Deze spotgoedkope sleeper heeft 725 pk

Auteur: , 51 Reacties

En kost minder dan 40 mille... maar dan moet je wel emigreren.

Lebanon Ford F-150. XL 5.0 V8 Supercharged '19

Af en toe zul je ‘m voorbij zien komen in de commentsectie: @RobUSA. De fervent liefhebber van Amerikaanse auto’s wrijft het er maar wat graag in: je kan beter een Amerikaan kopen. Het nadeel is dat die auto’s in Nederland peperduur zijn. Een Mustang met opgevoerde koffiemolen is al stervensduur (meer dan 70.000 euro…), maar met V8 is ‘ie al helemaal onbetaalbaar (111.000 euro). Met de F-150 pickups is het niet veel anders. Die auto’s worden in Nederland geïmporteerd, maar omdat het auto’s met grijs kenteken zijn (bedrijfsauto’s), valt de prijs mee. Voor wie een F-150 op het oog heeft, hebben we goed nieuws: we hebben een nieuwe favoriete uitvoering.

We werden de afgelopen week bestookt met persberichten van nieuwe pickups. De ene interessanter dan de andere. Het leukste nieuws bewaren we echter voor het laatste. Lebanon Ford, een dealer in Ohio, heeft een speciaaltje gemaakt. Wat wil je van zo’n Ford pickup nu eigenlijk? Een dikke V8, veel gebrul, behoorlijk wat pit en een zacht prijskaartje. Lebanon regelt dat voor je. Ze hebben namelijk op dit moment drie compressorkits in de aanbieding. Er is keuze uit een supercharger van Procharger (650 pk), Roush (ook 650 pk) en van Whipple (725 pk). Op dit moment hebben ze met die laatste een leuke actie. Voor 9399 dollar, schroeven ze die op een F-150 van naar keuze. De goedkoopste F-150 met deze motor is de F-150 XL (het model op de afbeeldingen). Combineer die twee en je zit nét onder de 40 mille in dollars. In totaal!

Lebanon Ford F-150 Supercharged '19

In principe gaan ze hetzelfde te werk als met de Mustang die we al eens eerder behandeld hebben. Voor minder dan 40.000 dollar heb je, rijklaar, een Ford F-150 met 725 pk. In feite heb je een hot-rod pickup waarvan de motor een absoluut monster is. Banden, remmen, onderstel en dergelijke zijn nog niet aangepast. De meeste eigenaren opteren voor een versie met vierwielaandrijving en wat sportievere uitdossing. Eventueel kun je ook de nodige mechanische upgrades krijgen omdat vermogen een beetje goed op de weg te krijgen. Maar woon je in Amerika en heb je een precies veertig mille in dollars te besteden aan een bedrijfsauto: koop deze.51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die eenvoudige modellen RAM en F150 zie je hier bijna nooit, waarom eigenlijk niet?
@steventure: Zo’n auto moet geïmporteerd worden, daar zijn behoorlijke kosten aan verbonden. Als je dan toch bezig bent, vallen de kosten voor een extra luxe versie relatief mee. Deze instappers zijn in de VS vooral populair bij bedrijven die er een vloot van hebben (zoals we in Nederland standaard Berlingo dieseltjes zien rondrijden).

In Nederland worden de auto’s op de zaak gezet, maar vaak ook particulier ingezet en daarbij wenst men wat meer luxe en aankleding.
@willeme: ok bedankt voor je reactie. Ik vin 50.000 nog ff te duur voor zo’n LPG pickup. Als ik jouw goed begrijp is een karige versie maar 10.000 goedkoper ofzo?
@steventure: yep. De uitvoeringen daar zijn niet veel duurder voor een veel luxere aankleding. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de amerikaanse ford website, voor nog geen 60k dollar heb je een van de meest luxe en zware uitvoeringen, terwijl de instapper rond de 43k zit uit mijn hoofd.
@steventure: Waarom te duur ? Vaak dik in het leer met minimaal 300 PK tot 725 PK enorme trekkracht, ruimte en hoog zitten dus overzicht en van alle luxe voorzien, vergelijkbare duitse auto’s zullen veel meer kosten en dertien in een dozijn met minder mogelijkheden voor het gebruik ook nog eens. Gewoon kopen dus ! :)
@steventure: de single cab F150 zie in NL sowieso heel erg weinig. Het zijn voornamelijk de dual cabs.
@e550: Volgend mij verkopen ze niet eens meer single cabs van de f150.
@lekbak: Zeker wel. Je kunt van de ‘grote 3’ allemaal nog een single cab krijgen hoahhh.
@e550: eerder de crew cab, de bak is korter maar de 2e deur langer.
@jantje_555: Wat een geklets. Je kunt de grote 4 (inderdaad; Ford, Ram, GMC en Chevy)
Krijgen in drie cab varianten:
– Single (2 deurs)
– Extended of Super (zelfmoorddeur, smal achterbankje)
– Crew (volledige deuren achter, en 6 zitplaatsen)

