Ferrari-medewerkers krijgen bonus van minimaal €8.500

Auteur: , 50 Reacties

Ferrari heeft de afgelopen jaren goed geboerd en volop winst gemaakt. Dat zullen de werknemers weten ook, want daar steigeren de bankrekeningen harder dan die knol op het Ferrari-schildje. Vrolijk Pasen!

De ruwweg drieduizend werknemers op de Ferrari-compound te Maranello hebben namelijk een tweedelige bonus mogen ontvangen. De eerste is een beloning over de jaren 2010, 2011, 2012 en bestaat uit drie keer het maandsalaris. Een beginnende werknemer die 1.500 euro per maand verdient krijgt dus 4.500 euro bovenop zijn reguliere loonstrookje. En dat bedrag van 1.500 euro verzinnen wij niet. Dat is het startsalaris van een werknemer bij Ferrari HQ.

De tweede bonus is puur gericht over de resultaten van 2012, waarin ze €2,4 miljard omzet draaiden en €244 miljoen winst wisten te maken met de verkoop van sleutelhangers, oordopjes, schrijfgerei, horloges, hoofddeksels, en auto’s. Dit bedrag is eenmalig 4.000 euro.

Kortom, hoe laag je ook op de ladder staat bij Ferrari, je krijgt minimaal 8.500 euro bruto van ome Di Montezemolo, die zijn personeel in een brief nog eens hartelijk bedankte voor hun inzet. “In the current extremely difficult economic climate, which has seen many companies in our sector and others, experiencing great difficulty, thanks to you, we are a really nice exception to that.”

Ja, dat startsalaris van 1.500 euro bij Ferrari is wat laag, maar dit soort perks maken een hoop goed. Of Ferrari-godezoon Lapo Elkann zijn geld wederom stukmept op transgender prostituees is nog niet bekend. Wellicht heeft Drake nog tips voor hem (beetje NSFW).

In ander nieuws: de bonus van VW aan haar werknemers was dit jaar €7.200. De hoogte van BMW’s financiële incentive is niet bekend, maar hoger dan de €5.800 van een jaar eerder.50 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
En zo hoort het!
Mooi hoor! Kun je toch bijna een halve Mondial van kopen! :)
Als je dat in NL krijgt ben je de helft weer kwijt aan belastingen, wat vervolgens weer gebruikt wordt om Italië uit een recessie te halen.
@rufctr01:

3000 Nederlandse euro,s ongeveer ..
@lincoln: Italianen doen niet aan belastingen.
@speed: nee de helft van 8500 is 4250…
@rufctr01: wat weer veroorzaakt wordt door belastingontduiking in Nederland.
@speed: denk eerder dat het Haagse nooit genoeg heeft. Ze willen altijd voor sinterklaas spelen in het buitenland.
Met zulke salarisen mogen ze zo’n bonus wel elke maand geven.
@norge: Het is geen Noorwegen.

Fiat kan het geld gebruiken.
@norge: verwend ventje.
@norge:

Het blijft lopende band werk in een fabriek…

of het nu in Nederland of Italië is.
En dat gun je ze ook wel, zullen toch mensen zijn die niet zomaar van een goedkoop monteursschooltje zijn gekomen al weet ik niet of ik twijfel of er uitzonderingen zijn iemand die dit weet?
@karsvdtuin:

en auto is een auto .. punt uit ..
als je s,morgens op tijd op je werk komt heb je al een hoop gewonnen ..
@lincoln: daar ben ik het mee eens maar dat zijn onze meningen misschien denken de Ferrari mensen daar anders over en mijn.vraag was dus wat heb je eigenlijk nodig om daar te mogen werken? Buiten de standaard dingen zoals diploma enzo om…
@karsvdtuin:

7 kilo passie .. 23 gram emotie .. 20 liter krokodillentranen ..

en je moet het leuk vinden dat de dingen die je gemaakt hebt spontaan in de fik vliegen ..
@lincoln: oke :) dank
@lincoln: bek houden
Als ze de koppen bij elkaar steken kunnen ze Alfa kopen van hun bonus….
@jrk68: ferrari is toch fiat? Of heb ik het nu mis. Lijkt mij hetzelfde als audi skoda kocht van vw…
@deniz0319:
Zoek ironie eens op in de dikke van Dale….
@jrk68: ironie
de ironie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [iroˈni] keer dat je spottend het tegendeel zegt van wat je meent ironie van het lot (toeval dat iets juist niet zo gebeurt als je hoopte) …

