Gelekt: hier is de Alfa Romeo Tonale

Auteur: , 57 Reacties

Dit lijkt een fraaie aanvulling op het gamma van Alfa Romeo te worden.

Gelekt: hier is de Alfa Romeo Tonale

Het huidige gamma van Alfa Romeo is niet zo heel indrukwekkend. De Giulietta en MiTo kennen we nu wel. De nieuwigheid is er ook wel af met de Giulia en de Stelvio. Dit jaar stond Alfa Romeo met iets hoopvols in Genève. Het ging hier om de Tonale. Toen nog een concept, maar uiteindelijk moet er ook een productiemodel komen.

Gelekt: hier is de Alfa Romeo Tonale

Dit productiemodel lijkt nu eerder te verschijnen op ons netvlies dan Alfa Romeo gehoopt had. Via Instagram zijn een aantal foto’s van de SUV uitgelekt. Het lijkt een zo goed als productierijp model. In vergelijking met het concept zijn er andere koplampen gemonteerd. Verder is er sprake van een andere voorbumper en nieuw vormgegeven achterkant. Wel gebleven is het ontbreken van een achterste deurklink om de achterportieren te open, wat natuurlijk des Alfa’s is.

Ondanks het feit dat deze Tonale op aan paar fronten afwijkt van het concept, lijkt het een puike SUV te gaan worden. Het is afwachten tot Alfa Romeo met meer informatie op de proppen komt. Dit vooruitzicht zit er in elk geval interessant uit. In tegenstelling tot de Giulia en de Stelvio is het de bedoeling dat deze Tonale direct als plug-in hybride op de markt gaat komen.

Gelekt: hier is de Alfa Romeo Tonale57 reacties

Ik ben geen SUV liefhebber, maar hier word ik toch een beetje hebberig van :-)
Interessant neusje, jammer dat er een SUV aan vast zit, en niet gewoon een opvolger van de Giulietta. Maar ik word er toch blij van dat Alfa nog altijd alive and kicking is.
@dondeboer: Zie het maar als de opvolger van de Giullietta. Dit verkoopt vast drie keer zoveel, dus denk niet dat ze nog gaan investeren in een gewone vijfdeurs…
@Esprit_de_Flandre: ik vrees dat je gelijk hebt :(
Dayumm, die is aardig gelukt zeg
Ben benieuwd hoe deze er in het echt uit ziet. Zo op de foto lijken de verhouden (erg smal) niet lekker. Lijnvoering en design ziet er erg goed uit.
@potjak: inderdaad, sowieso een beetje de makke van niet-Full Size SUV’s. Kuga, Tiguan, CX-5, ze hebben het allemaal in meer of mindere mate. En bij Alfa heb je natuurlijk ook de MiTo. Toen daar de eerste detailfoto’s van kwamen was ik ook erg enthousiast, maar in het echt lijdt die eveneens aan hoog en smal syndroom.
@jaapiyo: helemaal eens alhoewel ik dag bij de nieuwe Mazda helemaal niet heb. Eerst maar eens in het écht zien want voor de rest ziet het er goed uit.
Das nie verkeerd …. Nog nog wat electro hybride grappen bij ala Peugeot en we hebben een winner …
Voorkant doet me denken aan de oude Alfa’s! Heel tof!
Ow hoe lief die schattige wieltjes… *kuch*
@StijnB: T’ ding is niet finaal,jij mag er straks de sloffen onder hangen die jij wenst .. Wielen zijn inderdaad wel schraal, beetje paard en wagen dunne beentjes John Wayne effect, maar gun het wat tijd om te rijpen en groeien ….
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding
@rickthestig: Het is een auto, zoek uw ding op Zooblog.
Het zal wel een georganiseerde lek zijn, zo gaat dat blijkbaar tegenwoordig.
OT: Front is bijzonder geslaagd, een stuk mooier dan de Giulia en Stelvio. Jammer genoeg nog een SUV.
Voor een bejaarde alfisti: prima. Maar net als bij elke andere willekeurige crossover: zwarte randjes om de wielkasten, buiten proportioneel kleine wielen, iets te ambitieuze uitlaten en de stance van een Reliant Robin uit 1973. Én dan ook nog een grijze … de Visconti slang huilt volgens mij een beetje.
Neem aan dat dit een elektrische auto is? Want anders loopt alfa weeer achter de feiten aan.. we moeten immers het milieu redden en niet slopen. Nb ik ga toch liever voor de Giulia q4
@tvr1974: Laatste alinea, plug-in hybride. Dus nee ze lopen niet zo zeer achter de feiten aan.
Het lijkt erg smal en gedrongen allemaal. De Stelvio ziet er beter uit.
Niet echt des Alfa’s, de renders en het productiemodel zaten vrij vlot achter elkaar.
Leuk hoor, maar hoe zit het met de (al dan niet elektrische) opvolgers van de Mito en de Giulietta?
@dutchdriftking: Dat is gelijk het probleem denk ik. Ze hebben gewoon niet de techniek in huis om volledig elektrische autos te maken
@sonnybonds: FCA is nog steeds een gigantisch bedrijf waar ze die techniek echt wel in huis hebben (500e, jeep grand commander, Chrysler pacifica en ze werken samen met 2 energiebedrijven) , echter heeft fca tot nu toe niet het geloof gehad in bev’s en phev’s. Ze moeten nu wel..
Mooie wagen, toen bleek er een XC90 reclame midden in mn beeld vast te zitten…
Voor een SUV een leuke verschijning, ik vind het wel wat. Wel wat andere (grotere) velgen er onder. Met welke auto’s wordt dit eigenlijk een concurrent qua formaat?
@rike: ik denk X2 en Q3
Ik moet nog even wennen..
Tja, de stelvio hebben we al in de top uitvoering, blijft tof.

