Eindelijk een chique interieur voor de Focus RS

Auteur: , 36 Reacties

Dat ontbrak er nog aan.

De Ford Focus RS van de derde generatie (DYB) is een van de beste allrounders in zijn soort. Met 350 pk uit de viercilinder motor is het tevens een van de krachtigste in zijn klasse. Dankzij de standaard vierwielaandrijving kun je het ook direct kwijt en de prijzen zijn nog enigszins te doen. Natuurlijk, dankzij de Nederlandse belastingen wordt alles onbetaalbaar, maar in vergelijking met de concurrentie was de Focus RS niet eens zo gek duur.

Ford Focus RS (DYB) '15

Helemaal perfect is de Focus RS niet. Je zit een beetje te hoog, alhoewel dat ook een beetje ligt aan het feit dat het natuurlijk een Focus is, geen Mustang of GT. Twee andere nadelen zijn dat je heel erg weinig keuze had om je eigen Focus RS samen te stellen en dat het interieur nogal goedkoop aanvoelde. Natuurlijk, het is en blijft een Focus, maar voor 55 ruggen verwacht je een iets fraaier afgewerkt interieur. Daar is nu gelukkig een oplossing voor.

Ford Focus RS (DYB) '15

De specialisten van Carlex gingen weer aan de slag. Het is soms even de vraag of hun inbreng daadwerkelijk wat toevoegt. Bij een moderne Mercedes-Benz of Bentley is het een beetje zonde: die kun je af-fabriek bestellen met geweldige leersoorten. Omdat dat niet kan in de Focus RS, lijkt het dus wel een waardevolle optie te zijn. Hun visie was om de kwaliteitsbeleving naar een hoger plan te tillen, zonder afbreuk te doen aan het karakter van de Focus RS. Tevens laten ze weten dat het het interieur voor een scherpe prijs aangeboden gaat worden.

Ford Focus RS (DYB) '18

Het gehele interieur is in zwart leer uitgevoerd. Andere kleuren zijn vast en zeker ook mogelijk. Gelukkig zijn er felgele stiksels die zorgen voor een beetje kleur. Alle panelen en het meubilair zijn nu voorzien van echt leder (vaak zijn de zijkanten van de stoelen alsnog kunstleder). Carlex zorgt ervoor dat alles 100% echt is. Ook het stuurwiel is voorzien van fraai leder en gele stiksels. Ondanks dat Carlex aangegeven heeft dat dit leerpakket heel betaalbaar moet worden, wordt er met geen woord gerept over de prijs.36 reacties

Chique? Eerder kitsch.
@rickthestig: Nou inderdaad. Als dit chique is, dan is de paus protestants…
Dit doet pijn aan de ogen…
Chique? Alsof ie bij die bosbranden heeft gestaan en alles is verschroeid.
@ghost: of een stripper van 120kg met netkousen
@ghost: Om zeeziek van te worden.
Ik denk niet dat ze het ooit leren.
@ghost: lijkt wel een doodskist voor Jules Deelder
Geef mij maar gewoon strak leer inplaats van dit. Bahbah
@marijn90: inderdaad, lijkt wel leer van een bultrug.
Ben geen Shmee fanboy maar zijn Focus RS (de rode) heeft toch wel echt zeer smakelijke mods. Zoals een lederen/alcantara interieur in exterieurkleur gemaakt door Prototrim. Die vind ik eerlijk gezegd mooier dan dit.

Maar alles is eigenlijk mooier dan het origineel. Interieur zou voor mij een afweging zijn om de Focus te laten staan en bijv. een A45 te nemen.
@720s: de A35 dan toch zeker? De A45 is volgens mij wel een trede hoger qua prijsvoering en vermogen. Correct me if I’m wrong.
@2wheeler: de nieuwe A45 sowieso. De A35 zit op ergens rond de 320 pk als ik me niet vergis. Dus dan heb je qua power met de Focus een betere deal.
Zo’n Focus RS koop je toch vooral vanwege de rijkwaliteiten? En dan ga je er vervolgens 200kg leer en vulling in stoppen, en dat ook nog eens op de minder handige plekken… Ik snap ‘m niet.
@potver7: nee jij snapt het niet, leer weegt geen 200 kg.
Ford moet toch nog maar eens goed bij de Duitsers afkijken hoe je een mooi interieur maakt.
@evdw: Eh…
@lekbak: Maybach, Rolls-Royce, Bentley. Dat vind jij natuurlijk allemaal maar rommel?
@evdw: Ford is toch praktisch Duits? Althans, de Fords die we hier krijgen.
@zelfbenoemdingenieur: Het heeft uiteraard veel Duitse invloed, dat zie je ook wel. Wat ik bedoel is dat ze nog wat beter naar de echte Duitse merken moeten kijken.
@evdw: Lol, de focus is heel veel duitser dan elke rolls of bentley. Ontwikkeld en gebouwd in duitsland…
@lekbak: Auto’s worden overal ter wereld gebouwd. Ford is in handen van de Amerikanen, Bentley, Rolls en Maybach zijn in handen van de Duitsers.
@evdw: Juist ja. De focus rs word niet overal ter wereld gebouwd, die word in keuken gebouwd. En is rolls en bentley komen uit gb. Maar los daarvan is het een belachelijke vergelijking, de ford is tien keer zo goedkoop als een beetje rolls…
@lekbak: in een keuken in Keulen
Hij lijkt op mn oma van 90 jaar. Vol met rimpels.
Ik denk dat ik dan liever een origineel interieur heb.
Vind dat standaard zwart met blauwe rand eigenlijk best mooi op die Recaro’s.
Chic is goed als het woord als ‘sjiek’ moet klinken: een chic pak, een chic hotel.
Chique is de verbogen vorm, die als ‘sjieke’ klinkt: een chique jurk, een chique tent. De vergrotende trap is chiquer en de overtreffende trap is chicst.
@willemvdberg: Hij wilde eerst ‘binnenkant’ neerzetten, maar koos op het laatste moment voor ‘interieur’ en verzuimde het bijvoeglijk naamwoord aan te passen. Kan gebeuren.
Lelijk.
Tof interieur! Lekker racey, staat ‘m wel wat mij betreft.
Eng.
De armsteun gewoon in hetzelfde gladde leer als de zijkant van de stoelen, dan is het interieur wel gaaf.

Een beetje fout misschien, maar ik hou daar wel van. Net als vroeger de Calibra met gecappucioneerde leren deurpanelen, of de CX met de leren meubilair met van die blokjes.
@moveyourmind: gecappuccino-wat?
@kle500: Damn, voortaan me toch maar beperken tot simpele woorden met maximaal twee lettergrepen.
Sharpei hond als voorbeeld gehad
Al draagt een aap een gouden ring…overigens vind ik de Ford interieurs nooit zo fraai.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).