Er staat nóg een 6×6 te koop in Nederland!

Auteur: , 22 Reacties

Deze is wel te betalen.


Bij het horen van de term 6×6 denkt iedereen natuurlijk meteen aan de auto die Mercedes bouwde toen ze in een gekke bui waren: de G 63 AMG 6×6. Vorige maand verscheen er een wit exemplaar op de Nederlandse markt. Vraagprijs? 849.500 euro!

De G 63 AMG 6×6 is dus op z’n zachtst gezegd vrij prijzig. Er is echter goed nieuws voor degenen die graag een auto met zeswielaandrijving willen hebben, maar geen 8 ton in een oude sok hebben. Gisteren verscheen namelijk deze Range Rover 6×6 op Marktplaats.

Het gaat om een exemplaar uit 1979, dat omgebouwd is door Carmichael. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ombouwen van Range Rovers voor onder meer hulpdiensten. Deze specifieke auto deed dienst als het werkpaard van een Britse boomchirurg. Het stuur zul je dus aan de rechterkant moeten zoeken. De auto was eerst een tweedeurs Range Rover, werd vervolgens omgebouwd naar 6×4 en uiteindelijk naar de huidige 6×6 set-up.

De auto is dus goed gebruikt. De vorige eigenaar, die de auto kocht van de boomchirurg, heeft de Range Rover echter wel een opknapbeurt gegeven. Desondanks is de auto niet in topconditie.

De Range Rover is overigens niet alleen verlengd, maar heeft ook een andere motor gekregen. Het bakbeest wordt nu voortgestuwd door een 5,7 liter grote V8. Met 2.200 kg is het geen lichtgewicht auto, maar ondanks zijn formaat is deze 6×6 nog altijd lichter dan een moderne Range Rover, zoals de auto waarmee Wouter naar de Autosalon van Brussel afreisde.

Deze unieke auto staat nu te koop op Marktplaats voor €20.000. De auto wordt aangeboden door Tophat, die we kennen van hun aangepaste Defenders. Deze 6×6 kost dus maar een fractie van een G 63 AMG 6×6 en hij is minstens zo bijzonder!

De advertentie is hier te bekijken.22 reacties

Jammer, mijn garage is maar 4×4.
Zelfs als de AMG 6×6 dezelfde prijs zouden hebben, dan nog 10x liever de Range Rover.
Zelfs dit gruwelijk verbouwde gedrocht is nog eleganter dan de Range Rover van nu. Die is gewoon alleen nog maar lomp.
er staan nog 6×6’en te koop in NL…

https://www.hurxkens.nl/nl/hurxkens-car-company-autoverkoop/land-rover/land-rover-range-rover-3-5i-v8-injectie-ex-brandweer/a-84872-10000026
@GeoBem007: met handbak! Super sportief dus…
@GeoBem007: haha moest ook aan deze denken. Zie deze altijd staan als ik naar Roermond rijdt vanaf de A2. Staan wel meer geinige wagens daar.
@ghost: zondag voorbij gereden, zat dus nog vers in mijn geheugen :-D
@geobem007: Dat is waarschijnlijk een 6×4
Het kan ook een stuk goedkoper.
https://www.youtube.com/watch?v=3qX0ojFY_nA
@smiley70: Dat is een 16, geen 36.
Je betaalt je alleen wel ongeveer €1700/jaar aan MRB. Mag je blij zijn dat het benzine is.
@stephane8200: nope, dit ding is 40 jaar dus je betaalt helemaal niks.
@lekbak: OK, daar had ik even niet bij stil gestaan.
Wanneer je zoiets laat uitlijnen wordt hij gewoon “total loss” verklaard.
@SpeedGeek: ja die uitlijnbank kan je inderdaad weggooien ja.
Zal nog wel even te koop staan…
Voor de liefhebbert.
Ooit geprobeerd zo’n 6×6 na te bouwen van twee Burago’s. Niet helemaal gelukt, maar was desondanks leuk project in 1:24.
Ultieme vakantieauto 😉
@sizedoesmatter: als je vakantiebestemming aan het einde van de straat is misschien
Hij ziet er wel een beetje fragiel / houtjetouwtje uit haha
Kan goed zijn dat ik deze ca. 25 jaar geleden gespot heb bij Sherwood Forrest in GB. Staat nog in mijn geheugen gegrift als de dag van gister: dat maakte wel indruk op een 8 jarig ventje 😁

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).