Een Opel in elke kleur die je maar wilt: binnenkort kan het

Auteur: , 46 Reacties

Personaliseren is hot en dat hebben ze ook bij de Europese tak van General Motors goed in de smiezen.

Een Opel in elke kleur die je maar wilt: binnenkort kan het

Met het Opel Exclusive-programma wordt het namelijk mogelijk om je nieuwe Insignia in elke kleur die je maar wilt te laten spuiten. Verder kan de lak op drie manieren worden afgewerkt. Zo heeft de pearl-lak een parelmoerachtige glans, geeft de metallic-afwerking dat toefje meer glitter en glamour en biedt de tri-coat-lak een intense, diepe glans.

In eerste instantie is het Exclusive-programma alleen van toepassing op de Insignia, bovendien gaat het alleen nog om exterieurkleuren en de afwerking van de lak. Later wordt dit uitgebreid naar bijzondere leersoorten in het interieur, afwijkende lichtmetalen velgen en “designelementen” die enkel en alleen voor Exclusive-klanten leverbaar zijn.

We zijn benieuwd of de gemiddelde Opel-klant inderdaad te porren is voor eindeloos wikken en wegen over de te kiezen kleur. Dergelijke opties zijn bij merken als Ferrari of Rolls-Royce niet meer dan normaal, maar bij Opel hadden we het niet direct verwacht. Wel moeten we benadrukken dat de Duitsers met de nieuwe Insignia beslist een knappe auto hebben neergezet. Tikkie anoniem, maar hij ziet er netjes uit.46 reacties

Yess, eindelijk een Insignia in het pimpelgroen met knalroze stippen! Altijd al op gewacht :)
Al draagt een aap een gouden ring…
@dare2think: noem eens een knappere standaard station in het D segment?
@dutchdriftking: Kia Optima Sportswagon GT.
@Jochempie: zeker een knappe wagen. Maar de Opel vind ik echt veel knapper.
@Jochempie: hij vroeg naar een knappere…
@hamburg65: Oh, snap! You got me there!
@dutchdriftking: Subjectieve discussies. Altijd lachen.
@berlinetta: Maar hij heeft wel degelijk een punt. Het blijft een kwestie van smaak maar Opel heeft een hele mooie auto weten neer te zetten.
@viezefreddyw: Dat vind ik ook hoor, maar als dat de mening van @dare2think is dan valt daar niet over te twisten.
@berlinetta: dare2twist ;)
@berlinetta: en maar wachten op de persooj die 159 of Gulia zegt!
@dutchdriftking: Die heeft gewoon gelijk. Period.
@dutchdriftking: Volvo 850R ☝?
@kennone: Af, die leveren ze niet meer :) Geniale wagen, maar juist omdat het zo´n vierkante baksteen met potentie is. De kenner vind hem gaaf, de rest ziet een oude Volvo.
@kennone: Af, die leveren ze niet meer :) Geniale wagen, maar juist omdat het zo´n vierkante baksteen met potentie is. De kenner vind hem gaaf, de rest ziet een oude Volvo.
@dutchdriftking: de nieuwe V60. Oh nee, die komt pas in 2018… als de meeste plug-in hybrids al vervangen zijn…
@dutchdriftking: Ford Mondeo (evt st of vignale)
Heerlijk aggresief uiterlijk
Gaat het eigen bijdrage van omhooggevallen, dus nemen we alsnog allemaal een standaard kleur.
@awesome: omhooggevallen?? Are you from the outer space?
@bisazza: naar het schijnt zei Neil Armstrong bij het zetten van de eerste voet in Vlaanderen de legendarische woorden “That’s one small step for man, one giant leap for mankind.”
@bisazza: autocorrect + Samsung product….
@awesome: Niks mis met een Samsung product. Zet gewoon je autocorrect uit.
Sowieso een goede ontwikkeling. Als je in de configuratoren van de bekende merken kijkt is het voornamelijk zwart en grijs wat er te kiezen valt.
Dat wordt dan dus een witte met PTS-streepjes erover…
Nee, niet doen Opel. We hebben gezien wat er bij de premiumfabrikanten gebeurde. Alle leuke frisse kleuren verdwijnen uit het programma (een nieuwe 5 serie is bijvoorbeeld alleen beschikbaar in saaie kleuren geschikt voor uitvaartondernemers) om de klanten maar te stimuleren flink bij te betalen voor de “exclusive” kleuren.
@mashell: De vorige Astra was nochtans ook alleen maar in rood verkrijgbaar. De rest was blauw met grijs, grijs, wit, zwart en bruin. Lang zitten zoeken, en uiteindelijk maar één gekocht van iemand die met een witte bleef zitten… Laat de kleurtjes maar komen.
Hmm in polarmeerblau graag. 1 van mijn favorite Opel kleuren uit de eind jaren 90
@arjontje: dan ga ik voor heliotropblau
Diarree beige graag
@janmetdelangeachternaam: Heerlijk, zo’n reactie terwijl je champignonnensoep eet.. :(
Net of er ook maar iemand de op de wereld een Opel gaat bestellen die niet wit of grijs is. Wel de saaiste kleur grijs uiteraard.
Manta groen Jonguh! BAM!!!
Men wagen net te vroeg gekocht :)
Mooi, dat er maar vele merken mogen volgen. Dan heeft het eindelijk eens meerwaarde om een nieuwe auto te bestellen.

Een beetje saai vormgegeven (want praktisch) stationwagen met een niet te donkere paars blauwe kleur met extra glans lijkt me wel wat. Of een boodschappenwagentje rood/oranje met extra glimmertjes. Gewoon iets vrolijks.
En dat terwijl Opel reeds een aantal mooie kleuren ter beschikking heeft gesteld: Smaragdgroen, Diepzeeblauw, Lavarood. Ik geloof dat hier eerder de leasemaatschappijen danwel werkgevers de beperkende factor gaan worden, en het eeuwige restwaardespook…

Wel vreemd dat Opel nog geen 2 Liter diesel aanbiedt met automaat en/of 4WD. Met 8.9 naar de honderd ga je geen klanten bij VW weglokken, laat staan de duurdere Duitse merken waar dus kennelijk toch op gemikt wordt.
Leuk dat Opel dit doet. Ik kan wel een paar kleuren bedenken die niet op de Insignia zouden misstaan, mits voor de rest ook mooi uitgevoerd. Denk aan donkerbruin, een donkere blauwpaarse tint en wijnrood. Donkergroen zou ik normaal gesproken ook opnoemen, maar met Emerald Green hebben ze bij Opel al een hele mooie donkergroene kleur in het gamma.
Ik vind het een mooie auto geworden die insignia
Paars met gele stippen!
Als de Astra Wagon ook in aanmerking komt kun je eindelijk je favoriete lijkwagen weer in het wit krijgen.
*cremewit
Europese tak van GM of Duitse tak van PSA? Wie zal het zeggen?
een knal roze Adam…. dan is de Adam niet alleen Gay Car Of The Year, maar gewoon Gay Car of All Times
@saxoke: Een Adam S in de juiste uitvoering kan me nochtans nog wel bekoren: http://st.motortrend.com/uploads/sites/5/2014/03/Opel-Adam-S-front-three-quarters2.jpg
@cossiekiller: dat wel. maar in het roze ?
@saxoke: Alles is gay in het roze ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).