Ferrari: ‘die extreme LaFerrari komt er helemaal niet!’

Auteur: , 15 Reacties

Enkele dagen geleden berichtten we over een kleine serie superdure, superexclusieve, superlichte LaFerrari's. Ferrari zelf heeft gereageerd, en zegt dat deze wagen er niet komt. Als we de logica en betrouwbaarheid van automotive persvoorliegers in acht nemen, dan kan je dit opvatten als een extra bevestiging dat de auto er wél komt.

Ferrari Manta Concept

De berichtgeving was op gebaseerd op een artikel (met prijsindicatie en alles) van Britse dode boom Autocar, waarin een hooggeplaatste Ferrari-medewerker geïnterviewd werd. Nonsens! Lariekoek! Niets van waar!, aldus de Italianen. Inmiddels heeft het blad zijn keutel ingetrokken, en de dode link stiekem doorgelust naar een ander artikel.

Dus: roept u maar. Heeft het blad de medewerker ‘verkeerd geciteerd’, en is het even over de knie van papa Ferrari gegaan voor een portie billenkoek (accepteer het als een man, voor je het weet doet Maranello je in de ban), of heeft er iemand bij Ferrari zijn mond te vroeg voorbij gepraat, met deze onhandige oplossing tot gevolg?

Als er verkeerd geciteerd zou zijn, zou een rectificatie bij de primaire, foutieve bron dan niet logischer zijn geweest? Nu wordt er aan een ander blad een interview gegeven waarin alles categorisch onkend wordt. Vreemd.

Over een aantal jaren zullen we zien wie er gelijk had. Een middenweg, in de vorm van een nieuw FXX-achtig project is ook nog een plausibele optie.

Foto: Ferrari Manta15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zou ik, als Ferrari zijnde, natuurlijk ook ontkennen, anders koopt niemand de ‘ons-ben-zuunig’ versie meer…
@lemans96: die zijn volgens mij allemaal al verkocht/gereserveerd
@daandaan: Ik snap sowieso niet echt waarom dat ding verkocht is, natuurlijk, rijken heb je altijd maar ik vind hem er zo cheapo uitzien alsof het zo’n doe-het-zelf ding was wat ietwat te hoog op zn wielen staat. Voor véél minder heb je een rete geile F12 en ram je er desnoods nog KERS in de achterbak in want kofferruimte heb je toch niet in je Laferrari.
@daandaan: Gereserveerd, maar nog niet betaald waarschijnlijk
@fejjie: pacta sunt servanda!
@barbro: Beetje stoer doen met latijn… Erg stoer hoor…
@nickmercedes: He brings a bit of class to the table…
@barbro: Hangt er van af wat voor contract het is he
@fejjie: ik ga ervan uit dat het in casu gaat om een koopovereenkomst (tussen Ferrari en de klant). Betaling en levering zijn geen constitutieve vereiste voor de geldigheid en totstandkoming van een koopovereenkomst. Partijen zijn gehouden -behoudens overmacht- om aan hun verplichtingen (levering en betaling) te voldoen. In dit kader rept men dan ook over pacta sunt servanda.
Blijft mooi hoe om te lezen hoe die Italianen reageren op dit soort berichten. Ik ben benieuwd wat er uit de hoge hoed getoverd gaat worden!
“Believe nothing until it’s officially denied”
– Claud Cockburn (what’s in a name)
Ik las “Ferrari: ‘die LaFerrari komt er helemaal niet!’ ” en dacht gelukkig totdat…
Ach, Ferrari luistert erg goed naar geld uit het Midden-Oosten er komen heus wel genoeg speciale uitvoeringen van die auto.
@jolig: Ze hebben al eens een Enzo met bergen spoilers als Maserati uitgebracht. Dus wie weet liegt de persvoorlichter helemaal niet.
@mashell: Een mc12 is niet alleen een enzo met spoilers hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).