Kijken we hier naar de Tesla Truck?

Auteur: , 24 Reacties

Een verdacht pakketje op een truck, zou wel eens een Truck kunnen zijn.

Tesla Truck

Dat Tesla van meerdere markten thuis wil zijn, dat weten we. Betaalbare auto’s? Check. Sportsedans? Check. Praktische SUV’s? Check. Hypercar-prestaties in een sportwagen? Check. Een moddervette semi-truck? Check. Een revolutionaire versie van een pickup truck, waarvan er in de ‘States elke 30 seconden eentje wordt verkocht? Eh, dat niet. Maar dat komt wel.

De Tesla Truck, zoals de auto volgens de simpele Tesla-naamgeving waarschijnlijk gaat heten, staat voor de relatief nabije toekomst op de planning. Maar er is een kans dat de auto al gezien is. Bovenstaande afbeelding kwam tevoorschijn op Reddit, toen iemand in Ohio een vrachtwagen vol met Model 3’s spotte. Achterop de vrachtwagen stond een ingepakte pickup. Tesla + pickup = Tesla Truck, zou je denken.

Elon Musk had heftige plannen voor het apparaat, het is de vraag of de relatief conventionele styling daar bij past. De truck heeft volgens reaguurders vrij veel weg van ‘gewoon’ een Ford F-150. Maar goed, het kan dat de basis van die truck wordt gebruikt om de elektrische componenten in de testfase even te huisvesten. En het valt niet op, tenminste, voor de gewone man.

Voor de kenners is deze spot echter vrij opvallend. Wat het verhaal is achter de truck met Truck is onbekend. Misschien is het wel weer marketing van de Muskias, slimme zet in dat geval. Het kan natuurlijk ook gewoon dat de F-150 achterop staat zonder verdere reden dan transport. Het is niet ongewoon om dit soort folie over transportauto’s te gooien, niet perse om ze te camoufleren. Enfin, we zullen zien.24 reacties

Teslatruck met dubbele uitlaat.. het is gewoon een F150
@kaaskabouter: en vergeet die mooie gietijzeren differentieelbehuizing niet, waar bij een Tesla twee motoren zitten.
@jochempie: Euhm… Nee. Tesla heeft geen motor per wiel. Op de achterassen is aangesloten 1 elektromotor met een ingebouwde (lees: in 1 behuizing) differentieel met twee uitgaande aandrijfassen voor elk achterwiel.

Voordeel van een differentieel is dat het totaal vermogen verdeeld kan worden over de wielen. Bij twee losse motoren kan het vermogen dat het ene wiel te kort komt niet worden opgevangen door een andere elektromotor.
@bassx: Huh, een Tesla heef toch twee motoren tussen de achterwielen, lateraal gepositioneerd, ééntje voor de aandrijving en ééntje voor regeneratie, met daartussen een differentieel dat 90 graden gedraaid ligt ten opzichte van een differentieel in een FR layout? Ziet er héél anders uit dan die bell housing onder deze pickup.
@jochempie: Waar jij op doelt is de inverter, dat is geen tweede motor maar zorgt voor de omzetting van AC naar DC en vice versa (in geval van regeneratie). Een Tesla met ook een motor voorin krijgt niet voor niets de “D” aanduiding mee (Dual motor).
Is dat het kapsel van de gemiddelde Amerikaan?
Zo pakt men toch wel vaker auto’s in bij transport?
@ghost: klopt, zo staat dat ook in het artikel: Het is niet ongewoon om dit soort folie over transportauto’s te gooien, niet perse om ze te camoufleren.
Jullie vergeten dat Yo er ook een had RTL
Tesla truck? Dit is volgens mij gewoon een Scania, Peter Bilt oid.
@jaso013: *Peterbilt
@SimonMc: *Volvo VN
@jaso013: Oh en het ging natuurlijk niet over de vrachtwagen ( Semi truck in Amerika ), maar over de Pickup truck ( Truck in Amerika ), die er achteraan op staat.
Gaan Rednecks hier dan ook laadpalen mee blokkeren?
@dutchdriftking: Tuurlijk, zodat ze alleen zelf kunnen laden. Waarom zou je de medemens iets gunnen?
Grappig een F150 “laadpaal blokkeerder” wordt er gelijk bijgeleverd in USA
De Tesla Truck zou ook een vrij aparte vorm krijgen.
Roush F150
Mooi veel ruimte om een generator mee te nemen. 🤗🤪
Tesla E 150
hahaha jezus wat zitten die tesla’s onder de bagger. Het zal je nieuwe auto maar zijn. Nu snap ik wel hoe het komt dat al die model 3’s geleverd worden vol met lakschade.
Wel een ongewone lading. De model3 zijn namelijk pre-productie auto’s of pers wagens. Waarschijnlijk zelfs al helemaal afgeschreven en afgeragd.
@rve007: Waarom zouden dit pre-productie of perswagens zijn?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).