Een V8 in de Toyota GT86? BAM! 436+ pk

Auteur: , 56 Reacties

De GT86. Menig autoliefhebber raakte vanaf het eerste moment verliefd op deze betaalbare sportcoupé, maar er blijft één klein puntje van kritiek. Het vermogen had wel iets meer mogen zijn. Gelukkig komen de jongens van Weapons Grade Performance met de oplossing.

436 pk is natuurlijk niets vergeleken met het GT86 monster van Nobuhiro Tajima. Deze heeft een V6 die maar liefst 670 pk ophoest, maar wij willen natuurlijk iets dat we ook op de openbare weg kunnen rijden. Het plan om er een dikke Amerikaanse V8 uit de LS-serie (Corvette, Pontiac GTO) in te lepelen is dan alleen maar toe te juichen.

Voor 3.000 dollar levert Weapons Grade Performance een basispakket dat bestaat uit motorsteunen, bevestiging voor de transmissie, aandrijfas, oliepan en een koppelingshoofdcilinder. Een leuk begin, maar voor 9.000 dollar bestel je de “Complete Kit” met, naast het bovengenoemde, een uitlaatsysteem, koelingssysteem, een kabelboom en al het andere dat je nodig hebt om een LS-V8 in je GT86 te proppen. Of Subaru BRZ, Scion FR-S, hoe je ‘m ook wilt noemen.

Het enige wat je zelf nog mag regelen is de motor zelf en de transmissie. Voor een paar duizend euro koop je een LS3 met 436 pk uit een 2008 Corvette. Deze helpt de auto naar een topsnelheid van over de 300 km/u, dus kun je nagaan wat het doet met een lichtere GT86?

Ga je liever voor een supercharged motor zoals de LS9, dan moet je nog even geduld hebben. Weapons Grade Performance heeft nog geen oplossing voor de extra ruimte die hiervoor nodig is, maar ze werken samen met een leverancier om een Z06-achtige motorkap te fabriceren zodat er een supercharger onder past. 647 pk in een GT86? Fuck yea!56 reacties

eeeew myy gawwd!
Er zit een Subaru badge op dus dit lijkt mij de BRZ ipv de GT86…
@FrostbiteNL: “Of Subaru BRZ, Scion FR-S, hoe je ‘m ook wilt noemen.” ;)
@maru: wel een beetje een faal, vind je niet?
@MARS: Nah, bewust voor gekozen omdat de BRZ net even goedkoper aanvoelt. Ik heb dan ook iets tegen Subaru… Het is trouwens makkelijker om een GT86 te kopen dan een BRZ. Er zijn hier gewoon meer van.
@maru: hater! Subaru is een pracht merk. Maakt hun auto’s tenminste echt goed, ipv goed op papier.
Bam al het balans is uit de auto
@norge: en al het gewicht is in de auto
@norge: Deze auto is veel cooler… Maar een heel klein beetje meer gewicht, en fatsoenlijke pk’s. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oLP-HCcX9as
@noon:
Dat is wel cool, al denk ik dat er nog een BRZ bijkomt aan kosten van alle modificaties.
Ze spreken van 430pk op 92octaan (regular daar) en 480 op E85, dat zou een slordige 450pk betekenen op Euro 98. Geen auto voor beginners zoals de commentator terecht aangeeft.
Als ik een ton had liggen voor een projectje zou het wel gaan kriebelen.
@jrk68: Close, but no cigar… 91AKI is al gelijk aan 95RON
@norge: blokken lood in je koffer kan helpen tegen die zware voorkant.
@norge: gewichtsverdeling 80/20 nu
@darkpluisje:

joh .. en dat met hooguit 50 kilo meer ..

knap rekenwerk hoor ..
Zal Jeremy Clarkson er nu dan een natte droom van krijgen?
@felix1989: denk het niet. De ballans, zwaarte punt en dergelijke lijkt mij nou compleet verstoort. Een boxer heeft een laag zwaarte punt en is redelijk kort. Zon v8 heeft 2 cilinders meer er voor hangen per bank. En het zwaarte punt ligt hoger.

