Dit zijn de 10 lekkerste conceptcars van 2015

Auteur: , 35 Reacties

Speciaal voor u geselecteerd door de smaakpolitie van Autoblog.

Conceptcars zijn er grofweg in twee soorten: de studiemodellen die een voorbode zijn van wat we in de toekomst te zien krijgen en vingeroefeningen van designers voor geen enkele andere redenen dan media-aandacht. Die laatste zijn vaak de meest uitzinnige, extreme en meest bizar vormgegeven conceptcars en dus ook vaak de leukste. Maar hoe anders was het dit jaar, waar 9 van de 10 hier getoonde conceptcars daardwerkelijk een voorbode zijn voor een productiemodel. Goed, in het geval van de Aston Martin DBX komt het uiteindelijke resultaat er waarschijnlijk heel anders uit te zien en ook in het geval van de Porsche en de Mazda is het nog maar afwachten hoe dicht de productiemodellen bij de conceptcars staan. Wat ons betreft gaan ze vrijwel ongewijzigd in productie, net als de acht andere conceptuele toppers van 2015.

Audi Prologue Avant

Audi Prologue Avant
Niet alleen de productiemodellen van Audi lijken op elkaar, ook de conceptcars. Vorig jaar stond de tweedeurs Prologue Concept in de Top 10, dit jaar is het de beurt aan de Prologue Avant. Een schitterende stationwagen met dieselhybride-aandrijflijn. Je zou het namelijk bijna vergeten, maar begin 2015 was een conceptcar met dikke diesel nog gewoon geaccepteerd.

Kia SPORTSPACE concept

Kia Sportspace
Een schitterende Alfa Giulia Sportwagon, maar dan ontworpen door Kia; de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Je hoeft geen supercar-concept te bouwen om een concept neer te zetten die tot de verbeelding spreekt. Overigens viel de Optima, waarvoor deze Sportspace een voorbode was, dan weer een beetje tegen.

Aston Martin DBX Concept

Aston-Martin DBX
Eigenlijk wordt alles lekker als Aston Martin er een plasje over doet. De DBX is de voorbode voor een volledig elektrische Aston Martin. Zoals dat wel vaker gaat met concept, zal een en ander het productiestadium niet halen. In dit geval zijn dat helaas de twee deuren, dat worden er namelijk vier/vijf. Het hoog op de wielen staan gaan we dan weer wel terug zien. Een SUV dus, ook bij Aston Matin gaan ze overstag…

Bentley EXP 10 Speed 6

Bentley EXP 10 Speed 6
We bombardeerden de Bentley subiet tot lekkerste van Genève, want dat is waar de EXP 10 Speed 6 zijn debuut maakte. Het goede nieuws is dat deze sportwagen, die iets kleiner is dan de Continental GT, maar ongeveer even duur, ook in productie gaat. Hopelijk doen ze wél iets aan de naam, maar laten ze exterieur en interieur ongewijzigd.

Lincoln Continental

Lincoln Continental
Hé, nog een Bentley? Nope, een voorbode voor de nieuwe Lincoln Continental. Dat de auto op zijn zachtst gezegd nogal veel overeenkomsten met de Mulsanne vertoont, valt ook onze Zuiderbuur en Bentley-ontwerper Luc Donckerwolke op. “We kunnen ze beter meteen onze mallen sturen,” aldus een duidelijk geïrriteerde Donckerwolke op Twitter.

BMW Hommage R

BMW 3.0 CSL Hommage R
Stond oorspronkelijk als gifgroene concept op Villa d’Este, maar kreeg later een kek Motorsport-jasje aangemeten. Het frontje met de smalle hoge nieren ligt niet fantastisch op het netvlies, maar die blubberdikke kont maakt dat meer dan goed.

Renault Alpine Celebration

Renault Alpine Celebration
60 jaar Alpine, dat moet gevierd. Renault pakte uit met een beeldschoon eerbetoon aan de legendarische A110, dat tevens een voorbode moet zijn voor de terugkeer van Alpine in 2016. Als dat productiemodel ook maar half op deze Celebration lijkt, dan kan het al niet meer misgaan.

Porsche Mission E: een elektrische Porsche

Porsche Mission E
Was de Bentley 6X10=60 de ster van Genève, Porsche wist de meeste camera’s op zich gericht tijdens de afgelopen IAA. De door twee Nederlanders getekende Mission E is Porsches visie op een volledig elektrische auto. Een auto waar Elon Musk waarschijnlijk nog af en toe badend in het zweed van wakker wordt.

Mercedes IAA Concept

Mercedes IAA Concept
Deze extreem gestroomlijnde conceptcar prijkt al enkele maanden bovenaan je lievelingswebsite en mag in deze lijst dan ook niet ontbreken. De auto is een voorbode voor de volgende generatie CLS, maar de omwille van de aërodynamica 15 centimeter uitschuifbare achterzijde gaan we ongetwijfeld niet terugzien op het productiemodel.

