Goed nieuws voor de F1-fan. De kaartjes worden goedkoper!

Auteur: , 37 Reacties

Nu nog de atmosferische V10's terug en het wordt weer écht leuk.

Goedkoop!

Dat veranderingen in de Formule 1 niet altijd tot gefronsde wenkbrauwen hoeven te leiden, blijkt wel uit het bericht dat het Duitse Bild op hun site heeft gezet. De kaartjes worden namelijk flink veel goedkoper. Kunnen de prijzen voor een weekendje autootjes kijken nu nog oplopen tot 600 euro, dat moet maximaal 150 euro worden. Da’s een van de dingen die de nieuwe eigenaar Liberty Media wil veranderen.

Een andere verandering waar we hier allemaal blij om zijn, is het feit dat er meer Europese wedstrijden op de kalender komen te staan. Of dat betekent dat de übersaaie races als bijvoorbeeld in Baku verdwijnen is niet zeker, het is niet bekend of Liberty het aantal races per seizoen gelijk laat of laat stijgen.

Laten we hopen dat Liberty Media luistert naar de wensen van de fans wereldwijd en ook de atmosfersche motoren terugbrengt. Maar dat zal wel ijdele hoop zijn, weet ik ook wel als realist die ik ben.37 reacties

Dat zou goed nieuws zijn!
Neeeeee .. Niet doen ..
Al geef je ze gratis .. Trekt alleen maar klagers aan ..

Jaaaaaa .. Wel doen ..
Ben gek op verontwaardigde klagers ..
Eerst zien en dan geloven
Klinkt leuk, maar op ten duur zal Liberty Media het ‘kijk en luister-geld’ voor de TV kijkers wel verhogen.

Een bijkomend probleem is Spa dit jaar was het al druk door een invasie van Oranje successupporters (incl. mijzelf, al zat ik gold) maar komend jaar zullen er ook nog een hoop McLaren supportende belgen bij komen.
@martinus: Nu zat Spa dit jaar redelijk gevuld neem ik aan, heel veel meer kaartjes hadden ze niet kunnen verkopen. Daar verandert de ticketprijs niet zoveel aan.
Maar er zijn legio races waar men de grootste moeite heeft om te voorkomen dat de half-lege (of helemaal lege) tribunes in beeld komen. Dat zijn dus de circuits waar nog wel wat te halen valt met zo’n drastische prijsverlaging. Ook de snuisterijenverkopers en vettehapstalletjes zullen dat wel op prijs stellen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt. Fijn he, die autocorrect… ;-)-

OT: goed nieuws!
@n0zem:

Mattende hooligans langs het circuit ..
Eindelijk fatsoenlijke kijkcijfers ..
We zullen wel zien. Allemaal ballonnetjes die opgelaten worden. Ik kan me niet inbeelden dat iemand een bedrijf overneemt om vervolgens de inkomsten te verminderen. Maar het kan onderdeel zijn van een nieuw business model om tickets goedkoper te maken, meer volk te trekken en andere inkomsten aan te boren.
@zwannes: hetgeen u zegt is best wel verstandig. Tickets brengen totaal niet op. De gp van Spa maakt jaar na jaar verlies ondanks de gunstige voorwaarden voor het organiseren van een gp (om en bij de 12 mil) . Kan me best voorstellen dat de digitale TV inkomsten een veelvoud zijn
@zwannes: Of de inkomsten echt zullen dalen is nog maar de vraag. De ticketprijs omhoog gooien om teruglopende bezoekersaantallen te compenseren werkt op de lange duur ook niet, zoveel is inmiddels wel duidelijk.
Als ze met een lagere prijs meer bezoekers kunnen trekken dan ziet dat er ten eerste op tv beter uit (en kunnen dus de uitzendrechten omhoog), en bovendien stijgen dan ook de uitgaven op het circuit (snuisterijen, hapjes en drankjes) waardoor ze ook weer een hogere vergoeding aan standhouders kunnen vragen.
@potver7: nog meer bezoekers op Spa is met de huidige infrastructuur onmogelijk. 2 jaar geleden 55.000, vorig jaar bijna 70.000 en dit jaar bijna 100.000 bezoekers… En ze komen allemaal met een auto, camper of vrachtwagen want openbaar vervoer is zo goed als onbestaande…
@zwannes: dat hoeft niet perse een probleem te zijn. Ik ben zowel op Daytona als de Indy 500 geweest, waar bij beiden aanzienlijk meer mensen komen dan bij een gemiddelde F1 GP en het verkeer nauwelijks of geen problemen gaf.

Bij Daytona gebruikte men een gigantische parkeerplaats op een paar kilometer van het circuit, naast de uitvalswegen. Vanaf daar ging je per bus naar het circuit. Werkte briljant!