Mochten ze dat allemaal berekend en alles er op aangepast hebben dan wordt het leuk. Maar dat is wel erg duur.
@arjontje: Klopt, als er echt veel gemeten zou worden, schiet de prijs omhoog
Ik dacht eerst: wow, 3000 euro is niks voor een V8. Hoe kan dat? Toen las ik 9000 euro en dacht: oh, nog steeds niet veel! Toen las ik nog verder…
@volvov70: had het zelfde anders had ik gelijk een gt68 of een br-z gekocht
@r32turbo: gt-86 sorry
Bam! Only for the You eS of Ee…
Nu nog ff de gewichts verdeling in orde maken en je hebt de perfecte gt86 zoals hij had moeten zijn.
Leuk al die peekaas. Doen het vooral ook leuk aan de bar…
Ik zou er liever een goede viercilinder inlepelen met zo’n 250-275pk. Acht cilinders wegen teveel en de prijs voor aanpassingen is ook al niet zaligmakend.
Had dan in ieder geval een ISF blok gepakt, want dit is echt pure verkrachting! Zonde!!
Hèhè.. Ze hebben echt te weinig vermogen in de auto gedaan!
200pk op +-1200 kg klinkt me al redelijk veel, 436 pk op nu +- 1400-1500 kg: Dang! Waarom anders niet een JZ (al dan niet JZ-GTE) erin lepelen… Hoe dan ook, een GT86 is standaard al hebb0n!
@toyotafortuner: Nee jonguh je moet r gewoon een dikke j15b7 ingooien of nee dikke m110 6-cilinder…Jeuzus dan wordt t pas blazen, Dang! Kleng! POW!!!
Sommige dingen kan je maar beter origineel houden.
@pand: fiat uno ?
@r32turbo: ja zelfs die.
@pand: Nou, ik heb ooit eens gelezen over een FIAT Panda voorzien van een turbomotor uit de Uno turbo. Nog nooit eerder wekte een Fiatje Panda zulke hebberige gevoelens bij mij op!
;-)
@FrankypankyV8: dat is misschien een uitzondering. Maar de meeste dingen moet je gewoon origineel laten.
Pas een filmpje gezien met een turbokit net 400+ pk. Volgens de tuner zouden die blokken meer vermogen kunnen maken met dezelfde turbo en druk dan de oude WRX blokken. Love it. V8 is veels te zwaar.
@michelyman: Deze V8 doet ongeveer +30 kilo ten opzichte van origineel. Succes om met een turbo conversie daar onder te blijven… Gaat niet lukken
Daar gaan ze weer. Weg met de Japanse ziel…
@ej20g: in een japanse auto zit geen ziel….
@forzaferrari:
Sec genomen zit er in geen enkele auto een “ziel”. Hooguit zit er een “ziel” achter het stuur, al dan niet een simpele….
@forzaferrari: toch wel. Voor mij en veel andere Japanner freaks in ieder geval wel.
@ej20g:

tja .. die ziel zit tussen je oren .. en niet onder de kap ..
@lincoln: uiteraard. Maar dat is met de geliefde Italianen net zo…
“balans” yeah right ..

volgens de marketing machine van Toyota ..
dus dan ook volgens de autobloggers ..
@lincoln: Hmm, waar schrijf ik het woord “balans”? En waar heeft Toyota zich met het WGP project bemoeid?
Het is wel een Subaru BRZ maar dat is zowat hetzelfde…
Ik zie liever dat ze een LS9 blok in een Range Rover Evoque lepelen…
Ben ik hier de enige die dit jammer vind ? in zo’n GT86 hoort toch gewoon geen amerikaanse V8 ?
In een jap behoor je géén Amerikaans blok in te lepelen.
Stamp er dan een dikke STI-blok in, in deze BRZ,maar nogmaals,géén Amerikaan.
En wat ej20g al zei: de ziel -de motor- is mede hierdoor weg,zonde.En de rijeigenschappen.
@bayernmunchen: Waarop baseer je dat de rijeigenschappen weg zijn?
6 in lijn er in… niet meer, niet minder. V8 hoort er gewoon NIET in.
@G-Ammo:

