“Formule 1 gaat in 2020 naar Vietnam”

Auteur: , 12 Reacties

Valt Zandvoort hierdoor buiten de boot?

Vietnam F1

Interessant nieuws uit Suzuka! Naar het schijnt zijn de Vietnamese overheid en Liberty Media dit weekend stilletjes overeengekomen dat er vanaf 2020 een race georganiseerd zal worden in de hoofdstad (Hanoi) van het land. De deal moet nog officieel worden aangekondigd, maar naar verluidt is alles in kannen en kruiken.

Althans, dit schrijft de BBC vanmiddag in een artikel over de Japanse Grand Prix. De Britten wijden een aanzienlijk deel van het stuk over de volgens hen bevestigde overeenkomst. Het is zeker niet vergezocht, daar er al langere tijd over een Grand Prix in het Zuid-Oost Aziatische land wordt gesproken. Liberty Media zou de deal vooral hebben nagestreefd om haar marktwaarde in het Verre Oosten te vergroten. Mocht de deal inderdaad binnenkort worden bevestigd, dan is het de eerste maal dat Liberty Media op eigen kracht een Grand Prix tot stand heeft gebracht.

De Grand Prix van Vietnam zal zoals hierboven gezegd worden verreden in de hoofdstad, Hanoi. Het circuit moet volgens de berichten om het historische centrum van de stad heen lopen. De officiële route is nog niet duidelijk.

Het is daarbij nog niet precies bekend wat dit zal betekenen voor de andere kandidaten. Immers, volgens verschillende bronnen binnen de Formule 1 zijn er momenteel ruim 30 locaties die worden overwogen voor de organisatie van een Grand Prix. De Verenigde Staten (Las Vegas, Miami) en Nederland (Zandvoort, Assen) staan momenteel bovenaan die lijst, maar of zij daadwerkelijk een wedstrijd toegewezen zullen krijgen, dat is vooralsnog niet bekend. De huidige kalender die bestaat uit 21 wedstrijden, zal namelijk niet groter worden gemaakt.

Update: Het nieuws is inmiddels officieel.12 reacties

Niet mokke, lekker wokke!
Mwa… Krijg toch het gevoel dat er mensen hun huis uitgezet gaan worden voor een stuk asfalt. Ik gun het ze van harte maar hopelijk niet ten kosten van de inwoners
Wat heb je daar te zoeken vraag ik me af. Net als in korea en india. Het leeft daar toch niet zeg.
@koeckenbacker: exact dát is de reden, het leeft nóg niet. Leven een hoop mensen die petjes kunnen kopen en verkopen.
Gaaf land voor een GP. Niet alleen is het een super gave stad, de bewoners zijn ook helemaal gek van alles wat hard gaat. Wij kwamen eens op een rondreis door Vietnam om 5 uur ‘s ochtends in ons hotel n Hanoi aan. Op dat moment was er net een straatrace met opgevoerde brommers aan de gang.
Saigon is hier meer geschikt voor. Bredere straten.
Ik ben niet eens echt wild van het idee dat F1 naar Nederland zou komen. Tuurlijk, het zou super tof zijn maar ik zou er geen cent belastinggeld in willen pompen. Tuurlijk, wat wetten aanpassen of zo, prima maar een GP moet gewoon geld opleveren. Anders niet doen.

Ik zou veel liever met de Belgen samenwerken en er een Belgisch/Nederlands feest van maken op Spa. Verstappen is een bijna belg. Geboren en woonachtig in Belgie. Wikipedia noemt hem een ‘belgisch-nederlandse coureur. Dubbele nationaliteit. Wel jammer dat Vandoorne waarschijnlijk exit is. Misschien daardoor nog een betere reden om het samen te doen…
Ik vrees dat coureurs dan expres 19e willen worden.

“In Vietnam I was nineteen. Na-na-na-na-nineteen!”
@donvincenzo: Gezien de leeftijd van de meeste coureurs ben ik bang dat ze de referentie niet zullen snappen :-)
Dat moet geluk gaan brengen voor de RBR + TR brigade. Van origine komt dat water met kauwgombal smaak daar vandaan.
@marinepower: nope, das Thailand
Ik hoop toch echt van harte dat als de F1 naar Nederland komt Assen de plek gaat worden en niet Zandvoort, het is nu al een chaos als het een dagje mooi weer is en er 10 badgasten naar dat dorp komen. Laat staan als het F1-circus daar moet plaatsvinden. Sta je tot utrecht in de file.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).