Gemeente Zaanstad gaat Quattroporte GT Sport vernietigen?

Auteur: , 42 Reacties

Er zullen wel een paar rekeningen openstaan.

Maserati Quattroporte Sport GT S (M139) '08

Het is voor velen de heilige graal der Maserati’s, de Quattoporte van de M139 generatie. De auto is tot stand gekomen dankzij Ferrari. De 3200GT was de eerste, maar de Quattroporte was de belangrijkste van de Maserati renaissance. Dankzij die auto bestaat Maserati tenminste nog. Er zijn een hoop uitvoeringen van geweest, waarvan de meest populaire onder de lezers de Quattroporte GT S is. Een absoluut niet perfecte auto met een extatisch V8 geluid.

Je zou dus denken dat een eigenaar bijzonder content zal zijn met zijn auto. Niets is minder waar. Nee, we doelen nu niet op veel te makkelijke betrouwbaarheidsissues, maar dat er binnenkort een exemplaar van de Maserati Quattroporte GT S minder zal zijn. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaat er namelijk binnenkort eentje door de shredder, zo meldt de Gemeente Zaanstad.

De gemeente bericht over items die gestald stonden in een openbare ruimte. Deze werden destijds ergens verwijderd. Na betaling van de de wegsleep en/of opslagkosten kunnen de items weer worden opgehaald. Zo is er een rode Peugeot met Pools kenteken opgepikt. Of wat te denken van een bruine Dixie! Of het gaat om de exterieur- of interieurkleur wordt niet gemeld in het schrijven. Het meest opvallend is echt de zwarte Maserati Quattroporte GT S uit 2008. De auto met kenteken 45-ZG-PR zal op 13 februari vernietigd worden, indien de auto op dat moment nog steeds niet is opgehaald door de eigenaar.

Met dank aan @thomcarspotter voor de tip!42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kapitaalvernietiging
@lekkerlinksrijden: Dat is het ook als ie blijft rijden.
@gandini: haha maar dat is dan voor je eigen kapitaal
@lekkerlinksrijden: Dit bericht is te onduidelijk om je er een juiste mening over te vormen. Iedereen snapt dat vernietiging minder opbrengt dan verkoop. Zelfs ambtenaren! Niemand kan uit dit bericht opmaken waarom hiertoe besloten wordt/is. Om erover te oordelen moet je eerst de criteria weten. Kapitaalvernietiging is dus echt een vooroordeel! Look before you leap!
Waarom mag de auto niet naar de domeinen?
@vingers: iemand enig idee? Dit artikel snakt naar zinvolle informatie en zinnige reacties πŸ€”
Kunnen we niet preventief Zaanstad bombarderen?
πŸš€πŸ›«πŸš€
@wahltiroler: But why?
@thomcarspotter: Is dat een serieuze vraag?
@wahltiroler: eerlijk; ja. Ik woon al 20 jaar in Zaanstad en altijd naar m’n zin gehad.
@thomcarspotter: Aha dat snap ik…

Nemen we alleen het stadhuis in vizierπŸ˜‰
@wahltiroler: oh ja heel graag!
@wahltiroler: Viel me net in…

Misschien wel handig om deze Maser even de stad uit te rijden alvorens de nieuwe JSF komz
@wahltiroler:
Ik denk dat dat idd de enige oplossing is. Maar dan alleen het stadhuis….😏
On begrijpelijk dat een auto dan vernietigd wordt. Maakt niet uit wat voor auto maar laat hem dan naar de domeinen of een andere veilig gaan. Auto’s slopen is verre van milieu bewust
Bizar. Moet toch zelfs voor gemeenteambtenaren duidelijk zijn dat je beter die auto kan verkopen dan slopen?
@pomoek: waarschiijnlijk gefrustrrerde eikels die mwt het OV reizenπŸ˜‰
@pomoek: gemeenteambtenaren en duidelijk, jij hebt zeker nog nooit met ze te maken gehad?
@kobus1967: ik hoop het niet voor hem
@kobus1967: mijn bericht niet goed gelezen. Dat is duidelijk.
@pomoek: Ik ben het er helemaal mee eens: ontzettend stom, kapitaalvernietiging, slecht voor het milieu etc.., maar het zou best kunnen dat dit gebeurt vanwege gemeentelijke of misschien ook landelijke regels.
In dat geval kan een ambtenaar dus niet anders dan die opvolgen.

