Formule 1 lijdt verlies, ondanks positieve cijfers

Auteur: , 31 Reacties

Een rapport vol met enorme getallen, maar het verloren geld is een negatieve.

MV33 gaat vertrekken als...

Door recente nieuwsaanleidingen weten we dat je meer dan één spaarvarken moet stukslaan om een F1-race te organiseren. Prins Bernhard Jr. vroeg al miljoenen aan bij de overheid, maar heeft daar het tienvoudige van nodig om de race te realiseren. Het hele F1-circus is duur. Kijk maar naar de salarissen van onze favoriete coureurs. Flinke bedragen overal, ook bij Liberty Media zelf.

Want ook het bedrijf achter de F1 begroot flink wat ponden om de teams te stimuleren. In hun jaarlijkse rapport staat dat de totale inkomsten van het bedrijf zo’n 1,82 miljard(!) dollar is. Dat is meer dan in 2017, wat positief klinkt. Toch is het bedrijf druk bezig met uitgeven, onder meer aan de teams en het überhaupt organiseren van de evenementen. Daardoor is de trend van 2017 doorgezet en verliest het bedrijf 68 miljoen dollar.

De eerste verklaring voor het enorme uitgavenpatroon is reiskosten. Want ja, het feestje moet de hele wereld over en dat is niet gratis. Maar ook samenwerkingen met teams in de F2 en GP3 heeft Liberty Media geld gekost. Ook heeft de F1 dit jaar extra ingezet in promotie en samenwerking met de fans. Wat dat laatste precies inhoudt, is niet bekend.

Ook de partners van de F1 waren moeilijk dit jaar. Er wordt niemand bij naam genoemd maar door betalingsproblemen met samenwerkende partijen zijn er geldproblemen ontstaan. Of Liberty Media dit jaar de nummers weer in het groen kan zetten? We hopen van wel. Ons favoriete circus gaat immers gewoon door in maart, dus dan gaat het geld weer in grote getale rollen. 17 maart 2019, in Australië, om precies te zijn.31 reacties

Agh, dan verhogen ze toch gewoon de uitzendrechten, de maxfans betalen toch wel.
@appeltaartislekker: juist niet.. we zitten massaal te zeiken over gratuite ziggo commentaar
@lekkaah: maar toch betalen ze, want ze willen Max zien.
Komt helemaal goed, ik help ze wel: 3 tickets voor Spa, F1 TV Pro abbonnementje…
‘.. maar het verloren geld is een negatieve’.

Dus toch winst?
@flightom: hahaha.
Vragen ze toch gewoon 20% van het salaris van elke coureur is dat gaatje ook weer gedicht
Dat kon ik je allang vertellen. Had ik je ook gelijk uitgelegd waardoor dat komt. Komt door Jack Plooij.

#ontslaJackPlooij
@rick-dos: Straks krijgen we er Allard Kalff voor terug… (the horror)
@karaya: Kalff weet tenminste wel waar ie over praat. Hij heeft het jaren gedaan naast John Watson bij Eurosport. Ook heeft ie niet de gepatenteerde Plooij kleuterjuf houding tijdens interviews.
@carmasterr: tijdens de 24 uur van Le Mans merk je ook respect van (en voor) de rijders.
@rick-dos: Altijd dat gezeik over het F1 commentaar. Ik kijk al 15 jaar actief formule 1 en sinds de komst van Max begint Jan en alle man zich massaal te storten op de wereld der formule 1. Begrijp mij niet verkeerd, dit is alleen maar positief voor de sport. Maar dat ongenuanceerde gezeik op Olav en Jack…

Ja, Jack heeft inderdaad niet de interview skills op het niveau van een Twan Huis of Eva Jinek. En Olav verspreekt zich wel eens tijdens het volgen van 20 coureurs, verslagleging van pitstops, race leiding en ontwikkelingen op en naast circuit.