Dus als de Belgen eens duchtig iets op poten zetten, mag dat eigenlijk geen excuus zijn.
@nerekop: Met dat verschil dat Spa in de ardennen ligt met een paar kleine baantjes naar het circuit.
@olivierc: helemaal gelijk in. Maar dat is juist het punt. Daytona Speedway ligt ook in de stad dus niet geschikt voor hordes auto’s. Daarom, verder weg verzamelen en met bussen pendelen. En er is meer dan genoeg weiland om auto’s in te stallen rond Spa.
‘ Da’s een van de dingen die de nieuwe eigenaar Liberty Media wil veranderen.’ Eerst zien, dan geloven. Beetje publiciteit voor de nieuwe eigenaar van de F1 wordt grondig ten tonele gebracht. Het zou natuurlijk prachtig zijn voor de F1-fan, maar is dit niet ook een beetje media aandacht? 75% korting p.p. is wel een beetje veel van het goede.
@baap: Als ze daarmee de bezoekers aantallen kunnen verhogen, zullen ze dat zeker niet nalaten, meer bezoekers meer omzet op overige en daar wordt vele malen meer op verdiend!
Altijd goed! Laat Liberty Media dan ook iets meer verkeesregelaars neerzetten bij afrit 10 als je naar Spa wilt. 2 kneuzen boven aan de afrit is echt te weinig.
@erik_leenheer:
Verkeersregelaars? Nee, doe maar niet. Die worden toch alleen maar van de sokken gereden door Nederlanders…….
@Rob: zal niet door mij zijn ;)
@erik_leenheer: nee dan wordt het weer duurder.. Ach
Goedkope tickets is natuurlijk erg fijn, maar laat die turbo’s toch op die motoren. Het is 2016 en de F1 hoort gewoon moderne technieken te hebben. Een hoogtoerige atmosferische motor is verleden tijd.
@lekbak: Heel veel mensen lijken idd niet te snappen dat de merken die zoveel geld in de autosport stoppen wel graag hun marketingpraatje op orde willen houden. Het is nou eenmaal veel makkelijker als een auto de nieuwe turbo en hybride techniek heeft dan een ouderwetse V10 om hier iets mooi bij te verzinnen. Nieuwe technieken voor een schoner milieu van de straat auto’s enzo, terwijl er echt heel weinig kennis vanaf de F1 naar de auto’s wordt geschoven.
@lekbak: euh nee, F1 hoort het snelste en het luidste te zijn. Binnen x-aantal jaar rijden we allemaal elektrisch… wat gaan ze dan doen in de F1? Zoem zoem zoem… geen kat die daar nog naar gaat kijken.
@olivierc: geschiedenis is ondergewaardeerd maar leert ons een hoop. F1 zonder de nieuwste technieken is geen F1.
@lekbak: F1 is gewoon marketing: winnen is wat telt. Als kijker interesseert het mee geen bal wat er in die auto zit.
Goed nieuws
Nou nog bernie van het circuit af schoppen. En de formule 1 is gered. Want ik hier lees wordt ik alleen maar blij van.
Goed nieuws! Dan kan ik het ook nog een keer betalen, wordt wel Duitsland denk ik. Na alle ellende gelezen te hebben over Spa durf ik daar niet meer heen.
@evian: Spa is terrible, met veredelde smalle bospaden die in riolen veranderen als het regent. wel mooie omgeving maar daar ga je niet voor naar het circuit
@evian: ik ben al eens op zondagochtend voor de race van Hockenheim weggegaan. Met regen zie je op de tribune alleen maar de paraplu’s van de mensen voor je. De beste plek om F1 te kijken is thuis op de bank. En dan graag met een zender zonder al teveel “as is verbrande turf” commentaar.
@mashell: Als ik naar een F1 race zou gaan, zou ik toch ook voor de rest gaan. Het voorprogramma met meer spektakel, alleen de race zelf is de moeite niet denk ik. Je krijgt de helft niet mee van wat er op de baan gebeurd.
@evian: klopt, je gaat op vrijdag en zaterdag en je verkoopt je tickets voor zondag ;)
Ik ben sceptisch, Amerikanen en Sponsorbelangen?, gelijke auto’s Indycar brrrr. De FIA mag worden weggesaneerd en opnieuw worden opgetuigd, lijkt mij een goed plan met al die doodsaaie race klassen en idiote regels.
Slim. Volle tribunes met fanatieke en blije fans. Doet het goed op TV. Amerikanen zullen de Grand Prix van Frankrijk leuker vinden klinken dan de Grand Prix van Baku en daar eerder en met meer naar kijken. Pay per View is volgens mij vest wel een goed lopend dingetje in de VS. Ik vermoed dat ze dit in Europa en de rest van the world ook gaan doen. Kortom: kijken op het kastje gaat meer kosten, met de opbrengsten gaan ze op aansprekende circuits rijden en met een betere verdeling van het geld worden meer teams competitief. Het wordt dus leuker maar helaas ook duurder.
Als de tickets goedkoper worden maar er een vlucht naar Dubai bij moet is de winst wel weg ja.
Ja heel goed idee, zit nu in Thailand en dacht even de race in Singapore te bezoeken. Maar de ticketprijzen deden mij toch twijfelen. Ook heel vreemd dat je alleen maar weekend kaarten kan kopen. Ze willen geen leege tribunes op vrijdag en zaterdag waarschijnlijk.
Nu alleen nog burnouts aan het einde van de race!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).