Gepeperde Ferrari 488 dichterbij dan we denken

Auteur: , 48 Reacties

Méér of minder dan 700 pk?

Gepeperde Ferrari 488 dichterbij dan we denken

Dat de Ferrari 488 GTB (rijtest) een hardcore daddy zou krijgen was een open deur. De kwestie waar we voorlopig mee geconfronteerd worden is het feit dat we nog niet weten wanneer deze nu eindelijk zijn hoofd om de hoek komt steken. Gelukkig verandert dit enigszins door het harde werk van de mensen van AutoGuide.com, die een flinke scoop tegen het lijf zijn gelopen.

Uit documenten van de Californische overheidsinstelling CARB, die de volksgezondheid op peil houdt en emissietesten doet, blijkt namelijk dat Ferrari voor de test van hun 3,9-liter biturbo V8 verschillende auto’s heeft opgegeven. Hieronder bevinden zich de gebruikelijke slachtoffers als de 488 GTB en de 488 Spider, evenals de GTC4Lusso T, maar dus ook een 488 uit de ‘Special Series’. Deze titel wordt normaliter eigenlijk alleen gebruikt voor hun circuit-georiënteerde of extremere sportwagens.

Gepeperde Ferrari 488 dichterbij dan we denken

Hoewel er niet wordt gesproken over specifieke details zoals vermogen, spreekt het voor zich dat de auto over meer kracht zal beschikken dan in de gewone straatversie. Collega @jaapiyo besprak de mogelijkheden in het verleden al. Hieruit bleek dat de pikante 488 wellicht zelfs gaat beschikken over een KERS-systeem, zoals dat bij de LaFerrari ook het geval is. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen ze simpelweg de turboboost wat opschroeven om op die manier extra paarden te kweken.

Wat interessanter is, is het feit dat Ferrari de auto voor het einde van het jaar registreert bij de instantie. Hierdoor lijkt het er namelijk op dat we de 488 Calzone Speciale nog voor juni op de markt gaan zien. Volgens de wetten in de Verenigde Staten dienen auto’s met een certificaat voor 2018 nog voor die maand op de markt te komen. Het vergeven certificaat suggereert daarom dat de hardcore Ferrari 488 wellicht zo vroeg als Genève zijn debuut zal maken.48 reacties

Nou ik ben benieuwd, met de normale 488 worden ze door de concurrentie letterlijk en figuurlijk flink ingehaald
@janmetdelangeachternaam: Directe concurrenten als de Huracan en R8 V10 Plus leggen het op de sprint af. De Ferrari doet er 3 seconden over terwijl die andere twee er 0,2 seconden langer over doen. De 911 Turbo S doet er 2,9 seconden over.

