F1-team Mercedes strikt Nederlander de Vries

Auteur: , 14 Reacties

Kijk, komt het toch nog goed.

Nyck de Vries vindt onderdak bij Mercedes

Nog voordat Max Verstappen in de eenzitters was geklommen, was het Nyck de Vries die gezien werd als Nederland’s beste hoop op een Formule 1-coureur. In 2010 werd de inmiddels 24-jarige coureur uit Sneek opgepikt door het team van McLaren. Na een jarenlange samenwerking trok het team vorige maand de stekker uit het project, maar de Vries is toch op zijn pootjes geland.

Tegenover GPToday heeft het Formule 1-team van Mercedes bevestigd dat Nyck sindskort onderdeel uitmaakt van zijn groep simulatorcoureurs. De renstal zegt dergelijk nieuws normaal gesproken niet naar buiten te brengen, het wil naar eigen zeggen publiekelijk niet teveel spreken over zijn talentenpoel. Daarnaast durfde de Vries, die eveneens actief is in het WEC met Racing Team Nederland, de speculaties niet zelf bevestigen.

Het is goed nieuws voor de Vries dat een team als Mercedes nog kansen ziet om gebruik te maken van zijn talent. Het lijkt ook effect te hebben op zijn resultaten. Na een wisselvallig seizoen in de Formule 2 bij het kampioensteam van Prema probeert Nyck het nu bij ART Grand Prix, waar hij dit seizoen al twee overwinningen heeft behaald. Na zijn zege in de tweede race in Spanje won de Vries gisteren in Monaco. Kan hij vandaag zijn derde zege boeken en de eerste positie in het kampioenschap grijpen?14 reacties

Lekker respectvol Toto om zo te gaan zuipen deze week in Monaco. Wel cool voor Nick en alle Neerlandse Red bull monteurs. Eindelijk gaat rellen geintroduceert worden in de racesport! #gonick
Ik gun het hem! Hij is lekker bezig en heeft het in zich om de overstap naar de F1 te maken. Hopen op een paar goede sponsoren voor wat wind mee.
@rijnounsdoor: Hoge bomen vangen veel wind. Nyck is 1.67m en dat is handig voor in een raceauto. Dit heeft hij tot nu toe imo echt zelf gedaan. Van mclaren naar Amg gaan is toch wel een indicatie dat je lekker bezig bent!!
Hoe mooi zou het zijn: in 2021 Nyck de Vries in een Mercedes en Max Verstappen in een Ferrari, vechtend om het kampioenschap… De meeste dromen zijn…
@sirprize: Zo idioot gaaf zijn!
@sirprize: dreams are dreams, toch?Aardig manneke, maar rijdt nu al het 3de jaar in F2. Met stats die nu niet echt overtuigen t.o.v. RUS, ALB, NOR of LEC…
Nyck heeft laten zien talent te hebben maar imo geen bijzonder talent als een Hamilton / Verstappen..

Ik geef hem persoonlijk een hele kleine kans om in de zilveren pijl plaats te nemen..
@cloverleaf: ja, hij gaat waarschijnlijk alleen maar in de zilveren simulator zitten. Ocon blijft de reserve rijder en neemt over als de bottas‘ of lewis‘ er mee (moeten) stoppen. Of juist die andere NL-er uit Limburg die een stapje op maakt naar Mercedes….
Hij is lekker bezig. Maar zolang Ocon nog op de loonlijst staat bij Mercedes gaan we de Vries echt niet op de baan zien.
Leuk dat hij virtuele rondjes in de Mercedes mag rijden, dochter bij de F1 zal hij helaas niet komen want daar is hij gewoon niet goed genoeg voor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).