Dit wordt de nieuwe Porsche 911, maar er is een nadeel

Auteur: , 36 Reacties

Iets met elektriciteit...

Nu Porsche praktisch iedere mogelijke variatie van de 991.2 achter de rug heeft, zeker na de introductie van de nieuwe GT3 RS, wordt het wel eens tijd voor de nieuwe 911. Gelukkig zijn wij langs de zijlijn niet de enige met de mening dat Porsche het doek ondertussen wel van de 992 mogen trekken. De Duitsers onthulden vanmiddag namelijk doodleuk de nieuwe 911.

Goed, goed, de 992 is dan misschien voorzien van een camouflage waarvan je haast gaat duizelen, duidelijk is wel dat het door en door een 911 is. Hoewel we nog geen kijk op de achterzijde krijgen (toch benieuwd, klik dan HIER) probeert 911-baas August Achleitner ons af te leiden met intrigerende informatie over de elektrische 911, waarover al tijden wordt gesproken. Waar Achleitner enkele jaren geleden nog uitsloot dat Porsche ooit een elektrische 911 zou maken, laat hij nu weten er wel oren naar te hebben. Sorry, pardon?

“Two years ago I’d have said no way. Today I wouldn’t categorically rule it out. Just to preclude any misunderstandings: the Porsche 911, Type 992 is not an electric sports car. But it could be an option somewhere down the line.”

Achleitner hamert er meermaals op dat de nieuwe 911 blijft voortborduren op de traditie van de bolide, maar nu zelfs het hoofd van de afdeling zichzelf verdiept in allerlei elektrische mogelijkheden, lijkt het onvermijdelijk dat de 911 binnen enkele jaren een elektrische variant zal krijgen.

Aan de andere kant, de overstap van luchtgekoeld naar watergekoeld, evenals die van ongeblazen naar geblazen motoren ging ook goed. Fans schreeuwen moord en brand, maar aan het einde van de dag produceren ze keer op keer een auto die op vrijwel ieder vlak beter is dan de vorige. Dus ach, waarom ook niet?

UPDATE: de nieuwe 911 is inmiddels officieel, alle info check je HIER!36 reacties

Wordt er dan een apart merk opgestart voor deze modellen? Misschien met dit logo op de kap…

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/ElectricDanger.svg
Primeur: nieuwe Porsche Exclusive optie 2 verschillende wielsoorten. Deze firma is zo innovatief!
OT zou deze dan worden onthuld in Geneve? of een beursje later. Spannend..
@occasiefapper:
Twee verschillende velgen is zelfs historisch verantwoord. Oude bredere elfjes zoals de ST’s hadden vaak Fuchs vooraan en bredere Minilites achteraan…
Is toch geen nieuws? Er komt een hybride 911, naast de bestaande reeks. Zou me niks verbazen als er over 4 jaar een volledig elektrische wordt gepresenteerd.
@mickkok: Leek al enigszins in de pijplijn te zitten. Stoort me overigens niet. Zal best prima rijden :)
@mickkok: idd de techniek hebben ze zal in huis met de 918
Designer bij Porsche zijn moet zowat de meest eentonige autodesignerjob (Scrabble) zijn in het wereldje.
Audi en BMW even goed trouwens.
@dromedaris: niks te maken met de designers. Check hun persoonlijke portfolio eens, vol creativiteit en vernieuwende designs. Het is het bedrijf Porsche zelf die designers beperken om die creativiteit los te laten. Porsches moeten vooral niet teveel veranderen uit angst van klantenverlies
@jamesbond007: exact ook mijn punt.
Is dit het nieuwe model? Zag het niet direkt. Dat er een elektrische 911 komt kan geen kwaad. Er blijven toch andere motorisaties beschikbaar.
Als er maar geen 4 cilinder komt!
@porschepdk: Speciaal voor jou een electrische 6-cilinder boxer!
Als het dan maar wel een luchtgekoelde electrische versie wordt!
@mout: het accupakket netjes achter de achteras.
Aan de foto afgeleid kunnen ze niet alleen auto’s klonen maar ook mensen gezien de beste man 3 x in één dezelfde foto voorkomt.
Maar een setje matchende voor- en achtervelgen monteren is dan weer teveel moeite.

Blijven aparte snuiters bij Porsche.
@torsen: ik dacht precies hetzelfde. Zouden ze hem (hen?) ook 3 keer zo veel betalen nu?
Haha. Een 911 camoufleren. Want het is echt een heel nieuw ontwerp natuurlijk. Net als alle andere 911 modellen door de jaren heen.
@viezefreddyw: maar nog steeds de meest verkochte sportwagen dus wat is het probleem met het uiterlijk?
@rhellema: Ik zeg ook niet dat het een probleem is, toch?
@viezefreddyw: nee, ik bedoelde het ook meer in zijn algemeenheid.
@rhellema:
lol het is niet eens de meest verkochte sport wagen in Duitsland. Dat is de Ford Mustang al 2 jaar op een rij.
Een citaat van een Duitser in het Engels?
Beter is alleen niet per se leuker….
Wat is nou helemaal het probleem.
Er zal een 911 komen die klinkt zoals andere 911-en, voor de mensen die dat belangrijk vinden. Misschien is dat niet de goedkoopste: maar dan moet je niet zeuren bij Porsche.
En een 911 Hybride (zonder stekker) is gewoon een prima idee. Door die elektromotoren kan dat ding van z’n plaats schieten. Porsche heeft bewezen dat ze prima met Hybrides om kunnen gaan. Dat zullen de midlifecrisis mannen geweldig vinden. Want, naast af en toe rechtuit even snel richting de 200 trekken; is dat het meest extreme wat menig 911 in zn leven gaat doen. En het is gewoon echt leuk: ik kreeg afgelopen week een Infiniti Q50s Hybrid mee (360pk, 3.5L + hybride). En afgezien van het feit dat ik niks met sedan heb; gaat dat ding echt serieus rap van 0-40kmh.
@gregorius: en na 40km/h langzamer dan een Suzuki alto?
@frietje87: nee, daarna gewoon wat je verwacht van een 3.5L met een pk of 275-325: snel zal.
Accu’s achter de achteras of ik ga staken…
Wat een shot die laatste

(Van de foto’s)
Elk nadeel heeft zijn voordeel.
De wielen (buitenomtrek van de band) lijken in verhouding groter dan bij de 991.
Als dit model een dashboard vol touchscreens heeft, dan denk ik dat ik voorlopig de 991 de mooiste vind (gewoon een ‘simpele’ Carrera 2 zonder S).
Ben ik oud aan het worden?
Als ze nou die lampen bij de volgende facelift nóg wat verder achterover leggen, is het ze eindelijk gelukt de 911 te vervangen door de 928.

’t is verdorie bijna een flachbau…
@technofreak: Veel erger dan een 993 is het niet toch?
Ach, met de aandrijflijn van de Turbo S e-hybrid moet het ook wel een bloedsnelle sprinter worden.
Wie vooruit wil moet niet naar zijn fans luisteren.
Altijd goed een nieuwe 911, maar als ie elektrisch is mogen ze hem meteen afbranden voordat ze op transport gaan in mijn optiek….
Die wrap is er echt slecht op gephotoshopt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).