Formule 1 grid girls gaan mogelijk verdwijnen

Auteur: , 56 Reacties

Bye bye tradities?

Formule 1 grid girls gaan mogelijk verdwijnen

Bij Liberty Media zijn ze nog niet klaar met hervormingen binnen de Formule 1. Het nieuwe logo was slechts het begin. Ross Brawn heeft op de radio tegenover de BBC gezegd te twijfelen over de toekomst van de welkbekende grid girls. In het interview zei Brawn alle partijen te willen respecteren. Zo is er een groep die fan zijn van de grid girls en deze traditie graag behouden. Tevens is er een groep die de meiden niet meer van deze tijd vinden. Aan Brawn de taak beide partijen tevreden te stellen. Good luck.

De grid girls zijn een traditioneel onderdeel van de Formule 1. Deze modellen in strakke pakkies houden onder meer parasols vast om coureurs te beschermen tegen de zon. Daarnaast houden ze een bord in de lucht met de naam en nummer van de coureur. Eigenlijk zijn het een soort slaven, die onder erbarmelijke omstandigheden vreselijk werk moeten verrichten. Althans, zo kijkt een deel van de moderne wereld naar dit onderdeel van de F1.

De F1 heeft al geëxperimenteerd met alternatieve ideeën. Zo werden er ooit mannelijke modellen gebruik tijdens de Grand Prix van Monaco en Brazilië, tot ongenoegen van de rijders. Volgens Red Bull Racing teambaas Christian Horner doe je het nooit goed. “Toen we mannelijke modellen kregen, was er kritiek. Toen er kinderen werden ingezet, was er kritiek. Je zal nooit alle partijen positief stemmen, maar we leven in een moderne maatschappij en moeten openstaan voor nieuwe dingen.”56 reacties

Snap het wel. Is ook niet meer van deze tijd. Misschien kun je het gewoon laten doen door iemand van het team in normale team kleding.
@kilum: hoezo niet van deze tijd? Tegenwoordig word alles als seksistisch bestempeld, de maatschappij is overgevoelig geworden of het nu gaat over huidskleur, geslacht of afkomst, zolang die meiden daar vrijwilliger op de grid rondlopen is het toch okay?
@toniominestrone: dit. Het zijn modellen, die worden betaald om er mooi uit te zien. Wie zit je daarmee dwars?
@toniominestrone: wat is de toegevoegde waarde dan vd schaarsgeklede gridgirls? Zelfde vind ik van die rij mutsen die staan te klappen als de coureurs naar het podium lopen (zijn dat trouwens ook de gridgirls?)
Niet meer van deze tijd.
@alassad: ben benieuwd wat die mutsen eigenlijk nog verdienen met die flauwe kul
Wat te denken van alleen mannelijke rijders?
@imaginenl: ja dus, vrouwen mogen gewoon deelnemen. Maar geen enkel team gaat een rijder inzetten omdat ze een vrouw is, als ze de snelste is daarentegen… moet ze dat wel eerst zijn.
@imaginenl: logisch toch, mannen zijn nu eenmaal lichamelijk sterker, en beter.
Genderneutraal dan maar? 😂 slaven zijn mensen die tegen hun wil in zonder betaalt te krijgen moeten werken onder erbarmelijke omstandigheden, wat een onzin is dit weer… zonde als dit zou verdwijnen.
Zet er allemaal zwarte pieten neer…
Dan mogen die grid girls 5 december naar Nederland komen
@hehe: Mogen we dan ook pakjes open maken? T blijft traditie
Volgens mij is de grote vraag of de grid girls het zelf zo erg vinden om grid girl te zijn. Dan zal de conclusie denk ik zijn dat die meiden het fantastisch vinden om daarvoor gevraagd te worden. Ze worden echt niet gedwongen om daar te gaan staan en vinden het een compliment want dat bevestigt dat ze aantrekkelijk zijn. Een meisje vindt niks fijners dan mooi gevonden te worden en daar is in mijn ogen ook niks mis mee. Wat mij betreft houden we de grid girls dus gewoon.
@autoriteit: helemaal mee eens, en ze krijgen er nog voor betaald. Overal kun je de meest ranzige vrouwonvriendelijke(Amerikaanse) porno gratis kijken, maar gridgirls, das vrouwonvriendelijk. James Hunt zou zich omdraaien in zijn graf.
Meteen die kind-slaafjes afschaffen die met voetballers het veld oplopen aub. Het lijkt wel een bisschoppen synode.
@pomoek: En zorgen dat de NBA basketball league een afspiegeling wordt van de maatschappij.
@rulefollower: dan wil ik als suikerpatiënt ook een verbod op het Suikerfeest
@rhellema: ik als kalende vent een verbod op kapsels.
@davelepeef: kut…ik ben ook kaal😢
Je moet helemaal niet alle groepen in de samenleving tevreden willen stellen, daar gaat men al de fout in. De zuurlinkse zeurmenimg van gefrustreerde zeurpieten interesseert me hoegenaamd niets.
Mooie meisjes die betaald worden om prachtig te wezen en een vorm van promotiewerk te doen en dat ook vrijwillig en graag doen, daar is helemaal niets mis mee. Als ze voor dom gedram gaan buigen, de verantwoordelijken van de F1, dan wordt de aantrekkingskracht van het evenement aanzienlijk minder.
Ik weet precies welke groep meiden hiertegen is, de groep die nooit als grid girl gevraagd zal worden.