Dit oogt wel wat scherper en stoerder, maar het hybride verknalt het in mijn optiek compleet…
Wat zijn de wagens op de achtergrond? Op de onderste foto staat links een SUV met deurklinken op de achterste portieren. Kan dus geen Alfa zijn. Is dit een vergelijk met andere merken voor beperkt publiek???
@ericc: ik zie een Audi Q3 en een SEAT Ateca.
@ericc: viel me ook op! Allerlei andere vergelijkbare compacte SUV’s in de ruimte om te kunnen zien hoe men ervoor staat tov de concurrentie waarschijnlijk. Gebeurd wel vaker. Hopelijk is het een signaal dat de verkoopklare versie niet lang meer op zich laat wachten!
Als ze hem choppen en een halve meter plaatwerk weghalen, is het best een toffe wagen.
WAT. IS. DIT. EEN. GESLAAGDE. WAGEN!
Het moge duidelijk zijn, afgezien van het feit dat ik liefhebber ben van Het meest van de portefeuille van Alfa Romeo, ben ik fan van dit model!!! Eindelijk laat men zien hoe een SUV er ook goed uit kan zien Bring it on! Liever gisteren dan vandaag!
@lithiumion: heeheeheyeey… Smoke weed everyday….
@davelepeef: moeilijk voor je? Dat er mensen zijn die dat niet nodig hebben om iets te waarderen?
@lithiumion: helemaal niet. Bij nader inzien past lithium misschien beter bij je reactie. Het komt nogal manisch over, we zien 3 foto’s met nogal vertekend beeld en je noemt het meteen de mooiste SUV die er is… Geen probleem. Just saying..
@davelepeef: oh, ok, dan heb je de foto’s van autosalon Genève zeker gemist. Is niet erg, just saying
@lithiumion: missen is een groot woord…
@lithiumion: maar los van dat, ik gun Alfa een model dat het merk weer een beetje recht trekt. De Giulia en deeeh… grote SUV van ze… Die doen het redelijk maar dat soort van premium najagen moeten ze niet doen. De sportiviteit is naar mijn mening ook ver te zoeken in de merkhistorie van de afgelopen decennia. Ik ben eerlijk gezegd verbaasd dat Alfa nog overeind staat. En dan moet deze auto het vooruit gaan sleuren. Zoals ik zei, ik gun het van harte. Maar ik durf m’n centen er niet op te zetten….
Die koplampen met de lucht inlaten en de kenmerkende Alfa grille heeft een heerlijke 155 vibe… Verder vind ik het nogal meh…
Afgrijselijk lelijk, lijkt wel een slap aftreksel van de nieuwe Mazda cx5
Vind hem eigenlijk mooier dan de Stelvio.
Word ook wel eens tijd dat ze dit model en de opvolger van de Giulietta uit brengen.
als Stelvio bezitter kan ik jullie zeggen dat die honingraat aan de voorkant een ramp is om schoon te krijgen van de vliegen en ander vliegend ongedierte. Dat kost mij elke keer een half uur om die rotzooi eruit te peuteren. Verder is het een puike wagen, ondanks de meningen van een enkele AB lezer, die ongetwijfeld nog nooit in een Alfa, laat staan een Stelvio, heeft gezeten.
De ramen zijn zo donker dat ik betwijfel of er een interieur in dit prototype zit. “zo goed als productierijp” kan bij Alfa misschien toch nog wel even duren.
De achterkant grijpt terug naar de 159.
Hopen dat ie op het giulia/stelvio platform staat en niet fiat fwd meuk platform
@allesmetturbo: Je kan duidelijk zien dat deze auto een dwarsgeplaatste motor heeft. Kijk naar de overhang.
Vind hem maar vreemd ogen. Had liever een opvolger gezien van de giulietta o.b.v. Het giulia platform
Is dit de opvolger van de Stelvio? Die is er toch nog niet zo lang?
Echt Alfa, doe nou ’s wat aan die lelijke nummerplaat. Dat ziet er toch niet uit zo.
Gewoon in het midden aub, dat er zo’n gore plaat op moet is al erg genoeg, doe ‘m dan tenminste op de beste plek.
@clubbtraxx: Gewoon aan de zijkant, waar die hoort.
Vind de stelvio super mooi, maar deze moet ik toch wel aan gaan wennen.
Echt heel er mooi de buitenzijde ziet er productierijp Uit. Alleen je kan door geen enkele ruit kijken ook de voorruit niet, dus ik denk dat daar nog wel wat moet gebeuren. Maar kan niet wachten tot ze op de weg te zien!
Meer foto’s!!!!
Leuk ding, maar eindstand koopt toch niemand ‘m.
Hoezo gelekt? De Tonale stond al in Geneve en was als wereldprimeur (zie eigen communicatie Alfa Romeo) ook op het Festival of Speed op Goodwood aanwezig. En dat was toch echt het productierijpe (rijdende) model….
@speedbit: rijdende auto’s is niet hetzelfde als productieauto’s. De Tonale die op Geneve stond (onderstaande afbeelding) was 125% een concept. Het gaf wel een impressie, maar was absoluut niet het eindproduct. Kijk maar naar de spiegels en deurgrepen (oké, verzonken deurgrepen zien we wel vaker tegenwoordig).

https://cdn.motor1.com/images/mgl/K6XQA/s3/alfa-romeo-tonal.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).