en op welk punt “hoort” een lijn 6 er dan wel in ??
@baasbas ,

Als je dit alles na hebt gelezen staan er al wat aanwijzigingen.
Zoals: balans weg,zwaartepunt,gewichtsverdeling,mits de ‘verbouwers’ er rekening mee hebben gehouden,om dit alles niet te verstoren.
Dit weet ik dus ook niet.
Mischien dat ik hierdoor te snel een oordeel heb geveld,maar ik denk dat als ze met bovenstaande wat ik aan heb gehaald geen rekening hebben gehouden,kan dit niet prettig rijden zijn.Alleen dat V8 blok weegt al net zo zwaar als een zeecontainer,en dat lepel je niet in een Japanner,kan gewoonweg NIET.
Lepel er dan een dikke getunede Sti-blok erin.
@bayernmunchen:

zo .. je hebt er verstand van ..

ding kon zijn rotte 200 peekaatjes al niet eens normaal kwijt .. anno 2013 !!
daarom uit ellende maar als “drifter” op de markt knallen ..
@bayernmunchen: Ik heb het nagelezen en zie dat de engine swap 60 pounds toevoegt… Dat is 27 kilo. Volgens mij ga je dat kleine verschil pas voelen als je geoefend coureur bent.

Mensen die een V8 hier afkeuren en vervolgens een turbo-blok voorstellen doen feitelijk hetzelfde. Je voegt ook gewicht toe. Hoeveel weet ik niet, maar een turbo, alle buizen en leidingen, extra radiator enz… Dan kon je wel eens dicht bij die 27 kilo komen.

En met de V8 uit het voorbeeld blijf je nog op zijn minst ‘trouw’ aan het N/A concept. Veel mensen hebben het idee dat een V8 geen toeren wil draaien. Toegegeven, de FA boxer levert zijn maximum vermogen bij 7000 toeren, maar de LS2 doet dat bij 6000.

Eerder in dit topic staat een turbo-kit genoemd van Crawford. De filmpjes die ik daarvan gevonden heb heb ik bekeken en dan zie ik nog wel wat issues. Een LS2 is simpel en betrouwbaar… Kortom, ik denk dat veel mensen hier bij voorbaat te negatief zijn. Overigens, ik kan natuurlijk ook niet weten welke methode zaligmakend is, dus ik stel me bij deze beschikbaar om met beide versies te rijden en zo beter een mening te kunnen vormen :-)
@baasbas: Gaat er meer om dat het zwaartepunt hoger in de auto ligt en dan nog eens op een andere plek . Lijkt mij dat het de balans goed kan verzieken. Maar daar zullen de heren die deze swap gedaan hebben dus niet wakker van liggen.
@norge: Ja het zwaartepunt zal iets omhoog verplaatsen. Maar ik zette deze V8 conversie af tegen een turbo-ombouw. En waar komt die turbo en alle buizen? Ook boven het blok. Dus wat mij betreft doen een turbo-kit en deze V8 exact hetzelfde met de balans.

Overigens, ik betwijfel of ik het balansverschil zou merken (turbo of V8). Ik ben geen coureur.
@baasbas: trouwens, misschien valt het ook nog mee met dat hogere zwaartepunt. Origineel zit de accu bijvoorbeeld in de BRZ namelijk heel hoog achterin het motorruim geplaatst. Op deze foto’s met de V8 zie ik geen accu. Kan niet terugvinden waar ze die heen verplaatst hebben. Als ze slim zijn naar achter en laag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).