Maar laat Formule 1 vooral zo doorgaan, ze hebben een fantastische toekomst achter zich, datgene wat de F1 echt spannend maakt(e) wordt er snel uitgefaseerd en tradities worden met voeten getreden of de nek omgedraaid.
Ik begin te begrijpen waarom Ecclestone zich als een dictator gedroeg, nog erger is dat ik hem steeds meer gelijk begin te geven !
@desjonnies: ecclestone was een perfect leider voor het formule 1 circus, zonde dat die weg is want ik heb vanaf dat liberty media de baas is het idee dat het berg af gaat met de f1…
De column van gisteravond was eigenlijk onnodig geweest…

Gridgirls, kom op man! Dat moet toch gewoon blijven? Dat is al sinds jaar en dag zo. En laten we eerlijk wezen. 99% van de toeschouwer is man. 99% van die mannen is hetero dus vinden het leuk om naar vrouwen te kijken en naar auto’s. Op een zondag kan je naar én vrouwen én auto’s kijken op hetzelfde moment! Liberty Media wilt de sport weer aantrekkelijk maken voor de toeschouwer. Dus willen ze het echt goed doen moeten ze gewoon een zooi gridgirls in bikini er neerzetten. En wanneer het regent lekker een wit t-shirt dragen en een wet t-shirt contest houden!
@viezefreddyw: Ach ja, het feministische bolwerk moet toch weer wat van zich laten horen. Is het je wel eens opgevallen dat het altijd de lelijkste en dikste wijven zijn die dit soort shit roepen? Jaloezie is a heluva drug zullen we maar zeggen… En Ross Brawn stelt nu mogelijk liever dit clubje gelukkig (onder druk van al dat maatschappelijke linkse en politiek overcorrecte geneuzel), dan dat hij de hardcore fans gelukkig stelt met hard geluid, verbrand rubber, pitstops met exploderende tankinstallaties en lekkere tjikkies met grote memmen. Welkom in het heden.
Als de dames schaars gekleed zijn snap ik best dat mensen er een probleem mee hebben, maar zoals de dame op de foto hierboven, wat is daar nou verkeerd aan? Die ziet er toch gewoon keurig uit?
Wat een complete waanzin. Die dames kiezen er zelf voor om zich in te schrijven bij een modellenbureau, dus het lijkt me dat ze graag dit werk doen. F1 wordt met de dag triester. Hybride motoren, DRS, halo’s, evt geen gridgirls meer enz. Gaat nergens meer over.
Net zo achterlijk als beursbabes

“Ze willen het zelf” is natuurlijk een veelgehoorde dooddoener. Er waren ook busladingen vol vrouwen die met Charles Manson wilden trouwen
@baasbas: moraalridders zijn net zo achterlijk ;)
@baasbas: Vergeet je straks niet ff je browser history te wissen voordat je vriendin thuiskomt, ouwe hypocriet.
Laat fans die bordjes doen. Man, vrouw, jong, oud. Maak je er een loterij oid van.
@e34m5touring: Dit.
Dit past ook in het beeld wat LM schetst waarin ze F1 meer als een evenement neer willen zetten en meer fans willen betrekken.
@e34m5touring:

