Dit is de prijs van Mercedes’ volledig elektrische EQC

Auteur: , 57 Reacties

Helemaal uit het niets.

Dit is de prijs van Mercedes' volledig elektrische EQC

“Persberichten zijn verleden tijd,” dacht Mercedes-Benz toen het de configurator van de EQC vandaag online plaatste. Precies, op de website van het merk is sindskort de prijs van zijn eerste volledig elektrische auto te vinden. De prijs is officieel nog niet bevestigd, maar op de Nederlandse website kunnen we de prijs van de EQC doodleuk zien.

Mercedes heeft de EQC scherp in de markt gezet, want hij is bijna de goedkoopste EV in zijn klasse. De EQC 400, vooralsnog de enige optie, kost in Nederland tenminste 80.995 euro. Daarmee is hij net iets duurder dan de Jaguar I-PACE (80.810 euro), maar kost hij minder dan de Audi e-tron (84.100 euro) en de Tesla Model X (87.100 euro). Dit terwijl zijn rijbereik in theorie niet slecht is. Net als de e-tron komt de EQC volgens de WLTP-cijfers 400 kilometer ver op één lading.

Wel is het zo dat klanten een potentieel lastige tijd tegemoet gaan als ze met de configurator willen spelen. Mercedes laat geïnteresseerden bij de EQC geen individuele opties aanvinken. In plaats daarvan zal men zich moeten redden met pakketten, die de prijs al gauw verhogen met enkele honderden of zelfs duizenden euro’s. Dat gezegd hebbende is de instap-EQC allerminst kaal, dus het einde van de wereld is het ook niet.57 reacties

EDIT – dom foutje, hij is aangepast.
Er gingen geruchten dat de EQC ergens rond de 115.000 euro zou kosten, maar dit vind ik erg netjes! Jammer dat het ding nog steeds zo bizar lelijk is. De A en CLS zijn wel een beetje ingewerkt maar de EQC is nog steeds echt een hok.
@720s: met een paar vinkjes kom je er zo denk ik 😊
@gulli: kreeg m vanmiddag niet boven de 100, zal misschien wel lukken maar niet naar 115
@gulli: nou ja, niet vergeten dat die 80k ook deels gebaseerd is op complete standaarduitrusting. Het ding heeft in theorie minder krachtige techniek aan boord dan de Kona Electric dus alles wat ie boven de 45 ruggen zit is ‘luxe uitvoering’.
Deze EQC toch werkelijk nergens op. Vreemd, te hoog en lomp model met ook weer erg veel rommelig lijnen. En een grille die een samenraapsel lijkt van allerlei ideeën en designs op één plek geprutst.
Wat jammer weer. Duitsers en design. Nee, het is en wordt niks.
@kroon: vindt je? Ik vind het met afstand de meest mooie Mercedes SUV. Origineel design, niet zo uitwisselbaar met andere modellen terwijl het gewoon een omgekatte GLC is.
@mashell: ik vind het niet goed gelukt. Was het precies zo geworden als de EQC Concept, dan was het fraai geweest. Waarom hebben ze dat concept design zo verprutst en is het zo’n logge auto geworden?
@kroon: Amen …. dit ziet eruit als een suffe Chinese SUV clone.
@kroon: Ik moet je helaas gelijk geven. De concept-auto was coherent, maar het front op de productieversie is een ramp op wieltjes.
@kroon: grappig, dit is zo’n wagen waarvan de concept is afgeleid van het productiemodel. Concept en productiemodel verschillen slechts op de punten: deurklinken, spiegels, blauwe ledjes voor en achterlichten, niks essentieels eigenlijk.
@mashell: hangt er maar van af hoe je kijkt. Op de concept werd het front bepaald door een enkele glazen (of transparante) unit die “grille” en koplampen verenigde. Dat is hier niet het geval, en daardoor lijkt het nergens meer naar.

https://www.mercedes-benz.com/wp-content/uploads/sites/3/2016/09/13-mercedes-benz-concept-eq-electric-mobility-3400×1440.jpg
@kroon: de grille op de foto bij dit artikel is de grille van het AMG-pakket. De normale grille past beter bij deze auto.
Neus lijkt wel iets op de van de T-Roc.
Deze hadden ze in december af moeten leveren samen met al die I-Paces, nu zal het niet meer zo storm lopen bij de Mercedes dealers.
Als er 1 merk is waar de klanten al jarenlang ervaring hebben met stekkeren, of je nou je huis of je auto aan de laadpaal hangt, zo’n grote stap is dat niet. Alleen ff een stekkerdoosje met 2 ingangen en klaar.
Dit is hun tweede elektrische auto. Of zelfs derde, als je Smart mee telt.
Hun eerste was de elektrische B klasse, met hulp van Tesla.
@fanboy: En volgens mij hebben ze toch ook een elektrische SLS gemaakt (of was die nooit officieel leverbaar)?
@berlinetta: ja die was er ok nog.
@fanboy: en n vito..
Eindelijk een EV die wel mooi is. De E-tron ging ook nog wel, deze MB zou ik wel willen hebben. Voor het geld zou ik echter denk ik eerder voor een GLC63 gaan😁
@ghost: Je vindt dit mooier dan een Model S? Really?
@crepito: ja, vind jij een Model S mooi ?! Mmm smaken verschillen!
@ghost: De Model S is in de basis behoorlijk goed geproportioneerd. Zeker van een afstandje is het gewoon een fraaie auto. Naarmate je dichterbij komt blijken de details op punten minder fraai, maar toch staat er nog altijd een auto die je bezwaarlijk lelijk kunt noemen.

