Franse presidentiële DS5 is niet toereikend voor de Queen

Auteur: , 20 Reacties

En daarom moet Francois Hollandes lieveling in allerijl worden vervangen door...een oude Renault Vel Satis. De reden? Het hoofddeksel van Elizabeth II.

Aan het einde van deze week zal het Britse Koningspaar een staatsbezoek aan Frankrijk brengen, vanwege de herinneringsplechtigheden van de geallieerde invasie in Normandië, beter bekend als D-Day (juni 1944). Dat er bij dergelijke gelegenheden weinig aan het toeval wordt overgelaten blijkt wel uit de berichtgevig omtrent het vervoer voor Elizabeth (88) en haar man (92).

We weten allemaal dat Hollande zich per Citroën DS5 laat rondscheuren, maar de daklijn van de auto is zo laag dat Elizabeth ondanks het canvas dak niet zou kunnen instappen zonder haar hoed van de koninklijke kruin te tikken, en zonder hoed een staatbezoek afleggen is natuurlijk een absolute faux-pas. Hetzelfde probleem diende zich aan met het alternatief, de C6, waardoor PSA nu de rug wordt toegekeerd, en een beroep op Renault wordt gedaan.

De officiële auto van dienst is nu een Vel Satis met 3,5 liter V6, gepantserd natuurlijk. Zo komt alles toch nog goed. Hoewel het wel schrijnend is dat het (ooit zo) grote Frankrijk, zich altijd beroepend op La gloire de la patrie, heden ten dage kennelijk geen adequaat modern luxevervoer meer kan leveren.

Misschien kan de vorstin van het Verenigd Koninkrijk ens kijken naar een hoofddeksel met neerklapbare features? De Russische patriarch Kirill I is er nochtans zeer over te spreken.20 reacties

Ze kan die bentley toch laten overkomen door de,tunnel?
@rolov:
Wel eens gehoord van chauvinisme? Dat is een Franse uitvinding pur sang…
@Original_Arnoud: Obama rijdt ook gewoon in zijn eigen auto. Dus een rit door de tunnel mag best. Ze is al 88 he.
@rolov:
Amerikanen zijn zo mogelijk nog chauvinistischer dan Fransen, Duitsers kunnen er trouwens ook wat van.
Hahaha! Dat GIFje!
@AutomotiveDesigner: hahaha, ik vind het wel geniaal!
Ik heb het sowieso altijd een bijzondere keuze gevonden.Een DS5 blinkt immers niet uit in hoofdruimte en beenlengte.Toch twee zaken die belangrijk zijn wanneer iemand zich wil laten rijden.In het verleden had het Élysée verlenge SM,25,XM en Safrane.Daarna de Vel Satis.
De reden dat ze die weer uit het museum trekken zal misschien te maken hebben dat haar eigen Bentley niet zo 1,2,3 in de Eurostar past.Volgen mij is dat gedrocht best lang en de zijingang van zo een wagon dan in ene best smal.

Weet je wat? Ze zoeken het maar uit.
@sydney: en de Peugeot 604 niet te vergeten.

Benieuwd wat de keuze van zijn opvolgerster zal zijn, Marie le pen. Een dikke DS9 of toch een Peugeot zoals haar vader.
@sydney: Ik heb eens voor een Rolls Royce Drophead coupe gestaan in de eurotunnel. Een auto van dat kaliber is inderdaad een merde, zeker omdat de (zelfmoord) deuren zo gigantisch dik zijn blijft er amper plek over om uit te stappen. Best wel een grappig zicht, heb je zo’n comfortabele auto en dan mag je over de deuren klimmen :)
De D5 is 1 van de weinige Franse auto’s die ik wel in mijn bezit wil hebben. Een prachtige auto
Kom op, ik snap dat die vent een beetje normaal wilt blijven….maar zo’n bak is toch niet representatief..sorry hoor.
Hij is zo lekker gewoon gebleven met zijn ds5
@newguy92: Ach ja, een gepantserde A8 Lang is een stuk netter inderdaad.
hij heeft overigens ook een scooter
Het is altijd duidelijk als een artikel door sir_smokalot is geschreven: vlot en grappig! +1
Schoonmoeder kist monteren op die DS en klaar..
Tja, Citroen, Peugeot of Renault, het is allemaal niet resprensatief. Goedkope troep is het.
@expert: Laten we hopen dat het niet resprensatief is, wat dat ook mag zijn..
Tja, zo’n Vel Satris is wel ff tig X mooier dan zo’n citroentje
Ik heb hetgenoegen gehad een twee jaar in een Vel Satis te rijden enkele jaren geleden. Qua comfort zijn ze echt zalig, qua onderhoud blijft het een Fransoos, je moet er geluk mee hebben. Nu gaan ze echt voor een appel en een ei er uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).