Daarnaast kun je gewoon de boxlengte zelf kiezen tussen 5,5 en 8 foot.
En je kunt bij de ‘Heavy Duties’ ook nog kiezen voor dubbel lucht achter.
@slowland: Niet meer, Ford is de enigste die nog echt een single, super en crewcab doen. Ram heeft geen single cab van de 1500 meer en zowel GM als Ram hebben geen supercab meer, in plaats daarvan hebben ze twee lengtes crewcab.
@robert110: ja een Crew Cab en Double Cab dacht ik
@steventure: Waarschijnlojk omdat ze wanstaltelijk lomp en groot zijn en op 1 dag meer zuipen dan André Hazes in zijn hele leven gedaan heeft🍺
@wahltiroler: een klant vertelde me dat ze met hun Dodge Ram besparen op brandstof kosten tov een sprinter. Ze rijden altijd met een kar van 3,5 ton met een mini kraantje erop.
@steventure: Omdat die Dodge dan op gas rijdt en die sprinter op diesel?
(je hebt ook CNG modellen van Sprinter)
@fanboy: Een ram op diesel is relatief verrekte zuinig als je er een zware kar achter hangt. Die sprinters moeten veel te hard werken en zijn daardoor niet efficient genoeg.

Als je zware dingen wilt verplaatsen heb je een zware motor nodig met vooral veel slagvolume. Is niet alleen prettiger maar ook zuiniger. Iets wat amerikanen al heel lang weten.
@lekbak: Ja er zitten ook zulke kleine motoren in die Sprinters.
En als het dan de L4H3 5 tons is die ook nog wat zwaars moet trekken dan geloof ik je wel.

Ze hebben natuurlijk wel de V6 versies, benzine en diesel. Maar die worden niet zo vaak gekocht.
@fanboy: Die cummins in die pickups is heel erg vergelijkbaar met wat hier in europa in een vrachtwagen van 15 tot 25 ton ligt. Het zijn letterlijk vrachtwagenmotoren waar ze het vermogen en toerental iets van opgeschroeft hebben in de loop der jaren. Zelfs die v6 van mercedes is een speelgoed motortje vergeleken met…
@lekbak: En als je de aanhanger eraf gooit heb je tenminste een volwaardige luxe van alle comfort voorziene pick-up wat 100x lekkerder rijdt en stuurt als een sprinter bus met meer PK’s.
@steventure: Is ook logisch.
LPG is zo’n 50-60 cent goedkoper per liter dan diesel en vergis je niet in wat zo’n Sprinter verbruikt. Zeker de hoge modellen zijn echt niet gunstig boven de 90km/h of met aanhanger.

Hier op de zaak rijden wij met 2 nieuwe type Crafters (MAN TGE’s) in zowel een 4 cilinder 140pk als 180pk variant, beide met DSG en L3H3. 3,5 tons certificaten erbij en ook regelmatig voor de zware aanhangers, dan is 1 op 5 / 1 op 6 gewoon.

Daarnaast hebben we ook een VW Amarok V6 lopen voor een aanhanger, en die doet het over het algemeen netter dan de bussen 1 op 8 haal ik best wel vaak met aanhangers. Zelfs met volledige bestelauto’s op de 9m aanhanger is 1 op 5 goed te halen.

Daarnaast is het ook niet moeilijk redeneren: 400pk pickup of een 180pk Mercedes Sprinter.
Dan kiest iedereen voor een pickup. (tenzij ze de ruimte nodig hebben)
@estoque: die klant rijdt RAM1500 op LPG met 3,5 ton aanhangers. Brandstof kosten waren omgerekend naar diesel 1 op 8,5.
@wahltiroler: Nope ze zijn kleiner, zuiniger (cilinder uitschakeling) mooier,luxer,sneller als een vergelijkbare Sprinter en het belangrijkste veel lekkerder om in te rijden.
@robusa: luxer als een sprinter ligtt aan de uitvoering.

Als iets kleiner mag zijn heb je een superdeluxe Vito.

met fijn leer ipv varkenspenisvoorhuidleer.

