Dit wil Mercedes bereiken met Ambition2039

Auteur: , 17 Reacties

Klinkt als de titel van een nieuw album van Scooter. Het is echter iets heel anders.

Autofabrikanten komen geregeld met vijfjaren plannen. Ideeën met betrekking tot modellen en initiatieven die in vijf jaar gerealiseerd moet worden. Mercedes neemt dit naar het volgende niveau met Ambition2039. Met dit plan blikt Mercedes vast vooruit op de komende 20 jaar van mobiliteit.

Stapsgewijs wil Mercedes met dit plan doorzetten op vergroening. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de volledige vloot van Benz-mobielen carbon neutraal zijn in 2039. Een uitdaging, maar geen onmogelijke doelstelling volgens de Duitsers. In 2030 moeten de helft van alle Mercedes-verkopen bestaan uit een elektrisch model. Daarmee doelt het merk op zowel volledige elektrische auto’s als plug-in hybrides. Zowel de personenauto’s, als de bedrijfsauto’s en bussen van het merk gaan (deels) elektrisch worden.

Mercedes zegt niet alleen naar elektrische aandrijflijnen te kijken. Met de GLC F-CELL laat het merk tevens zien bezig te zijn met waterstof. Dit beamen ze ook. Binnen Ambition2039 zijn er wat Mercedes betreft zeker mogelijkheden voor alternatieve oplossingen die een schone bijdrage kunnen leveren. Omdat niemand kan weten wat over 20 jaar de norm is op het gebied van emissievrij rijden zeggen de Duitsers op dit moment nog geen definitieve richting te kiezen.17 reacties

AMG staat zo voor Alle Mercedesen Groen
Nou dat is fijn zeg, per 2039 geen carbon meer op die Mercedessen.
@dirkv: worden ze stukken knappen van.
ehm…. en hoe gaat men dat vereenigen met het (doelstelling tot)verbod op de verkoop van auto’s op fosiele brandstoffen binnen 11 jaar?
@neal: de wereld is groter als Nederland hè?
@hzr: dan
@california: neeee beterrr hee
@hzr: Het was toch juist de Duitse regering die dat zei?
@theblazerunner: de wereld is zeker groter dan Europa… China en USA hebben voorlopig nog even schijt. Evenals Rusland trouwens, die pompen hun geld momenteel in een uiterst effectieve oorlogsmachine. Als die hun invloed gaan uitbreiden zijn alle investeringen sowieso voor niets geweest.
“It is nice to be important, but it is more important to be nice!”
Duimen dat Trump nog een 2′ termijn mag doen. Een vlucht naar ‘petrolecountry’ lijkt onvermijdelijk.
@ericc: Inderdaad de enige optie. En dan met een fijne Challenger rijden.
@ericc: Als Trump nog even door blijft gaan met kloten dan gooit Iran de Perzische golf wel op slot. Ook wel bekend als de oliekraan van de wereld. Kijk maar of je dan blij wordt van de olieprijzen, als er niet al te korten ontstaan.
@fanboy: die gasten hebben jou meer nodig dan jij hen
@lekkaah: exact, dat zal Iran nooit doen. De oliekraan dichtgooien betekent een enorme crisis voor dat land, de laatste keer dat Iraanse olie geboycot werd deed de rest van de wereld het ook prima, behalve Iran zelf dan…
Wat een visie! Over gaan op groene brandstoffen, heb ik nog niet eerder gehoord hoor.
Goed dat Mercedes niet vol inzet op rijden met een accu, ik kan me haast niet voorstellen dat dat the way forward is. Ik duim zelf nog steeds voor waterstof, hopelijk kan er een manier gevonden worden om dat goedkoper te synthetiseren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).