Slim idee! Laat mensen inschrijven voor een schappelijk bedrag, en na de loting kun je het asfalt op. Misschien iets van een kleine lunch erbij in de pitlane en klaar.
Dit zijn toch gewoon 2e en 3e rangs modellen die voor een dagje ingehuurd worden? Voor hunnie een baantje en daarna de mogelijkheid om een beetje te sletten om een rijke man aan de haak te slaan.
Iedereen blij.
Ik heb meer problemen met die zogenaamde sterren die op de grid mogen komen om rond te kijken, terwijl ze geen idee hebben van de sport.
Er zou maar eens iemand gekwetst kunnen worden, dat moeten we niet willen met zijn allen!1!11!!
Be careful what you wish for SJW-ers, gezellige samenleving gaat het worden als alles dat eventueel kwetsend kan zijn voor 1 of enkele figuren verboden dient te worden.
Dat politieke correcte geneuzel van die moraalridders begint me echt de neusgaten uit te komen.
Dit soort tradities moet je in ere houden! net als zwarte piet.
Vind je het niets , kijk je maar niet. vrije keus voor iedereen.
@m54b30: en dat “ik vind het leuk dus is het goed en mag er niks aan veranderen” gedrag begint mij ook een beetje de keel uit te hangen. Laten we gewoon weer normaal doen en een compromis vinden waarmee iedereen leven kan.
@mashell: wat is er dan niet normaal aan een vrouw die bij een auto een bord met een startnummer omhoog houd?
@m54b30: Kan zijn dat hier ook een moslimsmaakje aan zit, belangrijke aandeelhouders uit SAE of iets dergelijks. Je weet niet waar deze actie vandaan komt he.
Het is niet helemaal te rijmen met het ook toelaten van vrouwen achter het stuur vind ik. Want als er een vrouw achter het stuur op de grid staat, ga je daar dan een knappe man bij zitten? Dan open je het volgende blik met ellende, dan heb je namelijk de homo gemeenschap die komt klagen.
Aan de ene kant een hoop gezeik om niets, aan de andere kant niet meer van deze tijd.

En beursbabes vind ik ook altijd wat zieligs hebben. Je gaat toch naar een beurs voor auto’s? Als je vrouwen wil kijken kun je dat beter anders op lossen.
Misschien van die androgene of hoe noem je dat lekker genderneutraal
Zolang half Amerika zich elk weekeind nog vergaapt aan cheerleaders die leuke dansjes doen zullen die grid meisjes nog wel in de F1 blijven.
In de VS is het zelfs zo dat als je een beetje leuk cheerleadermeisje bent dat ze haar schooltijd ook wel aardig doorkomt ondanks dat misschien helemaal niet kan leren.
Bovendien wil men vrouwen in de F1 dus moeten ze die gridmeiden vooral niet wegsturen.
Als op de gayparade schaars geklede homo,s in hun welhaast naakte piemels staan te shockeren valt heel links Nederland in katzwijm zo geweldig vinden ze het.
Een stel schaars geklede vrouwen op de grit mag dan weer niet van hunnie, puur omdat het niet hun feestje is.
@amrwd: bijna goed. Het is links Nederland voor wie iedereen, man en vrouw, wit en zwart allemaal gelijk zijn. Het is rechts Nederland dat alleen van blanke mannen houdt.
@mashell: waarom mag een homo zich wel uiten door zichzelf te showen op evenementen en waarom meent links dat dit niet kan voor vrouwen?
Typische linkse alwetende bemoeizucht, en rechts is er alleen voor de blanke man…..hersenspoeling werkt dus echt.
@amrwd: waar heb je toch dat rare idee vandaan dat “links” vindt dat dat niet kan? Het is juist rechts die “normen en waarden” prediken en van alles wil verbieden. Links vind dat zo’n positie als grid meisje open moet zijn voor iedereen, dus niet alleen voor knappe studentes maar voor iedereen, jong oud, knap en lelijk.
@mashell: bepaalde dingen worden nou eenmaal door bepaalde mensen gedaan, cheergirls bv zijn jong en knap, en nee oude lelijke mensen gaan dit niet doen en er zit ook niemand op te wachten, Hoe graag jij dit ook zou willen zien, het gebeurt niet.
@amrwd:

Gayparade is gesubsidieerd ..

En met subsidies zijn zelfs burka’s legaal ..
Hey, ik mis eigenlijk een begeleidende gallery met beeldmateriaal, zodat iedereen eigenlijk weet waar het om draait. Het is zo een beetje een half artikel…
Een ‘het’ met borsten en een piemel en iedereen tevreden?
Ik kijk altijd naar de race, nooit voorbeschouwingen.

Hoe meer je kan weglaten, hoe meer snelheid je in de wagens kan steken.
Van mij mogen ze er best bij staan, en hoe minder aan hoe beter

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).