En fijn rijden veel plezier in Parijs Londen of op een bochtige bergweg
@steventure: omdat ik geen cowboy laarzen draag, niet line dance en geen Hill Billie red neck uitstraling wil.
@thomasthomas: Je hebt liever de loverboy, drugdealer,ramkraker uitstraling van de Audi/BMW/MB dus ok dat is ook een keuze.
Jammer dat je in NL nog even 150.000 euro moet bijleggen aan BPM voor deze sleeper..
@ghost: Op grijs kenteken hoeft er geen BPM bovenop geteld worden ;-).
@willeme: maar als je hem ook prive gebruikt moet je wel bijtelling betalen over de bpm en btw, dan is hij alleen interessant als het een youngtimer betreft.
@kobus1967: niemand betaald die hoge bijtelling dus de privé gebruikers lopen flinke risico’s
Hij doet me denken aan de GMC Syclone, ook zo’n sleeper.
@matter: zo anoniem is zo’n Cyclone niet IMO.
@matter: Snelst optrekkende productieauto van dat jaar. Sneller dan de Corvette of elke Italiaan👌
Zwarte kunststof bumpers en stalen velgen. :)
Ik wist niet dat dat kon op een F150. Maar bij deze m’n favoriete uitvoering!
Wel 4×4 en een upgrade van de remmerij graag als je voor de upgrade gaat.
@reactief: dan moet je wel bumperkit en weet ik wat nog allemaal mee aanvinken, anders geen 4×4
@tortuga: Altijd jammer, die ‘pakket’ veranderingen…
@reactief: Nog even verlagen en dikke banden eronder en klaar :)
>725pk voor $40.000
Deal van t jaar imho!
725 pk op de achteras zonder enige vorm van gewicht. Reken maar $10.000 per jaar voor achterbanden.
@robert110: en nergens heen geraken omdat je heel de tijd cirkels draait…
#binair-gasgeven 😝
@robert110:
“De meeste eigenaren opteren voor een versie met vierwielaandrijving” 😁
@yipikaye: De vierwielaandrijving op de F-150 is een partime 4×4 systeem met een inschakelbare 50/50 split, totaal ongeschikt voor op de weg, dan heb je de keuzen tussen je achterbanden opvreten in 2H of al je banden en je transfercase opvreten in 4H.
@robert110: oude meuk dus.
Had ik niet verwacht van Ford.
Met 2-wd moet je eerst vrienden maken met de locale bandenboer.
@yipikaye: niks ouwe meuk, gewoon de simpelste en goedkoopste oplossing voor een off-road georiënteerd 4×4 systeem.
@robert110: Waar haal je dat vandaan????

Als je de Full Trim kiest kun je gewoon kiezen:
– 2H
-AWD
-4×4 High
-4×4 Low

Ik heb zelf de GMC Sierra SLE en die heeft dat ook: In de zomder op 2H op de achterwieltjes, nu in de winter lekker veilig op AWD
En in het bos of de bergen op 4×4. En als je dan echt vast zit, kun je altijd nog 4x4L gebruiken.
Niks geen oude meuk, alles computer gestuurd en to 100km/u in te stellen….
@slowland: Je hebt gelijk. De duurdere modellen hebben inderdaad een 4A optie. Blijkbaar kijk ik niet verder dan de XLT, niet dat Ford er nou echt duidelijk over is.
@robert110: Ford is inderdaad een beetje onduidelijk daarover.
Het is ook geen model, maar een optie in het ‘trim’ menu
@robert110: Daar is die bak voor …zand erin en dan nog verlagen, veel bredere banden eronder en klaar. :)
Er is een heleboel mis in het land van oom Donald, maar dit is er verschrikkelijk goed geregeld. Wat een fantastisch apparaat!
@dutchdriftking: Nou ja, verschrikkelijk goed.. Ik denk dat 725pk in zo’n pickup echt waardeloos rijdt. Wel lol, daar niet van.
@fanboy: Ach het is toch gewoon humor? En onderstel upgrades kan je ook naderhand doen. Dan hoef je niet alle uitgaven in een maal te doen.
@Willeme: Zeer goed artikel geen speld tussen te krijgen lol.
Maar niet omdat ik een USA car fanboy ben wat trouwens een veel groter begrip is dan als je maar een fanboy bent van 1 van de drie duitse merken.
Amerika heeft nou eenmaal de mooiste vrachtwagens/motoren/caravans/trucks en veel van hun auto’s ook :)en als zelfs de duitsers hun M4 laten staan voor een Mustang 5.0 dan weet je dat het geen onzin is wat ik schrijf :) en dan moet de GT500 nog uitkomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).