Zo tevreden ?
@jrk68: ook makkelijk….gooi ik het voortaan ook altijd op ironie als ik het fout heb :-)
@jrk68: maar als het echt ironie was wil je dus eigenlijk dat het niet in Italiaanse handen blijft en door VAG gekocht wordt…dit is wel een openbaring voor jou.
@deniz0319: ze = werknemers van Ferrari. Dus ja, die kunnen Alfa Romeo puur theoretisch gezien perfect kopen.
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@speed:

Bovenstaande moet een aardig gesprek zijn geweest…
@heidi: ken je dat, dat een leuke kroeg langzaam maar zeker afdaalt doordat de stamgasten hem zich gaan toe-eigenen?
@heidi: ja het ging over de nieuwe kers-systeem van Ferrari.
@jrk68: Je kan toch niet iets kopen, wat van jezelf is.
Oh ja het is een fail, dus noem ik het maar ironie.
@stirling: Hij kan niet zoveel.
@speed: Jawel, hij weet het beter! (dant denkt hij of zij).
jrk68 de almachtige!
De publiciteit die Ferrari door deze bonus krijgt, zal uiteraard ook mooi meegenomen zijn…

Desalniettemin mooi en welkom voor de werknemers!
@Carreza: Jammer genoeg schijnt die bonus na een tijdje wel in rook op te gaan…
Good for them! Recordjaren draaien in deze tijd. Ik neem m’n petje af!
@str8six: De rijken worden rijker, de armen armer,
De medewerkers krijgen een aalmoes en de top die krijgt bonussen die in de miljoenen lopen….
@Rick-dos: wat verwacht je dan, dat die monteurs ook miljoenen moeten verdienen en de mensen die het bedrijf runnen en alle risico’s dragen dan maar €8500?
@reventon:
Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar ik zou in jouw zin de woorden “..en alle risico’s dragen…” toch liever willen vervangen door “…en eindverantwoordelijk zijn…”.
@reventon: Voor het runnen en het risicodragen krijgen ze al een riant salaris, dat ze een bonus krijgen dat hoger is dan wat de mensen op de werkvloer krijgen heb ik geen probleem mee. Echter, de verhouding is zoek. Als de top een miljoen krijgt als bonus dan is dit bedrag een aalmoes. Je gaat mij niet wijsmaken dat de top meer dan 100x meer aan bonus verdient voor het runnen en risico’s dragen van een bedrijf. Als wij dit accepteren dan accepteren wij een graaicultuur. En we weten allemaal wat er van een graaicultuur kan komen…
Prima initiatief! Net als bij Porsche, VW, BMW en andere (ook buiten de automotivebranche) leidt zo’n initiatief alleen maar tot meer motivatie, solidariteit en loyaliteit bij je werknemers. Door zo’n geste ga je je, ook wanneer je pas op de eerste sport van de salarisladder staat, beter verbonden voelen met je bedrijf. Ze hadden ze per slot ook met een rekje paaseieren naar huis kunnen sturen. Dit merken ze in hun portemonnee en geeft aan, dat je, ook als kleinste radertje van de grote machine, deel bent van het totale succes van je bedrijf. Dat zouden meer bedrijven moeten doen.
Is die €1500 nou netto of bruto?
Toch blijft NL een vreemd land. Als een medewerker van Ferrari een bonus krijgt zegt men direct dat het niet meer dan normaal en wel verdiend is.

Maar een Ferrari in NL kopen zal men niet gauw normaal vinden en vraagt men zich openlijk/publiekelijk af of die wel eerlijk verdiend is:)
€244 miljoen door rood plastic te verkopen O.O
Bah bah wat is die La ferrari mooi zeg… Voor 2013 en 2014 voorzie ik weer een vette bonus boven op het minimum loon van o.a de koffie juffrouw van de Ferrari kantine.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).