Duitsers maken 800 pk monster voor 4.000 euro

Auteur: , 19 Reacties

Toegegeven, het basis product deed het al lekker qua pk's.

Ergens is een snelle SUV waanzinnig zonde van alle mooie techniek. Dan heb je de sterkste motoren, de meest efficiënte automaten en de meest geavanceerde aandrijfsystemen. Vervolgens bouw je daar een veel te grote en veel te zware auto omheen.

Toch is dat bij de Jeep Grand Cherokee minder het geval. Het is geen pretentieuze mode-hatchback, maar een goudeerlijk rauwdouwer. De gebruikte techniek is niet in alle gevallen erg subtiel, doch wel effectief. De Grand Cherokee SRT biedt al veel spektakel, de zogenaamde ‘Trackhawk’ is doet dat nog een paar schepjes bovenop. Bekijk hier de rijtest met de Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

B&B Automobiltechnik Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk '19

Nu heb je met een standaard Trackhawk al weinig te klagen, er zijn altijd een mensen die meer wensen. Die worden op hun wenken bediend met deze creatie van B&B Automobiltechnik. Voorheen was B&B voornamelijk gericht op producten van de Volkswagen Group, tegenwoordig doen ze veel meer merken, waaronder ook Jeep en dus deze Trackhawk.

B&B Automobiltechnik Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk '19

De motor wordt lichtjes on der handen genomen middels een Stage II motorkit. Deze lever zoals de titel aangeeft precies 800 pk en kost 3.950 euro. Dat lijkt enorm veel vermogen voor enorm weinig geld, maar vergeet niet dat de Grand Cherokee SRT Trackhwack standaard al 707 pk te vergeven heeft. Qua koppel ga je er ook flink op vooruit, want je hebt nu 985 Nm tot je beschikking. Er zijn distributievrachtwagens die het met minder moeten doen.

B&B Automobiltechnik Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk '19

Uiteraard heeft deze tuning een gunstige uitwerking op de prestaties. Van 0 naar 100 km/u sprinten gaat nu in 3,4 seconden, drie tienden sneller dan voorheen. De topsnelheid is nu ‘meer dan 300 km/u’. Dat moet spannend zijn, om zowel de Grand Cherokee op de weg te houden en niet te kijken naar de brandstofmeter.

B&B Automobiltechnik Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk '19

Om te zorgen dat de wegligging beter is, monteert B&B een eigen verlagingskit, waarmee de Trackhawk 50 mm dicht op het asfalt staat. Ook zijn er nieuwe velgen (22 inch) en banden leverbaar. Om te zorgen dat het geheel beter klinkt, kun je er ook voor kiezen een roestvrijstalen sportuitlaat met twee dubbele pijpen te monteren.19 reacties

Een terreinauto verlagen……..waarom koop je dan geen stationwagen oid?
@911targa: exact mijn reactie bij de GLA AMG… Waarom een A verhogen, om comfortabel en “stoer” te maken, om daarna weer te verlagen en sportief te maken. EN DAN VERKOOPT HET OOK NOG EENS ALS EEN MALLE. HOE DAN?!
@janjanssen: leg dat maar eens aan een Jan Janssen uit….
@brammetjedeb: Die mompelde iets over hoge instap, premium en graag meelopen met de trend ;)
@janjanssen: Wat een raadsel. Pfoehhhh….. wellicht een mooi verhaal voor de nieuwe X-files. Nu zit het melodietje lekker in je hoofd 😂😂
@janjanssen: staat in het artikel: om de wegligging te verbeteren. Wel verstandig dus.
@emping: als je wegligging belangerijk vindt, koob je geen SUV…
@janjanssen: Mensen willen zich toch onderscheiden. Dat doe je dus op deze manier blijkbaar. De merken spelen daar toch goed op in tegenwoordig!
@fmgarcia: ‘Onderscheiden’, maar ondertussen wel (letterlijk) weer een grijze auto kopen; ik noem het gewoon ‘meeloperij’ ….
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat kost deze auto eigenlijk zonder tuning in Duitsland? Zomaar mogelijk dat je deze flink goedkoper hebt dan een X5M….
@dutchdriftking: zonder research te doen durf ik te wedden dat deze goedkoper is dan een X5M
@dutchdriftking: € 132.900 voor een Trackhawk, € 128.100 voor een X5 M (zonder Competition, anders € 141.400).

Ik had trouwens niet het gevoel dat de Trackhawk beter zou worden van 100pk extra, die vuistregel geldt tot ongeveer 500pk. ;)
@martijngizmo: Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht…. En zoals je zelf aangeeft, de vuistregel geldt hier niet meer. Dit soort auto’s worden beter van 100kg minder….
Goh, laat ik nou net ruimte op de oprit hebben!
Kennissen hebben een Trackhawk, standaard al een beest van een wagen zeg. Laat staan dit..
Ik vind het best fors geld voor de vermogenswinst. Van 707 naar 800 lukt wel met een andere pully of chip. Dan vind ik 4k best fors.
Ben nu bezig met een GC SRT8 voor pa als vervanger van de Cayenne. We kijken ook naar Trackhawks. Nadeel is, je koopt een gloednwe SRT met 3j garantie en 10j gratis onderhoud voor de prijs van een 1j oude Trackhawk zonder die extra’s. Maar eens kijken wat beste is. De SRT schijnt offroad iets beter te zijn, voor die ouwe wel belangrijk.
Die wielen zijn echt foei lelijk. Ziet er toch niet uit dit.. hoe verzinnen ze het zeg…
Toen ik zag 4000€ voor 800pk heb ik dadelijk mijn rekening gecheckt…

En toen las ik de ondertitel. Gelijk rekening terug gesloten. Jammer 💩

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).