Miami stap dichterbij organiseren Formule 1-race

Auteur: , 27 Reacties

Houdoe, Bakoe!

Miami stap dichterbij organiseren Formule 1-race

Het regent onthullingen de afgelopen dagen. Nadat we eerder deze week hoorden over nieuwe aerodynamische regels voor volgend jaar, laat de Formule 1 vandaag op hun website weten dat de lokale autoriteiten van Miami op 10 mei gaan besluiten over de organisatie van een Grand Prix. Bij een positieve uitkomst kan de Amerikaanse kustplaats volgend jaar al op de kalender verschijnen. Die geruchten gingen afgelopen weekend ook al rond, toen Ziggo claimde dat diverse onderdelen in Bakoe (motorhomes, containers, etc) al verkocht waren aan de eigenaren van het circuit in Miami.

“Is het daadwerkelijk zo simpel?”, hoor je Zandvoort en Assen in de verte vragen. Nou, normaal gesproken niet. Echter aast Liberty Media al tijden op extra races in de Verenigde Staten, en dan in het specifiek eentje in het vernaggelde glamoureuze Miami. In het geval dat de Miami City Commission het er volgende week donderdag over eens is dat er een race moet komen, zal de stad rond de tafel gaan met Liberty Media.

Hoewel stratencircuits per definitie een bepaalde charme hebben, zitten er een flink aantal haken en ogen aan het plan. Met name het logistieke aspect is een tergend probleem om op orde te krijgen. Daarnaast blijkt uit het verleden, gekeken naar de IndyCar en Formule E, dat het circuit niet bijster interessant is. Mocht het doorgaan, dan is het nog maar de vraag of ze een fatsoenlijk circuit aan elkaar kunnen breien.

Het is dus zeker niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Een ander gevaar is de kans dat, wanneer Miami een deal voor de organisatie van een Grand Prix weet te landen, dit ten koste zal gaan van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Je weet wel, de meest spectaculaire race van het jaar. De Formule 1 zal per seizoen niet meer dan 21 wedstrijden verrijden en de race in Bakoe lijkt, ondanks het spektakel, op wankele benen te staan. Dat gezegd hebbende staat de Grand Prix van Azerbeidzjan, contractueel, nog tenminste twee jaar op de kalender, met een mogelijkheid tot uitbreiden voor een extra vijf jaar.27 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
@eddythedriver: maar wel 10 punten!
Mooi, dan gaan we daar volgend jaar naartoe.
@str8six: Maar dan wel een witte Ferrari Testarossa huren bij aankomst hè…
@venividivici: en een bayliner natuurlijk ;-)
@str8six: eigenlijk is een riva natuurlijk veel leuker, even laten zien hoe het heurt in europa.
@str8six: en een lekker ordinair wijf
Er zijn zoveel circuits die je weg kan halen voor een vage race in Miami. Ik snap sowieso niet wat je daar te zoeken hebt aangezien de Amerikanen de Formule 1 toch niet interessant genoeg vinden. Waarom dan twee keer een Grand Prix in één seizoen vraag ik me dan af.
@viezefreddyw: omdat de Amerikanen tegenwoordig de formule 1 runnen. Dus zijn twee races per jaar in the United States of Great America nog maar het begin…
@viezefreddyw: Om het populairder te maken onder het volk en tja, daar zit toch ook het grote geld.
Maar eens, er zijn zat andere circuit’s welke van mij er uit mogen, maar Baku staat toch wel garant voor sensatie (oke, door de vele uitvallers misschien ook wel als 1 van de gevaarlijkste).

Plus ik vind Miami wel wat hebben, heeft toch zijn eigen charme (Ocean Blvd en bijvoorbeeld de bruggen langs Star Island). Hoe graag wij als NL-ers de F1 naar Assen zien komen, ik snap best dat het voor de rest van de wereld niets zeggend is..
@roberto: eens dat Assen nietszeggend is. zelfs niet voor de gemiddelde Nederlander. Je zou eerder voor stratencircuit in Rotterdam kunnen gaan. Dat heeft nog internationale allure. Geen idee of het haalbaar is
@jaymz: Bijvoorbeeld. Rotterdam zal beter geschikt zijn dan Amsterdam o.m.i. maar Zandvoort (jaja, infrastructuur, klachten buurtbewoners en een ekster die daar een ei legt) is wel een unieke locatie zo in de duinen. Zelfde als het schitterende berglandschap van Spa etc.

