Dit is de nieuwe Opel Insignia Sports Tourer

Auteur: , 67 Reacties

De variant waarvan je wist dat 'ie ging komen. Wij hebben de eerste beelden en specificaties.

De eerste Opel Insignia was een welkome breuk met het verleden. De Opel Vectra was zeker geen slechte auto, maar kon moeilijk ontkomen van het spruitjes-imago. De Insignia (rijtest) was fris, strak en bovendien erg fraai. Met name de stationwagon variant van de Insignia was een dikke auto. Van exact die auto staat de opvolger nu klaar.

Om met de deur in huis te vallen: wederom stelt de Insignia Sports Tourer niet teleur. Integendeel. De Insgnia in sedan-uitvoering (Opel noemt hem zelf Insignia Grand Sport) was natuurlijk al bekend. Wat dat betreft is de stationwagon variant natuurlijk geen verrassing. De aflopende chromen lijst in de daklijn is zeer kenmerkend. Zeker in een diepzwarte kleur lijkt het wel een beetje (van de zijkant) op een auto welke gespecialiseerd is in het vervoer van personen waarvan de vitale functies al een tijdje niet meer werken.  Opel spreekt zelf van een coupé-achtige daklijn. Zo ver willen wij niet gaan, maar eerlijk is eerlijk: de achterkant ziet er zeer strak uit.

Doe je de achterklep open, dan kun je constateren dat je nu 100 liter extra bagageruimte tot je beschikking hebt. Altijd handig. De achterlichten gaan nu niet in zijn geheel met de achterklep mee omhoog waardoor er geen extra verlichting nodig is. Dat was een van de grotere dissonanten van het vorige model.

Een andere dissonant van de vorige Insignia was het gewicht. Net als bij de nieuwe Opel Astra en Insignia Grand Sport heeft Opel er werk van gemaakt. Afhankelijk van de uitvoering is de nieuwe Insignia Sports Tourer maar liefst 200 Kg lichter geworden. Dat gaat de auto zeker ten goede komen, zowel op het gebied van prestaties, verbruik, wegligging en veiligheid.

Qua nieuwtjes zijn er verder nog geen verrassingen, maar prettig is het wel. Denk aan de mogelijkheid voor achttrapsautomaten, massage-stoelen, 360 graden topview en geavanceerde vierwielaandrijving met torque-vectoring. Toe maar.

Over motoren is er vooralsnog niets bekend. Volgens Opel wordt de nieuwe Insignia Sports Tourer leverbaar met een keur aan diesel- en benzinemotoren. De kans is groot dat er diverse viercilinder turbo(diesel)motoren leverbaar worden. Voor een V6 of OPC variant is het nog even gissen, maar we hebben goede herinneringen aan de vorige Insignia OPC. Onze gok: de V6 keert niet meer terug, maar de OPC wel.

De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer beleeft zijn wereldpremière tijdens de Salon van Genève in maart dit jaar. Vanaf 17 februari is de auto echter al te bestellen bij de betere Opel dealer bij in de buurt.67 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Kekke bak, die nieuwe sportstoer
@notyourmom: Jammer wel dat ze (weer) perce Onstar moeten pushen op deze bak. Privacy van dat systeem is zwaar niet in orde (de zeer agressieve dataverzamelaar en adverteerder Watson krijgt er vrij spel)

Voor het systeem zelf moet je vrij veel bijbetalen €99p.j. + peperdure kosten voor 4G.
@fiestacruizer: de kosten van interne op telefoon is duurder
@alexandertimothy: Bij welk abbonement kost internet €5 per dag (max 1gb) of betaal je €15 voor 3GB/maand?

Waar je ook rekening mee moet houden is dat die €1825 *of €180 per jaar* kosten zijn die ze niet in plaats van, maar naast hun telefoonabbonement hebben.

*mogelijk stijgen de prijzen nog in de toekomst
Ik leg mijn Stradivarius Cello ook altijd los in de achterbak.
@klotskuukske: klein kofferbakje dan. Ik gooi de (niet stradivarius) cello van de vriendin altijd overdwars in de auto…
@lekbak: ik vermoed een contrabas…
@dick1980: ik vermoed een fotoshop. Een contrabas is weer zo groot dat er echt geen koffers voor passen. Ook daar speelt mijn vriendin op…
@lekbak: bank plat
@ptothem: joh, echt? Enig idee hoe enorm een contrabas is?
@klotskuukske: ik ben wel blij dat dat bij deze auto kan zonder ‘m te beschadigen. Hier wachtte ik al jaren op, bij alle andere auto’s moet toch altijd weer die klotekoffer mee.
@thijsj: gewoon los in de kooi. Heeft ook mijn voorkeur.
Heeft veel weg van de V90 en de Mazda 6!

