ‘parkmobile directeur interview’..
@julez: toen ik begon met lezen dacht ik: jaja, het zal wel. Maar ik moet je gelijk geven: this sucks!
@julez: op het moment dat je het advies van je vriend volgt en naar binnen loopt ben je doel bewust niet bezig om de parkeerbelasting te voldoen. Had er gewoon € 1,- ingegooid en de rest later met Parkmobiel dan had je niet illegaal geparkeerd. Parkeren = betalen.
@julez: die 2 minuten is onzin.. ze rijden eerst langs met een scan auto en zo’n 10 minuten later volgt er een scootertje met BOA. Een omaatje moet ook rustig een kaartje kunnen kopen
@rijbewijzer: Ik kan je wel mijn screenshots doorsturen en de foto van de parkeerboete?

@erik2907: Klopt, inderdaad. Dat stond ook in de brief. “De parkeerwachter had niet vernomen dat er aanstalten werd gedaan om het parkeergeld te voldoen.” Ofwel: als ik naast mijn auto had gestaan om de parkeerapp te downloaden, dan was het dus wel goed geweest.. Achja. Voormekijkendoorlopen. Nu heb ik de app, gebeurt me niet nog een keer.
@julez: :-), blijft zonde geld natuurlijk
@rijbewijzer: Is dat zo? Komen ze in het geval van een scanauto altijd persoonlijk langs? Ik ben wel eens bang geweest als je even snel stopt op een parkeerplek om een boete te krijgen van zo’n scanauto, maar dat is dus niet het geval?
@kareljansen: ja in utrecht rijden ze eerst met de auto langs. Daarna (+/-10 min later) komen de BOA’s op scootertjes/fietsen langs om de daadwerkelijke ticket te geven.

In Amsterdam rijden ze twee rondjes zonder een fysieke ticket te geven. Ook hier zit +/- 10 min tussen.
@julez: ik had bijna 2 maanden geleden ook een parkeerboete, 8 minuten daarna Parkmobile geactiveerd en tot nog toe niets gehoord… #fingerscrossed
@julez: Dat is raar, ik begreep dat er altijd wel een marge van 15 minuten of zo in zat. Wat als je naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat moet zoeken na geparkeerd te hebben? Dan ben je langer bezig dan jij nu met het installeren van de app. Als het om enkele minuten gaat zou die gewoon kwijtgescholden moeten worden… Vreemd.
Sorry, maar dan ben je een zeikwijf.
54 euro is vergelijkbaar met een boete voor foutparkeren.
Accepteren en doorgaan met het leven: dat is de enige manier.
Doet ze dus niet, en dan kan meer dokken. Dat is het leven.
Gewoon zelf zo’n bordje op je terrein zetten en mensen uitnodigen voor een feestje. Kosten van de boete zo terug verdiend
Ik gebruik de invalidenparkeerkaart van mijn oma. Overal gratis parkeren.
@marcus1963: aan je nickname te zien ben je zelf ook aal bijna opa. Maar goed, ik hoop dat je gepakt wordt.
Het had mijn vrouw kunnen zijn…

Koste wat het kost willen krijgen.
En dat voor 4,20 euro. Mevrouw rijdt wel in een lekkere GTR [/stockphoto]
De kop is weer ouderwetse click-bait. Moet natuurlijk zijn: 665,80 euro voor stronteigenwijs zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).