Mazda RX Vision

Mazda RX Vision
De wankelmotor komt terug! Na het verdwijnen van de RX8 van de vaderlandse markt, moeten we het nu al zo’n vijf jaar zonder rotatiemotor doen. Daar gaat verandering in komen, want Mazda blijft de RX-serie trouw. Als ze maar niet te veel afwijken van de concept…35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De bmw de reanult en de mazda zijn het voor mij
Die Renault Alpine concepten blijven heel leuk om naar te kijken. Wanneer kunnen wij stervelingen die nu eens kopen??

De Porsche mag er ook wezen. Idem voor die Kia. Goed lijstje wel ;-)
@Rob:
De Alpine wordt een beetje een Guilia verhaal, hadden beide al in de showroom moeten staan.
Hopen dat het wachten beloond wordt.
schitterende bmw csl
@bmw2: het is inderdaad een gaaf ding. Maar zeikert zoals ik ben zie ik het origineel toch veel liever!
Als deze in 2016/2017 allemaal ongewijzigd in productie gaan dan word het een mooie auto jaar!
Een auto waar Elon Musk waarschijnlijk nog af en toe badend in het zweed van wakker wordt.

= zweet
@galverink: welke precies?
Die Bentley, Mazda en Porsche vind ik echt prachtig.

Die Aston is schrikken :-(
@punicaoase: die past inderdaad niet helemaal in het rijtje thuis.
@punicaoase: precies de top 3 van mij ;) horden dat Porsche en Mazda net als de bentley met zekerheid in productie gaan.
Niks meer aan die Kia doen! Erg mooie verschijning, zeker in het rood.

De Bentley verrast mij positief! Eindelijk weer een Bentley die zijn Britse roots waardig is… In tegenstelling tot de huidige Bentleys, die zichtbaar Duitse genen hebben.

Tot slot de Lincoln. Eindelijk weer een Amerikaan met een Amerikaans interieur! Alleen al dat dashboard, geweldig! En met dezelfde sinistere uitstraling als de Chrysler 300C/Lancia, maar dan iets meer fijngeslepen lijnen.

Hopen maar dat we van deze concepts terug gaan zien.
@moveyourmind:
Niks mis met die Lincoln inderdaad.

Maar dat concept kan absoluut niet tippen aan hun Continental concept uit 2002. Die hadden ze gewoon in productie moeten nemen…. Werkelijk een poepchique auto, met een nog véél mooier interieur:
http://www.autoblog.nl/gallery/Lincoln/Continental_Concept_2002/Lincoln-Continental-Concept-05.jpg
De mazda please, wat een prachtbak.
Bentley en mazda please!
Ik vind alleen de Bentley dik, voor de rest vind ik ze stuk voor stuk lelijk
@robinthecarguy: en de kia
@robinthecarguy: Dat is nou typisch. Ik vind die Bentley nou juist weer niet om aan te gluren, met z’n schele ogen. De Alpine en de Porsche vind ik wel leuk. De Mazda vind ik prachtig. En de Kia is ook goed, maar daarvan hebben we het enigszins teleurstellende productiemodel al gezien…
Het lijkt alsof smalle lampen de toekomst wordt.. En die Bentley en BMW, prachtige beesten
Ik vind de Merc en de Lincoln niet mooi!

Ja, zelfs de Audi vind ik mooi!
Natuurlijk de Kia..
@norge: we hadden uiteraard niet anders verwacht😜
Komaan Audi gewoon uitbrengen die handel! ;) Wat een beauty die Prologue Avant.
Van mij mag Volkswagen ook deze auto uitbrengen:

http://www.salon-auto.ch/media/image/0/big_764_509/7k6a9039.jpg

https://auto.imgsmail.ru/content/documents/in_text_images/5/3/53dd6af7eb8d41e663efd30937467974.jpeg
Volkswagen sport coupe concept GTE
Ik denk niet dat Elon Musk badend in het zweet wakker wordt van die Porsche. Integendeel, voor de toekomst van de elektrische auto is Tesla juist gebaad bij meer concurrentie. Denk daar maar eens over na.
@balboni: inderdaad, en porche gaat minstens 5 ton vragen voor de mission E, terwijl je een tesla heb voor een 5e daarvan.
Hoop dat de actieve aerodynamica van de Benz later in productie genomen wordt. Veel te verbeteren op dat vlak.
Oei, de Kia, Lincoln en Mazda zijn een partijtje lekker zeg!
Ik mis toch nog de jag cx-75 want dat is een bak hoor! (kijkt spectre)
@goodfellar1: die AM mag er ook wezen😍
@goodfellar1: vooral niet kijken… wat een slechte film :-(
Dikke BMW
Ik denk dat de Bentley de grootste kans van slagen heeft. Ik persoonlijk vind haar prachtig. Hoop dat de auto in productie gaat. Het zal wel een instap Bentley worden…..
Wow die Mazda blijft adembenemend! Alfa eat your heart out met die Aziatisch ogende Giulia!
Bentley en bmw mogen zo rechtstreeks in productie erg gaaf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).