Max Verstappen gelooft in Grand Prix van Zandvoort

Auteur: , 20 Reacties

Ja maar, waarom dan?

Max Verstappen gelooft in Grand Prix van Zandvoort

Daar waar we vanmiddag vernamen dat de Nürburgring de nodige stappen aan het zetten is om zichzelf terug op de F1-kalender te krijgen, zit de druk bij ons ook goed op de ketel. De drang om het circus weer naar eigen bodem te halen bestaat eigenlijk al sinds Verstappen zijn eerste rondjes in een Formule 1-wagen reed, in 2014. Toch heeft het even geduurd voordat er concrete plannen naar buiten kwamen. Die plannen mogen dan wel tamelijk ambitieus zijn, voor onze getalenteerde landgenoot is het genoeg om enthousiast over te worden.

Zo laat Max in een recent gesprek met Red Bull-sponsor Mobil 1 weten dat hij er enorm naar uitziet, mocht het daadwerkelijk zover komen. Hij geeft toe dat het circuit nog meer dan genoeg werk aan de winkel heeft, maar dat het absoluut niet onmogelijk is om de Formule 1 terug naar het historische circuit te brengen.

“We have a historic track, Zandvoort. I think it’s definitely capable of doing it, with some changes of course to the pit building and a bit more space around it. But it’s a lot of money which needs to be involved to be able to get the event started. I think it’s still a bit early, but I think it would be great to have it. For sure.”

De Nederlander, die afgelopen seizoen maar liefst tweemaal op overtuigende wijze naar een overwinning reed, heeft zijn ‘thuis Grand Prix’ tot op heden eigenlijk alleen weten te verrijden op het circuit van Spa Francorchamps. Het circuit in de Ardennen wordt door de Verstappen-mania echter alsmaar verder overrompeld met fans. Komend jaar zou het overigens wellicht nog voller kunnen raken door Stoffel Vandoorne, die het met de Renault-krachtbron achterin zijn bolide mogelijk nog beter gaat doen dan voorheen.

Hoewel Verstappen er niet over sprak, zijn er nog enkele kandidaten naast Zandvoort. De voornaamste hiervan is Assen, die recentelijk liet weten alles op alles te willen zetten om de Grand Prix van Nederland in Drenthe te organiseren. Daarnaast hoorden we in het verleden geluiden over mogelijke stratenraces in Rotterdam en Amsterdam. Lijkt mij niet reëel, maar de organisatoren schijnen er wel oren naar te hebben.

Wil je het volledige interview zien? Check hier de video.20 reacties

Nürburgring? Ik heb mn vraagtekens hetzelfde geldt voor zandvoort.
Gelooft die gozer ook nog in Sinterklaas?
Geld is misschien wel te regelen. Echter de baan is veelte smal en infra ernaar toe is een ramp……
@baan: Wat snap jij niet aan deze zin: “Hij geeft toe dat het circuit nog meer dan genoeg werk aan de winkel heeft, maar dat het absoluut niet onmogelijk is om de Formule 1 terug naar het historische circuit te brengen.”? Of lees je het artikel niet en antwoord je zo maar wat…het is al tientallen jaren bekend dat dat de grootste obstakels zijn voor Z’voort maar niks is onmogelijk. Ik heb er vertrouwen in, al hoop ik dat de charme van het oude Z’voort blijft bestaan.
@baan: infra heeft bij Zandvoort ook wel een beetje met de mindset te maken. Zandvoort heeft gewoon een station en met een beetje goede planning is dat vanuit alle hoeken, inclusief Schiphol prima en frequent bereikbaar tijdens een raceweekend. Het grootste probleem zal zijn om de bezoekers te ontmoedigen om met de auto te komen. Wat betreft de baan moet er inderdaad nog wel erg veel gebeuren.
@erwh: maar er is nog een ander probleem. Als het een mooie dag is dan komen ook badgasten naar Zandvoort en zo wordt het absurd druk op het station. En dan de geluidsdagen. Opheffen dat circuit en naar de flevopolder verplaatsen.
@mashell: Jep klopt, 2 jaar geleden was ik bij die Jumbo dag in Zandvoort. Het was die dag ook lekker weer, hebben we gemerkt. Treinen zaten zo vol dat er geen mensen meer mee konden. In de Flevopolder een mooie baan samenstellen met elementen van Zandvoort en Assen, iedereen blij.
#metoo
via Android app
Jongens…. Max gelooft!! #goedverhaal
Het zal dan toch echt wel Assen worden, mocht het er ooit van komen
Ja tuurlijk ..

Die retardopet gelooft ook in Sinterklaas ..

Dat zijn de hoog opgeleiden van dit land ..

Zal wel ‘onderzoek’ naar gedaan zijn ..

Allemaal de schuld van Rutte ..

#belieber ..
via Android app
@willeme: je zit op je verkeerde account!
@autodrop: Het zal toch niet.. @gtwillem @willeme @lincoln..
@autodrop: lincoln is het wachtwoord van gtwillem al jaren kwijt.
@willeme: De mythe is niet meer..
via Android app
@fmgarcia: helaasch helaasch!
@autodrop: Mooie opmerking van jou btw!
Wat ik aan dit verhaal overhoudt is dat Max een coole zonnebril heeft.
@mashell: En waarom schrijft hij zijn reacties in godsnaam in het Engels?
@cossiekiller: Omdat Nederlanders de enige zijn die geloven in een GP op cpz.
Als het met dit tempo doorgaat..
2030: eerste GP van Nederland in 55 jaar
2031: Max Verstappen kondigt afscheid aan
2032: Circuitpark Zandvoort kan de kosten van de F1 niet aan. GP van Nederland afgeschaft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).