Gelekt: Audi Allroad Shooting Brake Concept

Auteur: , 31 Reacties

Enkele dagen voor de aanvang van de Detroit Motorshow is hij al hier, de Allroad Shooting Brake Concept.

Audi Allroad Shooting Brake Concept

Audi heeft het niet droog kunnen houden waardoor we jullie nu de gelekte beelden van de concept kunnen tonen. Vorige maand gaf Audi al schetsen vrij, het model dat lijkt op een kruising tussen Q1 en TT is een crossover van 4,2 meter lang.

De kans is groot dat dit een voorbode is voor een nieuwe Audi TT. Bij de huidige TT deed Audi namelijk precies hetzelfde. Eerst onthulde het in 2005 een Shooting Brake concept, om vervolgens de daarop gebaseerde TT de wereld in te sturen. Daarnaast lijkt het dashboard van de concept zo goed als identiek aan het TT-dash dat onthuld werd op de CES-beurs.

Voornamelijk de achterkant van de concept toont veel overeenkomsten met een TT. De auto bestaat uit strakke lijnen en is uiteraard voorzien van Audi’s hipste blingbling single-frame grille. Het Quattro-logo zit daar op dezelfde plek als bij de nieuwe RS6. Over badges gesproken, zowel in de grille als op de zijkant prijkt ‘e-tron‘. We hebben dus te maken met een elektrische aandrijving. Bij de officiële onthulling volgende week komen daar ongetwijfeld meer details over vrij.
31 reacties

Wat is er precies ‘shooting brake’ aan deze driedeurs hatchback?
@alcantara: als je met je waterpistool op shoot , remt ie vanzelf af tot ie stil staat
OK ontwerp!

Ze moeten die stuur met geïntegreerde start knop eens echt uitbrengen. Al sinds de R8 V12 TDI concept zitten ze er beetje mee te pronken..
@exotic: dat ziet er toch niet uit zo met roodknop..
Achterkant van de volgende TT is dus exact gelijk aan de huidige TT. Wat een verrassing…
@Joel_D: Helaas wel. Die achterkant van de laatste generatie TT heeft me altijd erg weinig kunnen bekoren. Vreemde achterlichten en een niet zo spannend design.
Behold the new TT-generation, met wat fantasie… Ik durf er mijn kop op te wedden dat de nieuwe TT in meerdere varianten zal uitgebracht worden.
Luie Audi-designers. Gewoon een A6 Allroad pakken, het middenstuk eruit zagen et voilà, we hebben een nieuw niche-model.
Ik had gedacht dat ze met de TT een wat andere designtaal zouden begonnen zijn. In de trend van de laatste concepts, maar de eerste productiewagen dan (mss zelfs een beetje naar de R4 concept die ze lang geleden getoond hebben). Maar wordt dus slechts een update. Wat is die achterkant flauw. Moest echt 2 keer kijken. Toen ik hoofdfoto zag, dacht ik dat ze die shooting brake concept gewoon een ander kleurtje gegeven hadden.
Durf te wedden dat als je een beetje de archieven doorspit dat je uit de jaren ’90 of begin jaren ’00 een soortgelijke concept zult vinden.
@Rick-dos: Is juist ook precies de bedoeling, het kenmerkende audi moet altijd herkenbaar blijven, getuige de verkoopcijfers doen ze toch wel iets goed of niet dan ;)
lijkt net de concept van de vorige generatie TT
Golf 4 was mijn eerste reactie.
Ik vind het er wel aardig uitzien
Grijze rand aan de onderkant eraf, ander kleurtje én achterkant nog iets aanpassen en dan is het gewoon een hele mooie bak! Dit concept heeft een paar elementen van de nieuwe quattro concept. Bevalt me wel…
Voorkant; top!
Achterkant; verouderd en saaaai
E-tron, met 2 uitlaten en 2 tank deksels, ik zeg plug-in hybride. Ziet er eigenlijk wel leuk uit zo. Jammer van de single frame grille, die begint bedaagd te raken en mag wel wat kleiner. Maar goed, geef een auto matzwarte spatborden en ik vind het prachtig.
Interieur is mooi, exterieur eenheidsworst. Dan is eenheidsworst niet erg, maar wel als die is gebaseerd op de TT die ik minder geslaagd vind.
Dat dashboard vind ik toch wel heel erg gaaf en doordacht. Helemaal op de bestuurder gericht, die alle touwtjes in handen heeft. Alleen de navigatie is in full screen modus wel erg aanwezig. Maar je kan die vast wel zo instellen dat je gewoon pijltjes tussen de tellers krijgt als je dat wilt.
Op z’n audi’s hé, mooi interieur, saaie buitenkant en eerlijk gezegd heeft dit concept een lelijk front
ik vind het interieur stukken geslaagder dan het exterieur
Volgas met je TT achteruit en je hebt het zelfde model….
Ongelofelijk lelijk. Kom nu eerst maar eens met de Audi Quattro, daar zitten mensen tenminste wel op te wachten…
TT marketing trucje

Het wordt wel een beetje voorspellend daar.
Als ik nu het concept van 2005 en dat van 2014 naast elkaar leg, kan ik enkel concluderen dat Audi weinig vooruitgang heeft geboekt op bijna 10 jaar op vlak van exterieur. Interieur is inderdaad wel beter geworden. Maar langs de buitenkant verraden enkel de lichten dat het een recentere wagen is dat het concept van 2005, dat naar mijn mening een mooiere C stijl had.
idd weinig vooruitgang. Beetje meer vernieuwing was niet verkeerd. zeker de nieuwste audi A3, A6 nu al verouderd.
Weten we ook weer hoe de facelifts van alle andere Audi´s er uitzien de komende jaren.
Tja… ik vond de vorige Shooting Brake Concept (uit 2005) eigenlijk leuker…

http://www.automobilesreview.com/img/audi-shooting-brake-concept/slides/audi-shooting-brake-concept-12.jpg
Erm nee ik zeg karakterloze aftteksel van infinity fx35…
Mooi design en de navigatie in dashboard is geniaal en wat een plaatsbesparing.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).