Fansla’s gaan los op deze Tesla-teaser

Auteur: , 32 Reacties

De Tesla-gekte stijgt naar nieuwe niveau's.

teasert

Normaal gesproken zijn we op de redactie niet zo van de flauwe teasers. We snappen het wel; de fabrikanten hebben niet elke dag een nieuw model om te presenteren dus als dat dan wel het geval is willen ze maximale aandacht ervoor genereren. We schatten echter in dat jullie lezers niet altijd zitten te wachten op een paar obscure plaatjes van een deurklink.

Tesla is echter zo loeiheet dat alles wat het merk doet maximale aandacht krijgt. En die aandacht op zich is dan ook weer nieuwswaardig. Afgelopen week stond het merk van Elon weer vol in de aandacht vanwege de onthulling van de opgeblazen Model 3 Model Y. In de presentatie van deze onthulling had de Muskias echter nog een easter egg verwerkt, maar apart genoeg werd deze aanvankelijk door niemand opgepikt. Teleurgesteld toog Elon naar Twitter, met de volgende boodschap:

Vervolgens deed hij dan zelf maar uit de doeken wat we met zijn allen gemist hadden, namelijk het eerste plaatje van Tesla’s nieuwe pickup, die verwarrend genoeg voor ons Europeanen de Tesla Truck genoemd wordt. Elon omschrijft het ding zelf als een ‘cyberpunk truck’ geïnspireerd door Blade Runner. We nemen aan dat Musk dan de klassieker met Harrison Ford en Rutger Hauer bedoeld uit de jaren ’80 en niet de soort van prima remake met Harrison Ford en Ryan Gosling van vorig jaar.

Maar goed, wat zien we nu eigenlijk op het plaatje in kwestie? Niks eigenlijk, nog niet eens een deurklink. Dit houdt verschillende redditors echter niet tegen om er een hele auto pickup bij te verzinnen. Sommigen plaatsen de ‘lichtbalk’ aan de voorkant van de pickup, anderen aan de achterkant.

semi-truck
truck-1
truck-2

Het eerste plaatje baseert op een render die Tesla zelf naar buiten heeft gebracht van een pickup op basis van de semi. De andere twee zijn vooral een beetje saai. Zie jij wel wat in een pickup met vier procent bijtelling? Laat het weten, in de comments!

Image-Credit: LukeTospace, TheAmazingAaron en waytomuchsparetime via Reddit32 reacties

Heftig, komt wel heel dichtbij nu.
@creaminator: hahahaha gaat dit over die vorige opmerking A6?
Waar blijft die kerel de poen vandaan halen? Zeer weinig tot geen winst, maar hij blijft automodelletjes uitspugen.
@tge1: Winst maken is niet handig als je groeien wil.
@tge1: ja het is echt crisis voor hem ;)
@tge1: valt wel mee. Een offroad Model X was ook zo klaar. https://www.teslarati.com/tesla-model-x-off-road-tires/
@tge1: kapitalisme in optima forma. Zoals het moet dus.
@tge1: Tesla maakt wel degelijk winst op de auto’s die ze verkopen, maar doordat deze winst geïnvesteerd wordt in nieuwe modellen maakt Tesla als organisatie geen winst.
@tge1: Omdat de investeringen al gedaan zijn nadat de winst gedeeld wordt. Ofwel: als ze de ontwikkeling een kwartaal stil leggen is dat kwartaal de winst ws substantieel hoger. Maar dat lijkt me nogal onverstandig.
@bmohnee: Toch was er paniek in de tent laatst. Ik denk gewoon dat Tesla te ver uit de kluiten is gegroeid om te falen. Zonder subsidie op de verkoop van hun producten had het bedrijf niet meer bestaan, denk ik.
@tge1: net als dat andere autofabrikanten en oliemaatschappijen ook subsidie krijgen bedoel je?
@stfu: Ik kreeg geen subsidie op de aanschaf van mijn automobielen.
@tge1: ach, de andere merken (uitgezonderd Nissan/Renault) kunnen niet eens een winstgevend model op de markt brengen mét subsidie.
@tge1: elk innoverend bedrijf zoekt de randen op ipv veilig in het midden te blijven.
@tge1: Google even op EBITDA Tesla.
Als de pickup minstens 3500 kg mag trekken en dan nog een behoorlijke range heeft word hij zeer interessant voor Nederland.
Bij aanschaf van een dikke pickup betaal je weliswaar geen BPM maar voor de bijtelling word deze wel meegeteld.
Dat kan veel schelen over 5 jaar.
@kobus1967: als de BPM nihil blijft op EV’s.
@kobus1967: Volgens mij wordt dit ding zo krachtig en groot dat 3500kg geen probleem wordt. Zelfs zoverre dat je hoopt dat je het nog met normaal rijbewijs kan rijden.
Een F650 als uitgangspunt.

Want als hij gebaseerd wordt op de Semi dan is het nogal wat.
@kobus1967: ik denk dat Tesla zich bij het ontwikkelen van modellen weinig aantrekt van ons Nederlandse belastingklimaat.
@kobus1967: Het is al eerder bekent gemaakt dat het geen pick up maatje F-150 of zelfs F-350 wordt. Eerder maatje F-650/F-750 of International MV. Naar Europese maatstaven vertaalt zich dat in een vrachtwagen en moet je denken aan maatje DAF LF of Scania L-serie
@kobus1967: waarom betaal je bij een pick-up geen BPM? Oh je bedoelt met een grijskenteken?

3500 kg wordt geen probleem. 5000 kg waarschijnlijk ook niet, maar dat mag dan weer niet in ons landje voor een “personenwagen”.
Schokkende ontwikkeling, nog een zorg voor de veiligheidsdiensten erbij. Mensen die enthusiasme vertonen voor een automerk en elkaar online treffen om dit met elkaar te delen. Daar is het internet niet voor bedoeld.
Na ANWB-stelletjes, krijg je dan straks Tesla-koppeltjes met Tesla-Jordans, Tesla-jacket en afritsbroek?
Herbert Diess @Twitter.com 10:14 AM 🐦

Morgen wird jeder dieses halbgekochte eastern egg vind Tesla vergessen haben.

Aber jeder redet immer noch von meinem in meiner Rede versteckten brillant erfunden Osterei. EBIT über Alles!!
*Blade Runner
Fuck! De eerste echt vliegende/zwevende auto….
Ik geloof niet dat ze met een unimog-like pick-up komen, zeker niet met verschillende bandenmaten voor en achter. Daar zijn ze in de states (redneck county) nog niet aan toe.
@marinepower: Dit ding wordt echt groot, dus zeker wel formaat Unimog of groter.
De Unimogs die ik ken rijden ook gewoon met zelfde bandenmaten, wel zo praktisch met 4×4. En deze truck gaat ook power genoeg hebben. Koppel vanaf 0rpm.
De vraag is hoe ze de assen doen qua bodemvrijheid, en de veelzijdigheid van inrichten. Als je van alles achterop kan zetten in plaats van de laadbak en sneeuwschuif spul e.d. voorop, dan is het echt inzetbaar.
+ je voor het feit dat er nog geen halve kilometer anti EV – pro EV discussie staat!
Houden zo!
Fansla’s, mooi woord voor de volgelingen van heiland Elonmusk.
Hij maakte laatst een grapje, maar niemand had het door, toen heeft hij het grapje maar uitgelegd. Meestal zijn dat niet de beste grapjes…
Mooie schoenen ja

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).