Zo’n SUV-achtig ding als deze EQC is op zijn best indrukwekkend, maar nooit echt mooi in de klassieke zin van het woord.

Maar goed: smaken verschillen (gelukkig).
@crepito: Je doet net alsof smaken niet kunnen verschillen.
@berlinetta: hahaha true, kan wel, maar ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat zij de Model S, ECHT mooi vinden. Ik was verbaasd😂
@ghost: bij deze
@pramm: ik ook oprecht mooi. Daklijn en heupen zijn net Aston Martin. Ik vind de Model S erg lijken op de Rapide
@ghost: bij deze
@ghost: bij deze.
@ghost: bij deze, en zo nog een hoop bekenden. Het is denk ik 50/50
@ghost: Exterieur* dan. Interieur niet. Volgens vele was dat de eerste ‘sexy’ EV
@crepito: beter dan zo’n Lelijke model X
@ghost: glc63 zijn wel een stukje duurder toch?
@rovadepo: ik denk om en nabij zelfde geld gezien de €80k de basisprijs zonder opties is. Bij E-tron spec je hem makkelijk over de €120k heen, verwacht bij MB niet anders.
@ghost: net de configurator gedaan, zaken als multibeam led en rijassistentie kosten veel minder dan bij Audi. Full option kom je lastig boven de 100K
@ghost: glc 63 kost 151000 en gaat eerder richting €180.000 dus scheelt mega veel. ( ff uitgezocht ) glc 43 vanaf 105.000 die komt meer in de buurt
Inmiddels biedt de configurator ook de mogelijkheid om individuele opties aan te vinken, dus dat scheelt.
Ik moet zeggen dat de prijs mij meevalt (voor zover je dat met droge ogen kunt typen voor een auto van minimaal € 80k…). Ik heb weleens zitten spelen met de configurator van de I-Pace en de e-tron, en dan kom je voor een dik uitgerust exemplaar zo 10k duurder uit dan bij de EQC. Ook een Model X kost je snel meer, al heb je dan wel een betere range. Na drie jaar tevreden een C350e te hebben gereden en nu als berijder (tijdelijk, voor een jaar) van een XC90 T8 hoor ik vermoedelijk wel tot de doelgroep, en bij mij komt ie op de shortlist.
Kan niet op tegen de I- Pace van Jaguar qua uiterlijk. Lelijk ding dit.
@571ay: kwestie van smaak. Ik vind die Jag totaal uit proportie terwijl ik de MB er juist wel aardig uit vind zien.
Ik vind het zeker niet de mooiste SUV, maar echt lelijk vind ik hem ook niet. Beter gelukt dat de Model X, I-pace of de E-tron. Ik blijf het alleen vreemd vinden dat alle merken toch als eerst met een SUV als EV komen. Ja ik weet het, SUV’s zijn populair, maar het is niet echt bepaald het meest geschikte concept voor een EV (sowieso niet voor een auto).
@berlinetta: qua aerodynamica verre van optimaal, maar om accu’s weg te stoppen onder de vloer is de SUV vorm niet zo onlogisch.
@ikschrijfookoverautos: op de Duitse konfigurator is de optielijst – zoals gebruikelijk- ellenlang; kwestie van ff doorscrollen.
Hilarisch, en het kartel gaat rustig verder.
@tttijn: idd volgende week bmw..
Ik vind alleen de velgen wel gaaf.
Prachtige design eindelijk en deftige EV
Als Mercedes een model op de markt zet dat goedkoper is dan de concurrerende Audi dan is er iets mis, waarschijnlijk met de rekenmachines van de controllers bij Audi.
Wat ik niet snap: als “het klimaat” werkelijk er zo slecht voorstaat (over 12 jaar vergaat de wereld, vrijdags spijbelen etc) waarom dan toch nog hogere bijtelling etc. Daadkrachtig beleid zou zijn afschaffen BPM en alle bijtelling en houderschapsbelasting van alle EV. DAT zet eens zoden aan de dijk!
@spidermann: en EV’s in het lage BTW tarief.
@spidermann: en dat in de begroting financieren door een accijnsverhoging op de vervuilende fossiele brandstoffen. Het zou voor het milieu een goed idee zijn en de verkoop van gele hesjes ook flink stimuleren maar voor de duurzaamheid van de regering niet bevorderlijk zijn.
Zelfs de VVD klaagt al over de “Tesla subsidie”, terwijl het juist de traditionele VVD achterban is die daarvan volop profiteert. Het milieu is belangrijk, de achterban is belangrijk maar niet nog meer stemmen aan de populisten verliezen is het allerbelangrijkste voor de regeringspartijen.
Goed gelukt, mooier dan de Jag of de Audi!
Jammer van die gekke snor
@jmeverts: dat was het eerste wat me opviel; die immens kunstzinnige krulsnor… #SalvadorDali
@bmwenducati: Gelukkig is de snor onderdeel van het AMG-pakket dus je kan hem ook zonder snor bestellen.
Hoe hij het in de praktijk doet is denk ik ook niet onbelangrijk. Ze vergelijken hem hier al met de e-tron, dat beloofd niet veel goeds over de range die je daadwerkelijk gaat halen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).