Maar die gasten hebben beide tientallen jaren ervaring en weten veel over de f1 historie, ze zijn elk race weekend uitgebreid op de hoogte van alle ontwikkelingen, gebruiken hun internationale netwerk, halen het maximale uit hun connecties en regelen diepte interviews met key-figures uit de sport. Ten slotte heeft de familie Verstappen zelf aangegeven dat familie vriend Plooij de interviews met Max doet in het pers vak. Al met al om elk weekend uitgebreide content te leveren aan de Ziggo kijker.
Maarja, je hebt van die lui die lekker anoniem zeiken langs de zijlijn, en zonder enige verdieping overal maar hun ongezouten en niet concrete mening uitkramen, inclusief met hashtags zoals #ontslaJackPlooij..
@bizzarrini: 15 jaar? Broekie…

Uitgebreide kennis van Jack?! Sorry hoor, maar dat kan ik niet serieus nemen. Zijn kennis is het niveau dat de “anonieme toeteraar” aan de zijlijn niet ontstijgt. Wat hij verkondigt kun je al dagen van te voren op andere sites lezen. Weet je wie nog meer inzicht en kennis heeft dan hij? Dat is de commentator die de vrije trainingen becommentariëreert. Die kan nog weleens met nieuwtjes komen waarvan ik denk “oke, dat wist ik niet.”

Er is geen één moment geweest met Jack geweest dat hij mij nieuwe inzichten gaf, wat nieuws bracht of waarvan ik dacht dat hij een goed interview had gehad. Het is popie jopie willen zijn wat de boventoon voert bij hem.

Mijn verontschuldigingen dat ik kritischer ben dan jij en jij het niveau allemaal wel goed vindt, maar helaas zijn we niet allemaal hetzelfde.

#ontslaJackPlooij
@bizzarrini: al 15 jaar? Poehee… Kijk zelf al ruim 30 jaar, maar er zullen vast reaguurders zijn hier die al keken toen ze nog met paard en wagen raceten. 😉
@bizzarrini: Al 15 jaar, nou ja, dat is betrekkelijk kort natuurlijk. Plooij vind ik gewoon een irritante, belerende en tevens arrogante dweil. Ik luister zoals Dos al aangeeft vele malen liever naar die gozer die de FP’s becommentarieert: relaxed, insightful en ook nog eens pretentieloos.
Die events in de grote steden zullen wel de uitgaven aan de fans zijn. Zal een duur grapje zijn.
Bernie Ecclestone heeft nog wel tijd over voor wat licht advies/consultancy werk voor een vriendschappelijk tarief. Hij schreef bijna immer zwarte cijfers dacht ik voor het F1 circus.
“Wat dat laatste precies inhoud is niet bekend”

Denk de oprichting van de website F1 Fan Voice en de extravagante weekenden van minder begaafde F1 fans die met privéjets en helicopters worden rondgevlogen.
Je kan niet altijd 6 gooien.

Soms zit het mee, soms tegen.
@ghost: als een manager met een dobbelsteen gaat gooien om beslissingen te nemen, kun je beter helemaal ophouden…
@vroaaar: dat zeg ik toch ook niet?
@ghost: nou ja, je doet het voorkomen alsof het runnen van een business gelijk staat aan gokken.
@vroaaar: nee het is een uitspraak die opgaat voor veel dingen. Heeft niet eens met gokken te maken. Nevermind verder.
@ghost: Als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje. Beter een vogel in de hand dan tien in de lucht. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.
@centocinquantanove: jij snapt het.
Die 68 miljoen voelt Liberty Media ook echt, maken volgens mij ergens in de 4 miljard winst.
@tunefuldjmike: ze hebben het niet gekocht om verlies te maken, als het verlies aan blijft houden zullen ze het verstoten.
Boekhouders schrijven het liefst zwarte cijfers….
En hoe zijn de cijfers over de afgelopen 20 jaar? Als die nog altijd zwart zijn moet een enkel negatief jaar wel kunnen.
Dit stinkt naar een kunstmatig verlies om het betalen van belasting te voorkomen. Maar dat kan natuurlijk niet want accountants zijn de meest integere beroepsgroep op deze planeet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).