Vernieuwde Skoda Superb heeft elektrokracht

Auteur: , 21 Reacties

Hij is hier!

Het moge duidelijk zijn dat de Volkswagen Group druk bezig is met het elektrificeren van zijn modellen. Spraken we net nog over het verdwijnen van de Audi TT, komt Skoda minuten later op de proppen met een hybride Superb. Voor het Tsjechische merk is het in zekere zin een stap in het diepe – nog nooit bracht het een hybride auto op de markt.

Met de onthulling van het nieuwe model heeft Skoda dus direct een manier gevonden om de Superb van zijn oudere broers te onderscheiden. De auto wordt aangedreven door een 1.4 TSI-benzinemotor met 156 pk, die verbonden is aan een 85 kW sterke elektromotor. De combinatie is goed voor een niet verkeerde 218 pk en 400 Nm. Sowieso is de nieuwe aandrijflijn zuinig, het rijbereik is ook nog eens behoorlijk. Wie de voordelen van de deels elektrische aandrijlijn maximaal benut, moet in de praktijk 850 kilometer af kunnen leggen. Volledig elektrisch rijdn kan de Superb tot maximaal 55 kilometer, aldus de cijfers volgens WLTP. De accu’s zijn in ongeveer 3,5 uur op te laden. Overigens, als hatchback beschikt de Superb over 485 liter aan bagageruimte, als Combi bedraagt dit aantal 510 liter.

Uiteraard is de vernieuwde Superb ook vernieuwd aan het exterieur. Met name de voorkant is opgefrist. Hier vinden we bijvoorbeeld nieuwe LED-koplampen, evenals een nieuwe voorbumper. Achteraan vinden we eveneens een nieuwe bumper. Binnenin vinden we standaard het multifunctionele DOT-display, optioneel is de auto verkrijgbaar met de 10,25″ Virtual Cockpit.

Prijzen van de Superb iV volgen in een later stadium, Skoda weet alvast wel te verklappen dat de auto in januari van volgend jaar pas op de markt komt. Wie interesse heeft, zal dus nog even moeten wachten.21 reacties

hopelijk toch ook normale motoren? met een diesel en benzine
Incl. Gratis parkeerkaart ..
Benzinetank pakt wat bagageruimte, maar omdat ie reeds erg groot was is dit geen afknapper zoals bij de BMW sedans bij mij…
Nette ruime auto, zal het zeker goed doen en vast geen straf om te rijden met de GTE (achtige?) aandrijflijn
@Onehp: de 330e heeft een schandalig kleine kofferbak, aangezien het totaal geen praktische auto is hadden ze beter de 4 serie (eventueel ook de GC) als basis kunnen gebruiken.

De aandrijflijn is wel prettig en heerlijk in de files. Het snel accelereren gaat wat traag, schokkerig en onvoorspelbaar, maar ik ben ook redelijk verwend met de Model 3.
@flutterby: ik rij een 330e, maar de kofferbak is prima! Heb een kleine knul en de kinderwagen gaat er ook prima in.
Een Superb GTE dus. Wel een heel mooie wagen.
Ik zou er zo een willen. Heb het altijd best een mooie wagen gevonden en de prijs-kwaliteitverhouding vind ik altijd wat beter dan bij VW/Audi.
De 1.4 motor, moet dat niet 1.5 zijn? Vag was toch overgestapt op de 1.5 ook voor de Skoda en Seat….
Dus de GTE techniek schuift door naar Skoda (en straks Seat?). Over niet al te lange tijd is de Mild-hybrid het nieuwe wonderkind bij VW (voor het eerst in de Golf 8)
@ukbob: Seat gaat gelijk over op volledig elektrisch, zie het zusje van de ID3, dat Seat afgelopen Maart toonde.
Skoda krijgt de hybride-aandrijflijnen die Volkswagen uitgebreid getest heeft en waar de kinderziektes uit zijn. Wel zo fijn voor Skoda, misschien wat later dan de rest, maar dat maakt de rest van de auto dan weer goed en zorgt in het geheel voor een hele moderne auto, die nog prima mee kan doen, in de gunst om de consument.
Niks mis mee en een strakke no-nonsens auto. Ik snap de kopers wel.
Nog de oude 1.4? Die is toch overal al lang vervangen voor de nieuwe 1.5?
@sanderp: Niet in de plugin hybrid dus. Ook de Passat GTE facelift heeft de 1.4
Passat GTE met Skoda carrosserie. Zelfs de aansluiting voor de laadstekker zit op dezelfde plek als bij mijn Passat :)
Mooi, maar wel jammer dat je 150l 😮koffer inboet.
Beetje een dooddoener op de superb mijn inziens.
Mocht hij met trekhaak te krijgen zijn, dan zou ik hem nog overwegen.
@tjorque: het broertje/zusje passat mag mrt stekker 1600kg trekken.
@tjorque: jij hebt continu ca 500 liter in je kofferbak???
@tvr1974: nee, heb nu 610L en 100 L minder lijkt me een grote stap terug.

Bovendien zit die 610l regelmatig wel eens vol.
Mooie update, ben benieuwd naar het ge-update interieur en uiteraard de prijs.
Wat doet de uitstoot hiervan?
@ghost: die verlaat de motor via de uitlaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).