Dit wordt de nieuwe GT-racer van McLaren

Auteur: , 13 Reacties

HEET!

Dit wordt de nieuwe GT-racer van McLaren

Nog voordat Aston Martin vanavond hun eigen volledig nieuwe Vantage GTE wagen onthult, is een andere Britse sportwagenfabrikant hen voor.

McLaren toont vandaag namelijk voor het eerst plaatjes van hun 720S GT3, die de enorm succesvolle 650S GT3 moet opvolgen. Deze wagen wist in zijn tijd verschillende kampioenschappen naar zich toe te trekken en stopt bij deze dus op zijn hoogtepunt.

De 720S GT3 is zoals de meeste GT-wagens grotendeels gebaseerd op de straatversie. In de GT3-klasse heeft ‘grotendeels’ echter minder waarde dan in de minder ontwikkelde klassen, dus komen de wagens eigenlijk vooral op uiterlijk gebied nog overeen met hun straatlegale evenbeeld. En zelfs hier zijn er behoorlijk wat aanpassingen gedaan. De wagen krijgt namelijk een fraai aerodynamisch jasje, bestaande uit lichtgewicht koolstofvezel. Uiteraard vinden we onder de wagen een raceklaar gemaakte ophanging met verstelbare dempers aan de voor- en achterzijde. De Monocage II structuur deelt hij dan weer wel met het straatmodel.

Dit wordt de nieuwe GT-racer van McLaren

De 4-liter twin-turbo V8 is eveneens dezelfde als in de ‘normale’ 720S, al is ‘ie wel geprepareerd voor het circuit. Over vermogen wordt niet gesproken, dus nemen we aan dat de standaard van de GT3-klasse wordt aangehouden. Hier geldt een evenwichtig systeem dat het vermogen tussen de 500 en 600 pk houdt, afhankelijk van het gewicht. Aangezien de 720S over 720 pk beschikt, kunnen we er vanuit gaan dat het GT3-model een dergelijk aantal pk’s niet zal produceren. Schakelen gebeurt in de GT3 met sequentiële zesbak, die het vermogen naar de achterwielen stuurt.

Naast de 720S GT3 wordt er een heus netwerk van motorsport specialisten opgericht om de klanten beter te kunnen bedienen. Tevens kunnen coureurs die besluiten om zo’n bolide aan te schaffen rekenen op technische expertise op en naast het circuit. Tenslotte volgt McLaren in de voetsporen van Ferrari en Porsche door net als hen een eigen serie op te starten. Hierin zien we echter niet deze 720S GT3, maar de 570S GT4. Ach, da’s ook prima!13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Als ze deze nou eens streetlegal maken!
@rufctr01: en dan? Ga jij met zo een verlaagde auto in NL rondrijden?
@fouadski: jazeker wel!
@peug206: dat is toch niet te doen met al die hobbels?
Hoop niet voor ze dat ze veel nachtraces moeten rijden, zo zonder koplampen.
@gulli: en ik hoop voor jou dat je niet te vaak naar buiten hoeft, zo zonder visueel vermogen.
@gulli: zitten er gewoon op hoor.
@gulli: dat stukje met vleugel erop is de achterkant
@gulli: Dinsdag is nog te vroeg voor sarcasme ;-)
@cossiekiller: nou he, ik merk het!
@gulli: ik zie lens flares, en als er lens flares in het spel zijn dan worden er geen grappen gemaakt
Nu hopen dat die iets betrouwbaarder is dat zijn voorganger. Het waren namelijk niet alleen de F1’s die geregeld die stil vielen van McLaren!!
Gaan ze deze ook echt bouwen of is dit het zoveelste bedenksel voor de Playstation?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).