Geheimzinnige BMW’s doen klein dorpje aan

Auteur: , 29 Reacties

"Hier is vast niemand met een camera."

Fout! Autoblog-lezers zijn overal te vinden en dus ook in kleine dorpjes. Deze wolfpack van BMW’s werd gespot in de omgeving van Arles in Zuid-Frankrijk. Terwijl sommigen genieten van een (welverdiende) vakantie, zijn diverse medewerkers van autofabrikanten druk met het testen van nieuwe modellen. Zo kwam gisteren hier bijvoorbeeld een gecamoufleerde G-klasse voorbij, gespot in Death Valley. Volgens de lezer werden de auto’s vergezeld door een 550i en een M760Li.

De foto’s tonen de vermoedelijke BMW X7 en de opvolger van de Z4. Zoals bekend zal het gamma van de Duitse autofabrikant de komende jaren flink worden uitgebreid. De X7 zal de 7-serie onder de X-modellen worden. Het is BMW’s antwoord op de luxe Mercedes GLS, Range Rover Sport en Cadillac Escalade. Hier lees je vijf dingen die we weten over de nieuwe X7.

Dan de nieuwe Z5. Deze auto heeft BMW ontwikkeld in samenwerking met Toyota. De autofabrikant uit Azië werkt zelf aan een opvolger van de iconische Supra. Verwacht echter geen Japanse power onder de kap, want de motoren zullen onderling niet worden uitgewisseld. Op de foto’s is een goed ingepakte Z5 te zien. Wat opvalt is het feit dat de cabrio weer een stoffen kap gaat krijgen. De laatste generatie Z4 moest het doen met een stalen klapdak.29 reacties

Komt er dan ook zo’n geniale shooting brake achtige coupé?
@dutchdriftking: Van de Toyota variant waarschijnlijk wel, er wordt niet voor niets gehint dat dit de Supra opvolger wordt. Of BMW dat vervolgens ook gaat doen? Wie weet.
@madmarky: hij bedoelde eerder een clownshoe model à la de Z3M
Heb de Z4 met ‘te veel lijnen’ altijd een ‘lelijke draak’ gevonden… deze (vervanger) Z5 ziet er zo al beter uit…
@bentley1969:
Ja vooral die eerste generatie Z4 met droopy eyes en grille die meer op hangtieten dan op nieren lijken.
@bentley1969: ja, ik snap t ook niet. Ze hebben met de Z8 bewezen dat BMW design perfect samen kan gaan met het roadster concept.
Hmmm, eigenlijk hoeven ze alleen maar de Z8 een nieuw interieur te geven en de koplampen iets strakt te trekken en we hebben een winnaar!
@gregorius: persoonlijk zou ik dan ook nog ff iets aan de prijs doen :)
@bentley1969: ik vond de facelift anders best mooi, stuk knapper dan het origineel iig
@bentley1969: Ik vind het toch één van de meest geslaagde Bangle ontwerpen. Ziet er nog steeds fris uit.
Hoezo een X7, GLS en een Escalade met een Range Rover SPORT vergelijken? Lijkt me dat je het ‘Sport’ gedeelte weg kan laten.
@gregorius: precies, dacht ik ook! Daar is de X5 toch al voor :)
@tdu2zonda: zelfs die X5 zit boven de sport (qua ruimte)
Dat lijkt weer een knappe roadster te worden en gelukkig is de softtop weer terug! Dat is zoveel beter dan een stalen klapdak als bij de E89.
In het zuiden van Frankrijk is er in juli en augustus altijd en overal wel iemand met een camera aanwezig ;-)
Ik ben vooral heel benieuwd naar de Z5. Softtop is leuk, hoewel de laatste versie Z4 met hardtop ook niet mis was vond ik. En ze maakten er vooral een niet misselijke GT3 versie van :-)
Hoe kan ik zelf Spy shots sturen? Heb er ook een paar gezien
@sralracer: * kuch* autojunk?
@sralracer: uploaden naar autojunk?
@406_v6: het is warm, hersenen werken niet perfect
@sralracer: ja geef t maar iets de schuld. Is het niet de kou is het wel de warmte of anders de hoeveelheid aan regen, of de bladeren op t spoor. :)
In dezelfde contreien ook een paar 8-series (wss) zien rijden eergisteren; zie Autojunk.
Doe mij maar VW, anders tesla
Dus bmw en Toyota werken samen.. Om vervolgens een door bmw ontwikkelde motor erin te leveren.. Daar gaat het dus helemaal fout. Laat Toyota lekker motoren bouwen. Heb je er nooit problemen mee!
Veelbelovend, die Z5! Ik vond de 2e generatie Z4 ook al behoorlijk geslaagd, maar de nieuwe lijkt wat puurder met z’n stoffen dakje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).