En van mij mag (ja ik schop tegen vele zere benen) Monaco er ook uit. Buiten om dat het een unieke en historische locatie is, is de race weinig aan. Auto’s worden breder, circuits worden smaller, plus door de enorme menigte zie je bijna niets van de race en moet je het voornamelijk doen met de onboard camera’s..
@roberto: ik heb altijd gezegd dat zandvoort echt een unieke locatie toevoegt. Ben het met je eens qua monaco, toch zou ik em niet willen missen.
Ik hoorde op tv dat de containers en andere zooi al verkocht is door de organisatie van Bakoe aan Miami
@supertjeduc: laat Baku erin en gooi Melbourne eruit.
@lekkerlinksrijden: wie had zo’n reactie 3 jaar geleden verwacht! En ik ben er ook helemaal mee eens, mooi circuit in baku!
@henkhupelschoten: De eerste race in Bakoe was dan ook geen fuck aan. Er gebeurde letterlijk niets, Rosberg pakte fluitend de overwinning. De race van 2017 en dit jaar waren geweldig en vol sensatie. Zodoende is mijn mening over Bakoe aardig omgedraaid naar positief!
@viezefreddyw: ik denk dat iedereen dat wel heeft. Melbourne is gewoon een rot circuit om in te halen. Is al jaren geen actie meer geweest. Dus als er dan toch 1 moet verdwijnen, doe dan de veredelde testsessie van Australië maar
@viezefreddyw: Precies fred! Ik gokte dit jaar ook weer op zoiets, maar helaas het is een topcircuit, met sensatie. dus volgend jaar Miami.. zo typisch dat ze weer iets nieuws willen proberen. Dit terwijl Erdogan prachtige dingen gaat doen voor de gepensioneerde Turken. Dus ik zeg Instanbul park terug! Dat zijn racebanen. Of maar een mooie aanpassing in Melbourne waarmee het wel lukt.
@viezefreddyw: Daar sluit ik me bij aan. Tijdens de eerste race ben ik in slaap gevallen. Tijdens de 2e en 3e race had ik ’s avonds moeite om in slaap te vallen.
Als ze de ballen hebben om er een paar rechte stukken in te doen van 2km lang; kan het lachen worden (moet ook wel, want het Formula E circuitje is 2.1 km lang.
Echter; als het een hoop 90 graden werk word en ze leggen er een nieuwe laag asfalt over (da’s ook wel nodig met die 3e wereld wegen die ze daar hebben); dan wordt het gewoon Sotchi/Valencia werk.
Zondag vertelde Jack Plooij al zoiets. Hij stond naast een gesprek tussen Flavio Briatore en Bernie Ecclestone, waarbij Briatore vertelde dat dit de laatste GP in Azerbeidzjan zou worden, en dat alle materialen (motorhomes, hekken, barrières etc) al zijn verkocht aan de organisatie van een Miami GP. Tof dat er eens een scoop uit Nederland komt.

Wat Miami betreft: Ik ben benieuwd wat voor circuit men weet te verzinnen. Het Formule E circuit is niet echt leuk, maar ik zie de Formule 1 dan ook niet racen op een Mickey Mouse-baan van 2,1km. De stad zelf heeft in ieder geval wel de status en glamour die bij de Formule 1 past.
Ik zou het wel jammer vinden als dit ten koste van. Hoewel ik het een verschrikkelijk circuit vind, is het nu wel twee jaar op rij een geweldige race vol spektakel. Dan zie ik toch liever dat ze Sochi schrappen, want dat circuit levert alleen spanning op als Kvyat de Torpedo kan uithangen.
@Edge: mooi; een rondje Trump 18 hole golf course
@Edge: Beetje afluisteren, zie het helemaal voor me. Ik heb het geluid uit bij de voorbeschouwing, maar klinkt wel aannemelijk dat ze die dingen verkopen. Giga groot zijn die motorhomes.
Overigens vond Lauda dat de uitschakeling van RedBull in de laatste race toch voor 70% de schuld was van Max.
“Lauda was asked what he would do if he was in the Red Bull boss’s position. “Go home and cry!” was his response. “No, it’s a disaster and we had it once [when Lewis Hamilton and Nico Rosberg collided in the 2016 Spanish Grand Prix],” added Lauda. “For me, it is 70% Verstappen and 30% Ricciardo. He was moving on him all the time, where can the poor guy go? “I would bring them in the office together with [Mercedes Team Principal] Toto [Wolff] and tell them how much less they will get paid because of the damage they have done. Really. We thought about this once, but we didn’t have to do it.”

His comments came after Mercedes had extended their sympathies to Red Bull via social media shortly after the incident, tweeting: “We know exactly how you’re feeling right now! We came back from it, you guys will too!”
Jammer, had liever Las Vegas gezien
F1 autos op stratencircuits is gewoon onzinnig. Maar er vliegt veel carbon rond dus men noemt het geweldig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).