Ducati 916 ‘Concord’ is ode aan Air Jordans

Auteur: , 25 Reacties

Sneakers die perfect bij de tweewieler passen.

Basketbal-legende Michael Jordan is naast gek van de Amerikaanse wedstrijdsport, ook groot fan van motoren. Die twee werelden komen perfect samen met de BSTN Ducati 916 ‘Concord’. De motor is een ode aan de eerde gelanceerde Air Jordan XI Concord. Dit zijn retro sneakers die sinds kort weer in het assortiment van Nike te vinden zijn. Uiteraard met de moderne schoentechnologie van vandaag de dag.

De Ducati 916 valt wat dat betreft prima in lijn met de Air Jordans, want ook de 916 gaat al even mee. BSTN is een Duits retailer in sportkleding en verkoopt onder meer sportieve sneakers. In samenwerking met IMPULS, een Duits bedrijf die custom motoren bouwt, is de BTS Ducati 916 ‘Concord’ geboren.

Air Jordan

Deze one-off motor heeft de kleuren van de Air Jordan XI Concord gekregen. Aan de hand van een 3D-printer konden onderdelen voor de motor op maat gemaakt worden. De details zijn overweldigend. Zo komt het patroon van de zool van de schoen door middel van een laser in de banden van de motor terug en staat een tekst van “Back like 45” van Jay-Z op de remschijven gegraveerd.

De Air Jordan XI Concord schoen is sinds 8 december te koop. Het paar kost 200 euro.

Fotocredit: Stefan Hobmaier25 reacties

Oggie, oggie, oggie, oggie, oggie…

Ik

Zit

Op

Auto

Bloggie

Dat gezegd hebbende, Rik “ik ben Rik en ik wil op m’n motor rijden” de Jong van Pittige Tijden zou het een vette fiets vinden!
@jochempie: Vind je het niet een beetje vroeg om al met de vrijmibo te starten?
@berlinetta: Ligt eraan waar je je bevindt.
@Jochempie: ik wil motor raaaaijiuh
Doe mij maar gewoon een echte (bijna retro) 916 en het liefst als SPS👌🏼👌🏼👌🏼
Meh, als we het dan toch over Jordans hebben gaat mijn voorkeur uit naar die speciale Will Smith/Fresh Prince Jordan 5’s die vorige maand uitkwamen. Met die paarse accenten had dat ook vast een vette motor opgeleverd.
Gaat toch niets boven AJ 1’s
Heel dik.
Ziet er heel gaaf uit, maar het ziet er ook uit alsof het totaal niet lekker zit. Daar zal deze motor waarschijnlijk ook niet voor bedoeld zijn.
Wat heeft Air Jordan met motoren te maken?
@wouterjeuring: wat heeft de designerafdeling van ducati met Air jordan te maken?
@peug206: dat ook idd…
Die banden zien er niet street-legal uit.
Modelletje dat in de showroom moet blijven staan zeker?
Royal flush van absurdisme, een motorfiets als lofzang voor een schoen wiens ontwerp gebaseerd is op een voorgaand model, oh boy.
Eeuwig zonde van de Ducati die hiervoor is opgeofferd.

Poserbike
@apriliarsv: ik dacht precies hetzelfde. Massimo Tamburini zal zich omdraaien in zijn graf. Arme fiets.
@apriliarsv: exact! niets Italiaans meer in terug te zien.. En geen goede verhoudingen.. Italiaanse schoonheden moet je origineel houden. Geldt zowel voor auto’s als motorfietsen
@goodvibrations: en vrouwen! Kijk maar naar mevrouw Versace
Michael Jordan is een motorgek en heeft op een MotoGP-motor gereden van Ducati. Sterker, hij heeft zijn eigen motorsportteam gehad: Michael Jordan Motorsports.

Er is al eens een keer eerder een motor (Suzuki) naar hem vernoemd: https://www.freshnessmag.com/2009/11/03/michael-jordan-motorsports-air-jordan-6-rings/
Zonde van de 916… Iconische bike waar je eigenlijk gewoon vanaf moet blijven, een paar lichte mods uitgezonderd.
23
Niet alleen eeuwig zonde van een 916, ook nog eens een matig ontwerp, dat matig is uitgevoerd. Poedercoaten doe je met tuinhekjes, dit soort frames moet je gewoon spuiten. En dan die zwart gekalkte achterschokker. Gelukkig geen Ohlins maar de tranen springen me in mn ogen als ik zie hoe ze dat ding geverfd hebben zonder na te denken over hoe je zo’n ding nog moet verstellen. En dan dat telefoontje als kilometerteller, met die lelijke screenprotector er nog op… Duidelijk geen motor waar je op moet rijden.
Hie durf je een 916 om te bouwen. Mooiste superbike ooit gemaakt
Wat een achterlijk ding zeg!
Dit lijkt nergens op. Hopelijk hebben ze een schade-916 hiervoor gebruikt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).