Dus wat je zegt klopt niet helemaal.
@viezefreddyw: Ik snap je punt, maar als enige andere supercar met middenmotor, V8 en turbo’s maakt de 720S echt gehakt van de Ferrari. En dan is vooral interessant wat er na 100 km per uur gebeurt. De auto’s die jij noemt zijn overigens allemaal wel weer sneller naar de 100 (op Youtube-filmpjes in elk geval) dan de 488. In mijn ogen verliest Ferrari zo wel iets van haar glans: niet de beleving van een atmosferische motor, niet de hoogstaande techniek van een McLaren, niet zo stijlvol als een Aston. Ben benieuwd waar ze mee komen!
@ricardostoute: De 720S is inderdaad de grootste concurrent voor Ferrari. Maar de 720S is veel later op de markt gekomen dan de 488GTB. Het scheelt 2 jaar en dat is natuurlijk al wel een hele periode. De McLaren heeft meer vermogen dus is het niet gek dat hij 0,3 seconden sneller is op de 100 en dergelijke. Ook is de McLaren een klap duurder dan de 488GTB. Het scheelt ongeveer €30.000 en ook in dit segment is dat een groot verschil.
@viezefreddyw: zou het kunnen dat Ferrari zich wild geschrokken is van de 720S en daarom de 488 speciale uitgesteld hebben? Dat vermoeden heb ik een beetje.
@tvklarenbosch: Zou kunnen maar ik denk het niet. Ferrari komt vaak zo’n 2 tot 3 jaar na het introduceren van het reguliere model met het speciale model. Zo ging het ook met de F430 en 430 Scuderia, 458 en 458 Speciale en bijvoorbeeld ook met de F12 en F12tdf.
@viezefreddyw: je hebt gelijk voor mijn gevoel is de 488 al langer op de markt.
@viezefreddyw: Maar de 675lt, het oude model van Mclaren, was ook al sneller. Toen werd er gezegd dat dat de hardcore versie was en dat we moesten wachten op de opvolger van de 650s. Ondertussen is deze al bijna een jaar op de markt en heeft ferrari nog steeds geen antwoord op het vorige model van mclaren gegeven (de 675lt). Dus ferrari moet nu in plaats van een snellere 488 een heel veel snellere 488 moeten maken willen ze mclaren weer verslaan.
@ricardostoute: de 720 is dan weer wel bloedpoepend lelijk waar de Ferrari bloedmooi os :)
@aquila2003: Zeker waar.
@aquila2003: Pardon?
@720s: sorry stotterde ik? Dat de 720 bloedpoepend lelijk is en de ferrari bloedmooi.
@ricardostoute: cijfers zeggen ook niet alles. Ik ben een grote Lamborghini fan, maar de 488 rijdt veel leuker dan de LP610 en R8 V10 Plus
@viezefreddyw: 3,2 seconden, 3 seconden, 2,9 seconden. Allemaal lood om oud ijzer. In de praktijk merk je dat verschil alleen bij perfecte omstandigheden. Banden op temperatuur, goede asfalttemperatuur, niet teveel wind tegen en zelfs dan zul je met de timer aan de slag moeten, want echt voelen doe je dat kleine verschil niet.
Dus voor mij zou het echt geen zak uitmaken of de Ferrari nou wel of niet die paar tienden sneller is dan de concurrentie. Je rijdt die auto toch nooit op z’n limiet, dus beleving is veel belangrijker. En juist op dat vlak halen de concurrenten het in mijn ogen niet bij de Ferrari.
@Edge: Klopt helemaal. Ik geef ook niet om die tijden. Wat kan mij het boeien dat de ene net een halve meter eerder bij de finish is dan de ander. Maar er werd dus gesuggereerd dat de 488GTB door zijn concurrenten letterlijk en figuurlijk voorbij werd gereden wat dus niet het geval is.
@viezefreddyw: Voor de duidelijkheid: we zijn natuurlijk ontzettend aan het mierenneuken en mij zou het ook altijd om beleving gaan, niet om cijfertjes en komma’s. Dat gezegd hebbende… de fabriekscijfers die je aanhaalt vertellen slechts het halve verhaal. Alle concurrenten die je noemt zijn in meerdere tests sneller naar de 100. En de 720s is zó snel (op circuit en in rechte lijn hypercarprestaties) dat ik inmiddels wel zit te wachten op een fatsoenlijk antwoord van het prachtige Ferrari, want dat is de 488 in mijn ogen niet meer. Maar dat komt er nu dus misschien aan en je hebt een goed punt dat de Ferrari al ouder is ☺
@ricardostoute: Ik ben het volledig met je eens. Het is zeker mierenneuken tot aan het hoogste niveau. Ik geef ook niets om die kleine cijfertjes.

Feit is wel dat al deze auto’s indrukwekkende prestaties hebben. Vooral de 720S. Ik vind hem dan wel niet zo mooi maar hij is wel echt onwijs goed, alweer. Vind ik erg knap van McLaren.

Ik ben benieuwd waar Ferrari mee gaat komen. De 488 heeft het voor mij nooit echt gedaan. In mijn ogen mist die auto een ‘eigen gezicht’ omdat hij te veel lijkt op de 458. Dat terwijl ik de 458 een schitterend ding vind en de 488 dan weer niet. Grappig eigenlijk.
@viezefreddyw: Eens, de 458 sloeg echt in als een bom toen hij uitkwam. De 488 (misschien onterecht) voelt voor mij aan als ‘facelift turbo’, toch minder.
@viezefreddyw: ik vind het interessant hoe Ferrari al dan niet omgaat met de concurrentie nu ze ineens niet meer de enige zijn die snelle (in rechte lijn en door bochten) auto’s bouwen. Zelfs lambo legt droog een sub7 minute lap op tafel. Ze hadden je bij Ferrari waarschijnlijk uitgelachen mocht je dit vijf jaar geleden gepostuleerd hebben.
McLaren en Porsche geven er nog twee uppercuts bij.

Simpelweg teren op een roemrijk race verleden wordt moeilijk nu het tien jaar geleden is dat Ferrari een F1 titel binnen haalde.
Ben benieuwd hoe ze met dit alles omgaan de komende jaren. Persoonlijk denk ik dat ze het beste turbo blok met minste lag ontwikkeld hebben (ik zeg dit jammergenoeg op basis van dingen die ik las, heb zelf enkel met een 599 gereden) en dus dit nog meer vermogen geven en vooral hogere rpm, in combinatie met snelle versnellingsbak, goede wegligging en mooi uiterlijk… zal wel een sjiek pakket zijn in de 488 speciale.
Ciao
@viezefreddyw: stel ik word 85 jaar, dan heb ik 2.682.396.000 seconden geleefd, wat maakt dan in hemelsnaam 0,1 / 0,2 seconden uit van 0-100 km/u?
@erik2907: Mij maakt het ook geen hol uit. Maar er werd gesuggereerd dat de Ferrari door zijn concurrenten letterlijk en figuurlijk voorbij wordt gereden. Maar dat is dus niet zo.
@viezefreddyw: en wat dan nog, boeit het?
@erik2907: Wat mij betreft wel als het niet klopt wat er gezegd wordt.
@viezefreddyw: en wie zegt dat de waardes in het artikel kloppen? De enige juiste waarde is de gemeten waarde door de fabrikant. O wacht even, wie zegt dat de meet apparatuur klopt die ze gebruiken in de fabriek?

