Goed plan, rijlessen voor profvoetballers

Auteur: , 20 Reacties

Omdat tegen een balletje trappen één ding is, die Ferrari besturen is een tweede.

Die is dus kapot he?

Je leest het steeds vaker, profvoetballers die hun veel te dure auto’s ergens keihard tegenaan zetten.

Voor de handelaren in (voornamelijk) Italiaanse raspaardjes is dat tot op zekere hoogte goed nieuws. Zolang hun veelal jonge klanten redelijk ongeschonden uit hun bolide stappen, is het extra business. Maar aan een dode klant verdien je niets, dus dat moet koste wat het kost voorkomen worden. Dat leek althans een Ferrari-dealer uit Londen te denken. Veel van zijn klanten zijn namelijk voetballers en die zijn, zoals je aan alle linkjes in deze tekst kunt zien, nou niet allemaal gezegend met een voetje waarmee ze het gas lichtjes beroeren. Trappen kunnen ze, maar dat moet je in je supercar met minimaal 500 pk nou juist niet overal doen. Daarom komt hij met een speciale training voor jonge mannen die onervaren een supercar aanschaffen, staat in een Engelse krant te lezen.

De training bestaat uit twee onderdelen. Als eerste leren de jonge mannetjes hun Ferrari’s (of R8, Bentley Continental GT, of Rolls Royce Drophead) op de openbare weg te beheersen. Dat wil zeggen, aanleren hoe het voelt om ergens gewoon 50 te rijden, kijken hoe de auto reageert als je iets teveel gas geeft in en glibberig bochtje en meer van dat soort basale dingen. Als tweede gaan ze naar het circuit om hun supercar eens flink op de falie te geven, maar wel op een veilige omgeving.

Op zich een slimme actie. Zoek je namelijk op “voetballer crasht” op Google, dan krijg je niet minder dan 18.300 resultaten te zien. Dat zijn er wel genoeg, toch?20 reacties

Ik vind het een slim idee. Is het misschien niet sowieso een goed idee om de algemene rijlessen wat uit te breiden? Een slipcursus, kan geen kwaad, en wat technische uitleg. Bijvoorbeeld dat het ‘nieuwe rijden’ niet echt handig is wanneer je met de carvan op de trekhaak een bergpas op gaat. Boven de 3000 toeren klapt hij niet uit elkaar zegmaar. Ook zouden verkopers meer moeten uitleggen betreffende inrijden en warm rijden…. Met name ook bij de sportievere auto’s.
@dutchdriftking: schaf gelijk het theorie-examen af.
@dutchdriftking: het rijbewijs nog duurder maken, goed idee
@dutchdriftking: slipcursus moet er van mij ook wel in. En een uitleg wat je moet doen als er aquaplaning onstaat want velen doen altijd het tegenovergestelde.
@888natan: Helemaal mee eens. Ik schrok me dood toen het me de eerste keer overkwam, ik ging in stortende regen een vrachtauto inhalen en heel voorzichtig van baan gewisseld.. Ben rechts gaan rijden en de rest van die bui niet meer van die baan gegaan..
@dutchdriftking: even na laten lopen of de laatste paar km’s rustig aan doen. Dat is minstens zo belangrijk bij de huidige motoren, want turbo’s. Een auto met turbomotor direct uitzetten na stevig trappen kan namelijk ook funest zijn.
Zit niemand op te wachten, zeker die haantjes niet, maakt je gelijk minder man als je zo’n training nodig hebt
Ach meestal zijn die autos van profvoetballers toch vaak heel erg fout uitgevoerd
@bmwm3gtr: Dat denken die voetballers ook van die van jou.
@mercedesclk350: niet zo’n Bekkie he!
Enkele jaren geleden heeft Prins Laurent dit ook eens voorgesteld . Om een soort superrijbewijs in te voeren wanneer je een wagen kocht met een hoge PK/ gewicht verhouding dit zo’n beetje als de superlicentie in de formule1.
Eigenlijk geen slecht idee imo
Het lijkt me sowieso goed om het rijbewijs uit te breiden. Slip cursus prima idee.
Mijn zoon heeft net zijn rijbewijs, maar de onervarenheid zie je duidelijk terug.
Ik heb hem meer kunnen uitleggen tijdens het meerijden dan dat hij van de rijschool leerde, zegt ie
@eefie: Dan ben je gezegend met zo’n zoon. Die van mij weten alles al
Wat een kul artikel over de ruggen van succesvolle voetballers !!!! Één de afgunst spat er gewoon van af en ten tweede en in tegenstelling van wat jij beweerd zijn deze rijtrainingen bedoeld voor alle klanten die zo’n apparaat (wel!) kunnen betalen.
@autopetje: gelukkig geef je zelf al toe dat je een petje bent, en hoeven we dit gespuw niet serieus te nemen.
@autopetje: moet jij niet ergens rellen bij een wedstrijd??
@trident: nee bij de Mac.
Of je maakt gewoon rijlessen voor supercara
@martijn11: Dat is toch precies wat er hier wordt voorgesteld?
@ amnesia ” we” ? Heeft niet iedereen bij jou toegang tot internet zodat je er met meerdere personen achter moet gaan zitten ? Ik reageer gewoon inhoudelijk en jij bent diegene ( of jullie) die loopt te zeiken. OWw ik zie het al , jullie zijn hasjiesj plant. Nu snap ik het ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).