De sedan spreekt me persoonlijk iets meer aan, maar desalniettemin een fraaie verschijning. Het wordt een lastige strijd in dit qua verkopen teruglopende segment, op emotie en merkbeleving kan er echter veel gewonnen worden, ook door de niet-premiumspelers op de markt.
@granlusso: Volvo V90 was ook het eerste wat in mij opkwam. Die Mazda 6 zie ik er minder terug, maar en profil zie ik ook veel van de lijnen van een Hyundai i40 Wagon.

Ondanks dat een ‘eigen gezicht’ een beetje ontbreekt, vind ik het een erg fraaie auto.
mrb via Android app
@RRRobert: de snuit is extreem Mazda. Beter goed gejat dan slecht bedacht dan maar, het lijkt wel een mooie verschijning.
@mrb: ja eens. Ech enorm Mazda die kop. Nog steeds minder imo.
Als je commentaar hebt op de chromen daklijn van de Astra of Adam…snap ik. Maar deze chromen daklijn is toch uiterst geslaagd en is toch niet te associëren met een begrafenisauto.
@schreute01: voor mij hoeft die doorgetrokken daklijst niet echt, kanis heeft dat een keer gedaan met daarin nog de achterlichten verwerkt. Was ook niet echt een schoonheid. En over de astra/adam maar te zwijgen wat een grafbakken.
@jpoers: kanis=lancia, bemoeizuchtige telefoon.
als stationwagen of hoe je het ook wilt noemen blijft volvo nr 1.
en jij die dit nu leest kan het totaal met mij oneens zijn. Geen probleem, dit is mijn mening.
Opel: helaas ondergewaardeerd. Dit is een auto waar je je niet voor hoeft te schamen. Netjes, degelijk en zeer waarschijnlijk weer zo betrouwbaar dat we ‘m over 10-15 jaar terug gaan zien als gezinsvervoer voor jonge ouders die er pas na de tweede SOA achter komen dat luiers stervensuur zijn en dan maar wat bezuinigen op de auto. Geen punt, want dit zal er volgens mij in 2027 ook nog mooi en strak eruit zien. Wat mij betreft een auto in de categorie Volvo V50 qua tijdloosheid. Chapeau Opel!
@vonklausenburg: lijnenwerk doet mij meest denken aan een kopie van de mazda6, ook die begint wat ouder te worden. De voorkant heeft geen eigen smoe, de zijkant lijkt wat gedateerd, de sierstrip.. niet mijn cup of tea, maar dat kan voor een ander, anders zijn.
@vonklausenburg: Goed gezegd! Opel is zeker ondergewaardeerd en dit is gewoon een prachtige auto. Mensen die termen als Slopel gebruiken hebben geen idee en kletsen maar wat.
@viezefreddyw: tuurlijk joh, roestende wielkuipen, achterkleppen en krokante veerpoothouders, daarom worden ze slopel genoemd.
@blo3to3t: Beste blo3to3t; uw bericht werd na 20 jaar afgeleverd. Excuses voor de vertraging.
via Android app
@blo3to3t: beschrijf je mercedes van ongeveer 8j geleden?
@vonklausenburg: zullen we t model eerst even een paar jaar afwachten voordat we dit soort onzin gaan roepen?
@vonklausenburg: Opel is voor paupers en het saaie klootjesvolk, dat is het imago. Naam en logo veranderen, misschien dat het dan iets wordt, al decennia lang verliesgevend? Waarom denk je? Vlees noch vis … Keihard voorbijgeraasd door KIA en Hyundai …
@autodrome: Er zijn magere jaren geweest. En saai waren ze zeker. Maar de doelgroep die ze willen bedienen is er niet eentje die voor een uitdagende auto gaat.
Ik zie bij Opel een lijn omhoog, betere afwerking, mooier ook, en auto’s waarmee je weer voor de dag kunt komen. Ergens heb ik het gevoel dat Opel bezig is om zichzelf hoger te gaan positioneren en een Buick/Chevrolet op den duur terug te halen om de oude positie van Opel in te nemen. Zie het als VW en Seat.
@vonklausenburg: sorry, maar dit zijn echt uitspraken van een die hard fan boy, de kwaliteit moet zich eerst maar bewijzen tov de merken die zich weer opgericht hebben na gefaald te hebben, zoals Volvo, Jaguar en zelfs de Fiat Group maakt weer leuke dingen en winst. Dan hebben we het nog niet eens over de ‘nieuwkomers’ zoals Kia. Zelfs Buick en Lincoln maken tegenwoording best scherp gelijnde auto”s, Opel blijft maar kopieren, dit is een regelrechte Volvo/Mazda rip-off. Vind het best leuk, maar uniek, nee …
@autodrome: Totaal geen fanboy. Eerder zeer sceptisch. Als ik ga fanboyen is dat om Volvo’s, Saab’s en Mercedessen.
@vonklausenburg: ik verneem net van @hollandsemarokkaan dat ik je geen Opel fanboy mag noemen en er een sok in moet stoppen omdat je in een S klasse zou rijden? Het zou wel verklaren waarom je specifiek Mercedes noemt in je lijstje van potentiële fanboy brands en stellig de liefde aan Opel ontkent. Om het in deze tijden van nep nieuws factueel en feitelijk te blijven, zou ik graag van je willen vernemen of ik inderdaad die sok er in zal moeten stoppen cq inslikken … Mocht het waar zijn, dan zal ik noooooiiiiit meeeeeeer beweren dat je een Opel groupie bent … Iedereen weer blij, incluis @hollandsemarokkaan
@autodrome: Ik heb inderdaad een S400 voor de deur staan. Is een keer featured geweest zelfs. Ik voel geen liefde voor Opel, maar ook geen wrok. Ze hebben vroeger leuke auto’s gemaakt en uiteindelijk verdient elk oud merk een redelijk goede toekomst. Ook al zijn de wagens burgerlijk, het gros van dit land is dat ook. Opel is voor mij juist door dat saaie ergens heel sympathiek.
Ik hoop dat je een schone sok hebt. :P
@autodrome: fanboy? Die gast heeft een S-klasse.
@hollandsemarokkaan: hoe weet jij dat nou weer?
@hollandsemarokkaan: vanwege een plaatje op z’n profiel … wacht ik vraag m zelf wel ….
@autodrome: Hij had het onlangs over de aankoop en hij had zijn foto’s geupload naar autojunk.
@hollandsemarokkaan: link please …..
@autodrome: waarom? Je hoeft mij niet te geloven. Succes verder.
@hollandsemarokkaan: Ik geloof je! Was alleen benieuwd naar de foto’s, op een s-klasse mag je best trots zijn …
via Android app
Wat een prachtige wagen!!
Strakke wagen Opel. Heeft hier en daar wat mee van de V90, wat zeker niet negatief is.

