Dit is het duurste huis-op-wielen van Autotrack

Auteur: , 41 Reacties

Babyboomers: opgelet!

Het vakantieseizoen mag dan misschien aan zijn einde komen, voor de dames en heren op leeftijd begint hij pas net. Juist nu de grote schare vakantiegangers terug naar het normale leven gaat om de dagelijkse sleur van werk of school door te zetten, kunnen de babyboomers beginnen na te denken over het uitgeven van hun pensioen en uitkering spaarcenten.

Daarbij hoort uiteraard een voertuig dat alle campingspullen, een tweetal fietsen en de enorme voorraad van huis uit meegenomen voedsel met zich mee kan tillen. Laten wij nu net zo’n voertuig hebben gevonden op Autotrack.

We kijken naar de crême de la crême onder de campers en motorhomes: een Niesmann-Bischoff. In het specifiek gaat het hier om de Flair 880 LE. Dit is een rijdende woning voor vijf personen, gebaseerd op de Iveco Daily. Voorin de sleephut vinden we een 3-liter diesel die in dit geval goed is voor 205 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak, voor dat extra beetje comfort waarnaar je op die leeftijd zo naar snakt. Het apparaat beschikt o.a. over een badkamer met douche, een tv’tje, een kookhoekje, een relatief ruim bed en een forse ‘garage’.

Het gemak wordt bij dit exemplaar nog verder de hoogte ingeduwd door het feit dat praktisch alle mogelijke opties zijn aangevinkt. Het beestje kost nieuw, zonder opties, grofweg 160.000 euro; in dit geval heeft de eerste eigenaar er 285.000 euro voor betaald. Echter, om onbekende reden wordt de camper na 500 kilometer alweer de deur gewezen, waardoor de volgende eigenaar 249.000 euro af moet rekenen.

We kunnen twisten of deze omgebouwde Iveco het geld waard is, maar er zijn wel degelijk figuren die het ervoor over hebben. Wie niet steil achterover slaat van de prijs, krijgt in ieder geval een fatsoenlijke tent met voldoende faciliteiten in handen.41 reacties

Als je dir vergelijkt met een camper in Amerika dan is dit echte kattenpis
@tiemegommer: maar deze is wel groter dan welke camper dan ook op de maan.
@jochempie: wacht maar tot dat ruimtetoerisme een vlucht (ha!) gaat nemen. Dan zie ik de eerste babyboomers (als die nog leven) al met de dubbelassige caravan achter de raket richting de maan gaan. Voordeel voor die lui is dat ze met 12% van de zwaartekracht ook nog eens makkelijker uit hun stoel kunnen komen!
Mooi spul. Denk de natte droom van iedere beetje serieuze kampeerder.

Echter sta je er wel gigantisch mee voor aap op camping. Zeker als je plekken hebt van 65m2. De aansluiting met het “normale” niet babyboomer kampeer volk zal ook wel vrij ver te zoeken zijn als je er nog twee Vespa motor scooters uit rolt.
@kvgorp: Als je met een camper op de camping gaat staan heb je het helemaal verkeerd begrepen. Dat doe je maar lekker met een caravan.
@madvillain: haha… vertel dat tegen 90% van de camperaars. Zeker degene van alles wat groter is dan een Vito/Transporter!

Ben het trouwens met je eens! Op mooiere plekken staan en voor nop, heerlijk. En schopje mee om in een kuiltje te poepen :)

OT, verschrikkelijk lelijk ding. En veel geld voor wat je krijgt.
@reactief: Inderdaad, ik ben zelf op zaterdag heel laat klaar met werken, en dan ga ik nog met de camper weg om half 10. Als ik dan nog ergens op een camping terecht zou moeten, gaat dat nooit lukken. Ik wil zelf bepalen wanneer ik aankom en wanneer ik wegga. Daarom zien ze mij niet op een camping. Een caravan heb je om naar je vakantiebestemming te gaan, een camper heb je om te reizen.