Hopelijk is er nog wel een mouw aan te passen…
Heel erg vreemd, normaliter gaan dit soort dingen in Nederland altijd naar Domeinen. Ik kan me niet voorstellen dat de belastingbetalers in Zaanstad erg gelukkig worden van het platdrukken van zo’n stukje lastenverlichting.
Laat Sam van Dalen hem maar ophalen! Die woont dichtbij
Waarom gaat de burgemeester er niet lekker in rijden? Vernietigen is ook weer zo wat..
@ghost: omdat ie ook getankt moet worden. En de BMW 740e is net iets zuiniger… πŸ˜‚
@ghost: Dan ziet iedereen dat hij een milieu-onvriendelijke auto rijdt. Ze hebben het liever wat onopvallender, zoals de dienstauto hier in de gemeente, een fijne Volvo S80 V8 zonder V8 badge achterop.
Ambtenaren en kapitaal is als water en vuur… helaas!
Ambtenaren, tja die zijn (helaas) ervaren in geldverspilling.
Ik wil hem ook wel ophalen hoor! Lekker milieubewust zijn we weer.. alhoewel dit waarschijnlijk beter is dan dat je ermee rijd
Klopt het dat de auto op 20 januari is weggesleept? Lijkt mij een erg korte tijd om binnen een maand de auto al te vernietigen.
Maar waarom een exportkenteken?
@groninger: misschien wilt hij hem wel alleen maar exporteren voor de teruggaaf van BPM. Kleine berekening leerde mij dat je nog €3274 euro’s terugkrijgt als je hem vandaag exporteert. Misschien kan hij daar alsnog aanspraak op maken. Dan voldoet hij wel niet aan de voorwaarde dat hij duurzaam moet zijn geregistreerd in het buitenland en dat binnen 13 weken na export moet overleggen aan de belastingdienst, maar ja. De belastingdienst controleert tegenwoordig de gevallen, die ze zelf tot risico-gevallen hebben benoemd, niet eens meer. Dus misschien komt ie er zo mee weg.
of! Doordat de auto is aangemeld voor export wordt de eigenaar niet gevonden door de heerlijke bureaucratie in de landen. Denkt de eigenaar dat ie gestolen is en dat ie mooi de dagwaarde uitbetaald gaat krijgen terwijl ie dus lekker de shredder in gaat. Ik denk dat ze er bij de verzekering wel achter gaan komen en dan ineens niet meer uitkeren … :-(
Bied zon auto te koop aan en stop het geld in de zak van de gemeente, dit is toch zonde en slaat nergens op. Hoe ze het ook in Engeland doen, auto’s die tientallen duizenden euro’s waard zijn vernietigen als “statement”. Ik vind het zielig.
Ik ben ooit in de buurt van Groningen op een sloperij geweest waar ze auto’s slopen die de weg niet meer op mogen omdat ze gebruikt zijn bij misdrijven. En ook echt mooie en jonge auto’s. Maar wet is duidelijk zei men daar. Alles waar het chassisnummer op stond was dan ook niet te koop.
15 februari krijgen we hier te lezen dat iemand zijn QP gestolen is
En als ik nou de afsleep -en opslagkosten betaal..? Is dat incl op naam gesteld kentekenbewijs? 😎
Gaat hij zo door de schredder dan? Sloperijen moeten alles demonteren en scheiden vanwege het milieugezeik,dan gaat de gemeente er zelf tegenin?
Die auto is de 20-1-19 opgeladen, het kan toch niet zo zijn dat ze die 13-2-19 al vernietigen, dat is nog geen 4 weken later. Wat als de eigenaar gewoon op vakantie is o.i.d. Dit is verbazingwekkend snel.
iemand al 14075 gebeld? Ding heeft nog een geldige APK ook!
Heeft de ambtenarij daar laatst een veldbezoekje aan de Filipijnen gebracht ofzo?
Ambtenaren zijn en blijft een achterlijk volk.
Ze kunnen die auto ook 25 jaar bewaren in een kelder met een kapotte lift. Ik las vorige week zoiets over een Alfa Romeo. Die Italiaanse auto’s zijn dan een gods vermogen waard!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).