Dit zijn de auto’s van Lionel Messi

Auteur: , 28 Reacties

Waarschuwing: er zitten een aantal verrassingen in.

Dit zijn de auto's van Lionel Messi

Wanneer je één van de best betaalde atleten van deze aardkloot bent, dan is het niet vreemd dat de rest van de wereld je stilletjes beoordeelt op je financiële keuzes. Hoewel Lionel Messi zijn leven naast het veld grotendeels buiten de spotlichten probeert te leiden, zijn we door de jaren heen toch het een en ander te weten gekomen over de inhoud van zijn garage.

Wat blijkt nu? Een van de meest gevierde voetballers op aarde is nog tamelijk bescheiden. Goed, dit is natuurlijk een relatief begrip, maar voor iemand met een bankrekening en salaris van honderden miljoenen, kan het vele malen indrukwekkender.

Pagani Zonda
Omdat het hierna alleen maar bergafwaarts gaat, beginnen we met de duurste en snelste auto uit het rijtje. Als voetballer is het een ongeschreven regel tenminste één verschrikkelijk dikke supercar te kopen. Een klassieker als de Zonda is dan ook een prima keuze. Check HIER onze special over de C12.

Maserati GranTurismo S
Messi’s bijna onverklaarbare liefde voor Maserati’s is uitgebreid gedocumenteerd. De Argentijn schijnt momenteel alleen nog zijn trouwe GranTurismo S in bezit te hebben. Zijn MC Stradale heeft hij immers verkocht.

Ferrari F430 Spider
Wederom een haarfijne keuze van de speler die gisteren eindelijk eens scoorde op het WK. Net als zijn rake knal tegen Nigeria tellen we deze Ferrari F430 Spider als een doelpunt.

Dit zijn de auto's van Lionel Messi

Audi’s: R8 V10, R8 Spyder, Q7, A7 en RS6.
Dankzij de sponsordeal die Audi en FC Barcelona hebben, puilt de garage van de Argentijn uit met Duitse bolides. In de afgelopen jaren verzamelde hij zowel de gesloten als de opengewerkte versie van de Audi R8. Nu Messi aan kinderen is begonnen (hij heeft er inmiddels drie) is een fijne gezinswagen broodnodig. Keuze is een luxe, dus heeft Leo de Q7, A7 en RS6 op de oprit staan.

Dodge Charger SRT8
Weg van het Europeaanse geweld vinden we ineens een heuse Dodge Charger. De motivatie hierachter weten we niet precies. Wellicht dat Messi zich, net als menig ander voetballer, alvast voorbereidt op een uitstapje naar de Verenigde Staten.

Cadillac Escalade
Hoewel het pooier-gehalte van de Cadillac beduidend hoger is, kunnen we over de Escalade hetzelfde zeggen als over de Dodge.

Range Rover Vogue
Tja, een voetballer met een Range Rover: what’s new?

Dit zijn de auto's van Lionel Messi

Toyota Prius
We staan redelijk versteld van het feit dat Lionel Messi een Toyota Prius in zijn garage heeft staan. Aan de andere kant, wanneer je écht niet gezien wilt worden, is het waarschijnlijk de beste auto om jezelf in te verplaatsen. Niemand die ernaar omkijkt.

MINI Cooper
Ditzelfde geldt niet direct voor de Mini Cooper. Dat gezegd hebbende is het bepaald geen auto die we aan een van de meest gevierde voetballers op aarde zouden koppelen. We zullen @martijngizmo vragen of hij Leo eens aan kan stoten in het MINI-clubhuis. Wellicht dat Messi hem kan uitleggen wat hem precies bezielde.

Meer? Check ook de 10 populairste auto’s onder voetballers!28 reacties

Mooie collectie! Jammer genoeg geen klassiekers, al is de Zonda hard op weg.
Die zonda is natuurlijk echt beeldschoon
@maarten020: Inderdaad. Lelijk hok.
@chimaera: in ieder geval heel veel mooier dan een chimaera.
@rhellema: stay classy
Ja, bij menig Autoblog mannetje was het wel een breder scala geweest.
Incompleet lijstje. Heeft ook een Lexus RX en de Zonda is 1 van de 3 Tricolore’s.
@dromedaris:
De Tricolore is ook wel gelijk een van de mooiste Zonda’s naar mijn mening.
Prius voor de kinderjuffrouw om ze naar school te brengen zeker.
Ben benieuwd wat Maradona heeft.. Een ziekenwagen met alcoholslot?
@lekkaah: als ik heb gezien hoe hij er gisteravond bij zat zal het met niks verbazen dat hij binnen afzienbare tijd z’n ambu omruilt voor een hearse voor z’n laatste ritje….
Die sponsor auto’s, zouden die niet gewoon ieder jaar ingeleverd worden voor een andere? Lijkt mij sterk dat hij al die audi’s nog in de garage heeft staan
@flashevan: Audi zou het vast niet erg vinden, because Messi.
@domusdimaria: Misschien is de Audi niets spannend aan , altijd hetzelfde, je doet die wagen op onderhoud, altijd onderdelen beschikbaar, nieuwe, fabrieksmonteurs die weten waaraan ze sleutelen en rijdt dat ding nog tot zijn volgend onderhoud, saai,saai,saai.
@wimof: Misschien moet je eens gaan solliciteren bij het propagandaministerium van VAG.

Ben je de beste voetballer ter wereld krijg je alsnog een Audi door je strot gedrukt.
@karaya: Of je zoekt een andere ploeg.
Of je vertikt het om dit ding te aanvaarden.
Of, je bent er stiekem heel gelukkig mee.
Die klassieke Ferrari van 44 miljoen was dus bullshit?
@kilum: het was een gerucht en we hebben helaas nog geen bevestiging gekregen/gezien..
‘Atleet’ ???

Een speler.
@cossiekiller: topsporters zijn wel atleten. Darters zijn geen topsporters. Even voor de duidelijkheid.
Ik vraag me altijd af wat grootheden en echte voetballerts als Rinus Israel en van Hanegem en de broertjes van der Kerkhof allemaal niet van deze hedendaagse beloningen denken.
Kijk, ik begrijp wel dat een sigarenzaak zoals vroegah ook niet je dat was maar wees eerlijk, die Messi schijnt per jaar een slordige 80 miljoen Euries te vergaren, maar één foute trap en hij kan zo naast manke Nelis het schnabbel circuit in. Bij wijze van dan.
Begrijp me goed, me zou ook geen Neen zeggen tegen een idioot die me € 80 miljoen per jaar zou bieden, maar eigenlijk is de hele voetbal wereld van het padje af.
@desjonnies: met dank aan het Bosman-arrest
@desjonnies: De fout die de meeste mensen maken is door te denken dat hij dit verdiend voor het voetbal. Maar dat is niet zo. Hij verdient het voor de Marketing. Het salaris dat hij bij Barcelona verdient komt grotendeels door Shirtverkoop. Alle neven inkomsten zijn sponsor deals, ook marketing. Zijn inkomen heeft weinig met voetbal te maken.
Echter is het natuurlijk wel zo dat als hij niet zo goed zou kunnen voetballen deze merken hier niet hun naam aan zouden willen verbinden.
@kilum: dus hij verdient het toch maar stiekem wel door het voetbal…
@desjonnies: hij verkoopt zo ongelofelijk veel voor Adidas, dat krijgen 50 sales managers samen niet voor elkaar. Zorgt er eigenhandig voor dat Barcelona op top niveau mee draait, al seizoenen lang…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).