Exorcist-verdrijver komt met 12 maanden garantie

Auteur: , 19 Reacties

We weten niet wat knapper is: dat je er een Exorcist mee kunt verdrijven of dat het heel blijft.

Hoeveel vermogen is te veel vermogen? Het is een vraag die je jezelf kunt stellen. Natuurlijk zijn extra paardenkrachten altijd leuk, maar wanneer wordt het echt te veel?

Welnu, Hennessey Performance geeft een uitstekend antwoord op die vraag. Een gemiddelde Camaro heeft zo’n 275 tot 455 pk. Dat is meer dan voldoende om lol te hebben in zo’n auto. De snelste variant is de Camaro ZL1. Deze heeft een LT4 V8 onder de kap met 650 pk. Dat is eigenlijk al bijna overkill, zou je zeggen.

Hennessey Performance Camaro Exorcist HPE1200 '19

Nu staat de Camaro bekend als een heel aardig sturende auto, check onze Camaro-rijtest er maar op na. In principe is het natuurlijk een Camaro-jasje dat ze op een Cadillac-chassis hebben gezet, de ATS en CTS staan immers ook op hetzelfde Alpha-platform. Het onderstel kan dus wat vermogen aan. Ook de motor kan wel wat hebben. De LT4 heeft namelijk wat reserves. Echter, die reserves zijn niet voldoende voor Hennessey Performance met hun laatste creatie, Resurrection genaamd.

Hennessey Performance Camaro Exorcist HPE1200 '19

De Resurrection is de opvolger van de 1.000 pk sterke Exorcist. Die 1.000 paarden waren wel meteen het maximum van wat die motor betrouwbaar kon leveren. Daarom heeft de Resurrection de LT5 motor uit de Corvette ZR1. Deze heeft standaard 755 pk en heeft net wat meer potentie, getuige het feit dat de Resurrection beschikt over 1.200 pk. De lijst met modificaties is te groot om te benoemen, maar ga er maar van uit dat werkelijk alles aangepast is aan de auto. Zo is er een grotere (2,65 liter!) supercharger gemonteerd, alsmede een verbeterd inlaatspruitstuk en luchtinlaat. Ook de nokkenassen, zuigers, kleppen, intercooler, uitlaat en pakkingen zijn vervangen door sterkere items.

Hennessey Performance Camaro Exorcist HPE1200 '19

Nu zijn vermogens van 1.200 pk niet zo heel vreemd meer, tegenwoordig. We zien vaker tuningsprojecten voorbij komen waarbij dergelijke vermogens gehaald worden. Het bijzondere zit ‘m in het feit dat de prijs behoorlijk scherp is. Hennessey Performance vraagt namelijk precies 200.000 dollar voor een complete Resurrection. Dat is een redelijke prijs, zeker als je er rekening mee houdt dat dat inclusief een jaar garantie in. Mocht je er eentje willen, moet je wel snel zijn, want er worden maar 24 stuks van gebouwd.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
200.000 dollar in de VS ja, en hoeveel zou het wel niet kosten in ons “belastingparadijsje”?
@spacemoon24: 200.000 x 1200 en je zal dicht bij de Nederlandse prijs zitten…
@spacemoon24: half miljoen
@spacemoon24:

Heb je in Nederland niets aan.
Als je gas geeft, schiet je zo Duitsland in…
Maar een Exorcist is toch een verdrijver?
@fanboy: Ja de exorcist is degene die het exorcism (de uitbanning) uitvoert.
@fanboy: Nee, dat is een uitdrijver.
@fanboy: Toevallig is het ook de naam van de minder snelle Camaro ;-)
@fanboy: ja, die heb je nodig om de Demon uit je Hellcat te verwijderen. 😂
Op tweedehands:
Te koop: camaro resurrection bj 11/2018
13000€
Te koop: camaro resurrection bj 10/2019 180000€

🤣
Tja, 1.200pk is wat overdreven, maar een mooie tweedehans Camaro kopen, en deze door een relatief goedkope supercharger 500pk+ laten leveren is voor iedereen met een normale baan haalbaar in Amerika. soms best jaloers……
@dutchdriftking:

Helaas is een fatsoenlijke ziektekosten verzekering voor Joe the Plumber nauwelijks haalbaar in de US.
Dilemma’s….
@hubert: met 500+ pk tegen een boom en je hebt die ziekteverzekering nergens meer voor nodig…
Wat hebben ze daar toch een gave auto cultuur
Overigens was het niet even overlepelen en tunen. Schijnt dat het ZR-1 blok er maar net inpaste en ze toch nog wel het een en ander hebben moeten aanpassen om de koeling etc goed te krijgen. Wel een beul van een wagen zo en altijd op basis van de 1LE dus ook qua onderstel en aero een toppertje!!
@e34m5touring: Had je nog vermeld welke auto het nou was geworden, was het topic ff kwijt waar ik het ook al vroeg lol.
En wanneer ben je weer in FL om hem te showen aan mij ?
@willeme : ” Nu staat de Camaro bekend als een heel aardig sturende auto ” Nou nou Willeme dat is wel een hele understatement zeker voor jou als 1 van de bloggers die USA car een warm hart toe draagt.
Als de ZL1 1LE 1 sneller is als een Porsche Turbo 991/GT3/991, MB AMG GT, Ferrari 812 Superfast enz enz (bron Wiki ringtijden). Alpha platform is zeer goed.
Dan mag je gerust zeggen dat het HEEL goed sturende auto is toch ?
En nee de ZL1 met 650 pk is zeker geen overkill, al zou je dat kunnen zeggen. (bron: mezelf)
@willeme: Het is misschien sarcastisch bedoeld maar jij als opvoedkundige voor het jongere (vooral duitse:) publiek moet je ze goed informeren aub dank u. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).