Dump je oude diesel, krijg 5.000 euro korting op een Porsche

Auteur: , 18 Reacties

Toe aan een nieuwe Porsche? Zo scoor je eenvoudig 5.000 korting.

Dump je oude diesel en krijg 5.000 euro korting op een Porsche!

Een oude diesel inruilen met (fikse) korting op een nieuwe auto. Diverse autofabrikanten bieden zo’n programma aan en ook luxemerk Porsche komt nu met een dergelijke inruilactie. De Duitse autobouwer doet niet lullig en geeft maar liefst 5.000 euro korting op een nieuwe auto van het merk. Toegegeven: het is een klein bedrag in vergelijking met het aanschafbedrag van een gemiddelde nieuwe Porsche, maar die 5k kun je via deze weg aan luxe opties of de nodige tankbeurten besteden.

Tot en met 31 december 2017 komen dieselrijders uit Europa met een Euro 1 t/m Euro 4-auto in aanmerking voor de inruilactie. Elk merk/model is welkom. In theorie zou je een oude diesel voor 100 euro op de kop kunnen tikken, om deze vervolgens in te ruilen bij Porsche om zo 5.000 euro korting te vangen. De exacte inruilvoorwaarden zullen uitwijzen of deze constructie mogelijk is.

De korting is niet van toepassing op elk model van het merk uit Zuffenhausen. De korting is enkel van kracht op de vierdeurs Porsche modellen. Een 718 of 911 met korting krijgen is dus niet mogelijk. Er zijn echter genoeg alternatieven zoals de Macan, Cayenne, Panamera of Panamera Sport Turismo.18 reacties

Op die dingen heb je standaard al een % of 8 “korting” ..

Buiten het feit dat niemand ze koopt ..
@lincoln: klopt inderdaad, naar het schijnt is er nog geen enkele Panamera of Cayenne verkocht sinds hun introductie…
@stuko: ahahaha
5000 euro is een leuke korting, maar ik vraag mij af in hoeverre het koperspubliek van de vierdeurs Porsche’s hier op zit te wachten. Hoeveel Porsche-kopers zouden daadwerkelijk nog in een diesel van voor september 2009 rijden? Of hoeveel mensen die een diesel van voor die tijd rijden worden door dit voorstel overtuigd om bij de Porsche-dealer binnen te stappen?
@edge: Daarom is dat wat in het artikel word gezegd een prima idee. Oude Merc diesel voor 100e op de kop tikken en 5000 euro incasseren.
@kilum: in bijna al dit soort voorstellen staat de voorwaarde dat de oude auto minimaal 1 jaar op naam moet staan. Voor Porsche is dat niet nodig, die kunnen die 5000 korting prima geven natuurlijk, is toch niemand die een oude diesel heeft en een nieuwe kan betalen
@dutchneon: Dat zou ook wel logisch zijn als ze dat alsnog wel doen. Daarnaast vraag ik mij af of dit 5000e korting is boven op de reguliere korting die je sowieso kan bedingen? Anders kun je waarschijnlijk beter geen oude Diesel inruilen.
@kilum: dat idee was t eerste wat in me opkwam. Makkelijke korting scoren. Men wordt niet rijk door geld over de balk te smijten ;).
@Edge: dit is uiteraard niet voor de Nederlandse markt bedoeld, aangezien er vrijwel geen particulieren zijn die een 4-deurs Porsche kopen.
Ik sta op het punt om een nieuwe 4deurs porsche te bestellen. Denk dat ze bij Carrera motors in Latem eens goed zouden lachen met dit. Zal het morgen eens vragen. ;-)
@9114life: fijne tijden! Succes met het samen stellen van de optielijst.
@9114life: Enne, wat gaat het worden? Panamera, Macan of Cayenne? Hoe dan ook, veel plezier met het samenstellen van je wagen en schrik vooral niet van de prijs als je eenmaal los bent gegaan op de optielijst ;-)
@Edge: panamera 4 E-Hybrid. Thx. Opties lopen altijd mooi op ja. Lol
@9114life: Oops te snel: geen panamera maar panamera sport tourismo.
@9114life: Nice! Veel plezier er mee!
@9114life: top! Goede keuze! Laat je ons weten hoe die bevalt?
Zo’n acties zijn toch niet ongewoon. BMW (Belgie) heeft momenteel een actie lopen. >18.000 korting als je een Mercedes hebt en een nieuwe BMW 7 reeks koopt. En zo ken ik er nog wel een paar.
@w0ut: ik kan mij nog een actie uit Rusland herinneren van pak ‘m beet 15 jaar geleden: koop een nieuwe 7-serie en krijg er gratis een Corolla bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).