Inderdaad, Niesmann-Bisschoff is overpriced. Ik heb zelf liever Fiat tandemasser dan een Iveco dubbellucht. Voor mij is er maar 1 merk en dat is Frankia. Wordt echt op maat gebouwd. Grote garage op de 8400 was niet meer leverbaar (alleen maar bedden met de trap in het midden maar dat gaat ten koste van de garage inhoud), maar met een ingenieur van Frankia aan tafel gegaan om zelf de indeling te beslissen (tegen bijbetaling natuurlijk). Dat lukt je bij bv Hymer absoluut niet.
@reactief:
Schijten in een kuil doe je uitsluitend als je voor zijne majesteits defensie onderweg bent en slapen doe je achterin de LaRo, niet in zo’n pubtentje.
@desjonnies: mag het ook óp de LaRo? Slapen dan he, niet schijten…
249k en dan dan zulke poepfoto’s. Bij deze bied ik de verkopende partij aan om voor 100 euro exc rijskosten fotos te maken die beter zijn.
@wouterjeuring: ok zijn slechte foto’s, maar rijskosten?
@bischero: oei, ik hoop dat dit iets van een typfout en autocorrect was, want als ik dit met mijn volle verstand heb geschreven, schaam ik me dood :D
@wouterjeuring: En, leef je nog ?
@dawwg: het bleek niet mogelijk te sterven aan schaamte
Koop dan een huis elders en neem de favoriete auto van willekeurig autoblogreaguurder als vervoer. Verschrikkelijk, wat naar.
@turboost: inderdaad. Dan moet dat ding ook 80% van het jaar gestald worden, met verzekering daar bovenop en wegenbelasting als de eigenaar hem niet zou schorsen. Weg gegooid geld en dat zit je nog in een krap hok.
@stephane8200: Het meest verschrikkelijke is nog dat eigenaren van dit soort vervuiling van de weg in de veronderstelling zijn dat ze alle recht op al het asfalt hebben, omdat men het hele leven heeft gewerkt.

Mijn ouders vallen inmiddels ook in deze leeftijdsgroep, maar gelukkig hebben ze een schuitje gekocht. Opdat zij de wateren onveilig zullen maken. Niet ‘s heeren wegen.
@turboost: de rijstijl van dit soort voertuigen is inderdaad een probleem. Je zou denken dat ze geen haast hebben en tussen de andere vrachtwagens blijven hangen. Maar nee, ze hebben wel haast rijden links op de autobahn, maar niet al te vlotjes want dat kan zo’n ding niet. Vorige week zag ik er nog één die het in een Baustelle met drie rijstroken het een goed idee vond middenop te blijven rijden. Fösil opzouten met je Pössl.
@stephane8200: Lekker iedere vakantie naar dezelfde plek. Met een camper kan je juist de halve wereld verkennen.
@mirved: weet je hoeveel bed&breakfasts, hotels, villa’s, bungalows en complete eilanden beschikbaar zijn om op vakantie te gaan met auto, motor, boot of vliegtuig?

Ik zie mezelf niet met een camper naar Nieuw-Zeeland of Brazilië rijden trouwens.
Bedankt voor deze titel. Heb direct een van de meest hatelijke liedjes in mn hoofd!
@fmgarcia: haha ik nu ook. Wel pas na jouw reactie..
@fmgarcia: is een echte klassieker
@dirkiii: Luister liever de intro van Bassie en adriaan een avond lang als loop. Dat is pas classic!
Man man man, mijn koophuis is goedkoper en ruimer. En ik ben ook de 2e eigenaar.
Ze kunnen nog wat automerken leren wat betreft vormgeving van het dashboard en de ruimte rond de voorste stoelen.. Wat een saaie bedoeling zeg.
Die overhang aan de achterkant is ook gigantisch trouwens
@arro: de kreet die @jaapiyo slaakte klinkt nog na in mijn oren.
Is toch heerlijk?! Gewoon een pakketvloertje onder de pedalen. Kunnen de ‘premium’ automerken nog wat van leren!
@weijs: zag het ook. Lijkt mij eerlijk gezegd niet comfortabel. Liever zo’n vuistdik tapijt voor onder mijn voetjes voor dezelfde prijs: https://www.autotrack.nl/tweedehands/bentley/flying-spur/41238386
Voor 2,5 ton hadden ze wel iets meer hun best mogen doen op de fotos…
Laatst nog een carthago in de Glascoating gezet, wat een pleuris werk…
Denk niet dat het omroep Max volk dit soort van Amerikaanse vertoon kan waarderen op de camping in Frankrijk.
@bartsmit: hier is niets Amerikaans aan.
Mijn droom om zo op vakantie te gaan + dikke boot erachter
36000 laten vallen op 500km.Dat noemen we nog eens afschrijven.
Geef mij maar een concorde
Blijft toch een soort van [Tupperware]: veel plastic.
Wij bouwen bij https://twigatravelcars.nl/ de echte voertuigen voor redelijke prijzen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).