M.a.w.; # http://whatthebleep.com
@viezefreddyw: nou en?
Waar maak je je druk om man?
Maar gelukkig is er weer een berichtje waar je op kan reageren hè Freddy.
Je hebt je kroontje wel echt verdient hoor🤪.
ik zou me echt kapot schamen als volwassen kerel dagelijks meerdere malen te reageren op auto berichtjes. Jaar in jaar uit.
Begint sowieso knap irritant te worden dat het altijd dezelfde personen zijn die als eerste reageren voor de gemiddelde ab lezer als ik. Er zijn veel leukere reacties van mensen die niet altijd maar reageren op bijna elk bericht, maar die zie je bijna niet door het kroontjes volk die blijkbaar niks beters te doen hebben.

Ik weet je hoeft het niet te lezen etc. Maar gadver ieeeew.
@zoef2: als autoblog nog eens de meest kinderachtige reactie award gaat uitdelen win jij hem met 0,1 sec voorsprong. Ik lees liever de berichten van viezefreddie 100 x, dan jouw met azijn doordrenkte kinderlijke reactie.
@vierkoloms: a gossie 🤪
@vierkoloms: ach gut jongen och, niet direkt zo willen opkomen voor een persoon die dat best zelf kan. Tenzij jij ook wel een prachtig kroontje wilt, zoef2 heeft wel een puntje imho.
@zoef2: pfff… Je schaamt je verder niet om zo’n sneue reactie?
@davelepeef: ik zaag nog tegen fgaddy pas, hadde gij niks te doen of zo. Moede gij altijd maar op autoblog reageren hah? 🤪
@davelepeef: nee man, ik heb eerder verplaatste schaamte om jou sneue reactie
@davelepeef: hilarisch die reaktie van jou, ben je de pensioengerechtigde leeftijd soms al?
@barry355gtb: Grappig, paar posts terug las ik dit nog.
“ach gut jongen och, niet direkt zo willen opkomen voor een persoon die dat best zelf kan.”
@zoef2: haha, je bent gewoon jaloers dat jij niet zo vaak in de comments staat! Kan je zelf gewoon wat aan doen. Net zoals jij het nodig vindt om te reageren op viezefreddy, vindt viezefreddy het nodig om te reageren op iemand anders. Welkom op…. *tromgeroffel*… Autoblog! :D
@janmetdelangeachternaam: Hmm nee dat klopt inderdaad, meende dat dit wel geval was omdat ze het naar mijn weten flink aan de broek kregen van McLaren
@janmetdelangeachternaam: ach… Een snel typende secretaresse is praktisch, efficient. Een lékkere secretaresse fleurt echter ook de dag een beetje op. ;)
Zie ‘m nog niet op m’n oprit staan, dus voorlopig nog te ver weg.
Een kuurtje van Novitec en je zit al rond de 770pk. Vraag mij af of Ferrari hier zelf onder blijft zitten…
@unknown234: Een fabrikant maakt zich zelden druk om wat een tuner doet met hun auto. Elke goede tuner kan meer vermogen persen uit een blok.
@viezefreddyw: een heleboel slechte tuners ook. Met iig op financieel vlak catastrofale gevolgen.
@viezefreddyw: Tuurlijk kan een tuner dat. Doelde meer op hetgeen in het artikel vermeldt staat. Als het alleen qua wijziging wat pk’s betreft (zoals Novitec laat zien) en een KERS systeem dan zie ik de meerwaarde er voor nu niet in om het een “speciale” te laten zijn.

Hopelijk komen ze met wat leuks op de proppen :)
@unknown234: Ferrari kennende zullen ze ook wel meer doen dan alleen dat. Alle modellen als de GTO’s, Speciale’s, tdf’s, Scuderia’s, Challenge Stradale’s en noem ze maar op zijn allemaal totaal anders dan de reguliere modellen. Ze schrapen kilo’s van de toch al niet al te zware auto’s af, de versnellingsbakken schakelen nóg sneller, (actieve) aërodynamica wordt nóg efficiënter.

Al die zaken inclusief meer vermogen maken de auto.
@viezefreddyw: gaaaaaaap
488 GTO is that you?
@AutomotiveDesigner: Ik dacht hetzelfde, Ferrari 488 GTO!!!! Maar dan wel met een hoogtoerige motor (10.800 rpm). Een 488 Scuderia klinkt ook goed maar een 488 Speciale is misplaatst omdat na zo’n tijd in het Ferrari gamma gezeten te hebben het speciale zijn glans wel een beetje verloren heeft (mijn nederige mening!)
Ziet de 458 italia er toch een stuk beter uit dan de 488gtb
@maarten020: vind ik ook. Vind met name de luchthappers op de flanken niet zo geslaagd. Ik stel voor dat ze die van de 80s en 90s weer gaan gebruiken, da’s voor mij nog steeds het typische kenmerk van Ferrari design.
@drdre1: precies dat je..die luchthappers zien er niet uit. Vroegah was alles beter ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).