Voor de rest hopelijk betrouwbare motoren met genoeg pit.

En het interieur vind ik ook knap, voor een keer ziet het er strak en tijdloos uit.

Ja Opel, dit kan wel eens iets worden..
Nu weten we eindelijk waar Audi/Mercedes/BMW hun modellen op gebaseerd hebben: de insignia. En ik vind dit echt de mooiste.
Goed gekopi***** ehm gekeken naar Volvo …
Ziet er netjes uit voor een Opel. Niks verkeerd mee.
Niet heel erg spannend maar wel weer gewoon strak. Net als de voorganger toch een verrijking van de wegen.
Niet verkeerd. De Astra grand tourer vind ik in real life nogal zwaar en lomp overkomen. Hopelijk is dat bij de insignia minder. De achterste zijruit heeft wel veel weg van een Volvo V90. Staat goed.
Mooie bak, heeft inderdaad wat weg van de volvo
Opel en dik in 1 zin? Nee sorry.

Ik zie heel veel Opel Monza Concept. En dat was me toch een geslaagde concept car. Ik vind hem oprecht schitterend, kan niet wachten om hem in het echt te zien.
Heel mooi! De trent van de Mazda 6 trekt door. Niets mis mee overigens, beter goed gejat dan slecht verzonnen tenslotte. Als je dit ziet dan hoef je toch geen Passat meer!
Laten we ook even stilstaan bij het feit dat willeme “De variant waarvan je wist dat ‘ie ging komen” schrijft, in plaats van het verschrikkelijke “die je wist dat zou komen”. Ik hoop dat dit het einde betekent van dat verschrikkelijke tijdperk. Ik kon er niet van slapen.
@willeme: de Duitse media zijn er -blijkbaar- van overtuigd dat de OPC weer een V6 krijgt; een met zo’n 400 PK.
@406_v6: hopelijk hebben de Duitsers gelijk.

Ook werd er gerept over een viercilinder met twee turbo’s of zelfs een (houd je vast) hybride. Het feit dat de auto ook als Buick Regal verkocht gaat worden betekent dat een V6 aannemelijk is, alhoewel ook bij die auto de vierpitter het populairst was.
Opel is goed bezig de laatste tijd en ook deze lijkt beter dan zijn voorganger, maar om er warm van te worden.. nee
Ziet niemand dat die daklijn en zijruiten bijna exact van de Kia Optima station zijn overgenomen?
@jamesbond007: de Kia Optima station? Die de daklijn had gejat van de Reliant Scimitar? Je kan best wel eens gelijk hebben ;-)
Voorkant lijkt op volvo, achterkant Mazda, versnellingspook en lijn in carrosserie bij deuren bmw, interieur audi/bmw. Al met al een leuk auto ??
Blijkbaar zoeken ze bij Opel hun klandizie onder de begrafenisondernemers.
Tja. Strak, modern, met een sierlijntje maar zonder karakter. Precies even inspirerend als een kantoorgebouw of een Skoda Superb. Er is niks mis mee maar het heeft gewoon geen karakter. Dat had de vorige Insignia wel.
Die is er goed op vooruit gegaan
Deze chromen strip is beter te pruimen dan degene die nu op de Astra touring zit. Dat moet wellicht ook een coupé look creëren, maar slecht gelukt.
@marinepower: zo slecht gelukt dat ik die link nog helemaal niet gelegd had…
Gewoon mooi. Punt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).