‘Grotere Alfa genaamd Alfetta op komst’

Auteur: , 55 Reacties

Oh really?

Alfa Alfetta concept schets

Zo op het oog lijkt Alfa Romeo lekker bezig te zijn. FCA plant een hoop voor de “nieuwe familie” van het Italiaanse merk en de twee nieuwste modellen, genaamd Giulia en Stelvio, vertegenwoordigen het nieuwe Alfa Romeo. De plannen voor die auto’s zijn echter al zo oud dat de uitvoerende fase voor Alfa Romeo vrij moeizaam lijkt. Geruchten over “een nieuw model” zijn er ondertussen genoeg. Een nieuwe Giulietta zou kunnen, nog een SUV is ook mogelijk en de geruchtenmolen krijgt tevens nieuwe brandstof door de vermeende terugkeer van de naam Alfetta.

Alfetta is een naam uit de categorie “gerecycled”, samen met de Giulia en Giulietta. Die zaten vrij dicht bij de ‘klassieke’ modellen met die naam, namelijk vierdeurs middenklassers. Volgen we die logica, dan kunnen we een beeld schetsen van wat de Alfetta, die overigens gepland staat voor 2018 *grinnik*, gaat worden. Dat was namelijk een grote coupé. Aangezien die andere coupé-Alfa uit de geruchtenmolen gepland staat als Giulia Coupé, wordt verwacht dat de Alfetta groter is. Denk A6, E-Klasse of 5-Serie.

Auto Zeitung gebruikte een Tesla Model S als basis voor een render, of de coupévorm van de elektrische sedan echt een voorbeeld is voor Alfa valt te bezien. Er is overigens sowieso weinig zeker over de Alfetta, behalve de naam en het feit dat het design zal afwijken van de rest van het gamma. Vrees echter niet: de trouwe Scudetto-grille is ondertussen zo’n signatuur van Alfa Romeo geworden dat die niet zal verdwijnen.

De geruchtenmolen slaat dus weer helemaal op tilt. Wat er allemaal ook daadwerkelijk komt, dat zien we vanzelf. Meer Alfa’s is uiteraard een feestje voor de liefhebbers, maar het moet ook verkocht worden natuurlijk. Nu maar hopen dat de wereld zit te wachten op een Italiaanse E-Segmenter.

Imagecredit: Renna Design, met dank aan Remco voor de tip!55 reacties

Veel Alfa-speculaties vandaag! Morgen artikelen met “het is toch anders”?
Fiat had net als volkswagen de audi het merk alfa premium moeten maken.
@elemento: Alfa hanteert wel premium prijzen dus…
@elemento: dat hebben ze ooit met Lancia geprobeerd. Iedereen wil een premium merk worden, vanwege de hoge winstmarge per auto, zodat het premium deel van de markt gewoon overvol is. Een doodgewoon “bread and butter” merk heeft tegenwoordig minder concurrentie.
“Alfetta” Ik heb al fetta gekocht bij de AH.
@loserboi932: bij de AH verkopen ze alleen maar pauper-koemelk-“feta”…
@tymo:
Fijn dat je onder een leuk grapje even wilt laten zien dat je een echte fijnproever bent!
@zegheteens: fijn dat je onder een grapje onder een grapje mij een compliment geeft over mijn uitmuntende smaakpapillen
@tymo: @zegheteens: niet zo fijn dat jullie alletwee zo zeiken…
@mrniesoe: sorry juf Ank, maar Harry Piekema begon :P
@tymo: Dan is het goed
Ziet er mooi uit
Maar eerst zien en dan geloven met die geruchten van alfa
Al zijn ze goed bezig , wie koopt er nog een masarati met huidige programma van alfa
@mulsanne: de meeste van hun geruchten zijn gewoon uitgekomen. Toen ze vertelden dat de Giulia meer dan 500 pk zou krijgen werden ze uitgelachen, hetzelfde verhaal met de Stelvio.
Het komt wel goed…
Ze verkopen al nauwelijks Giulia’s buiten Italië, laat staan deze Alfetta
@arias: ja laten we gaan zitten zeiken
@goodolddays: Ik heb niks tegen het uitbrengen van een Alfetta zal waarschijnlijk een mooie auto worden net als de Giulia. Alleen de verkoopcijfers van de Giulia zijn veelste laag voor zo een auto.
@arias: gelukkig is de wereld groter dan Nederland. Hier in België zie je ze geregeld rijden.
@arias: oh…vertel eens hoever Alfa Romeo onder de verkoopprognoses zit dan?
@rhellema: Alfa Romeo Giulia verkoopcijfers van aantal landen in 2017
Italie: 9.762
VS: 8.903
Duitsland: 2.545
Frankrijk: 2.400 Spanje: 1.034 Nederland: 764 Australië: 639
Canada: 596

In Europa zijn er in 2017 23.953 Giulia’s verkocht waarvan Italië 41% van de rekening neemt. Dat is redelijk een mager aantal.
@arias: en hoeveel was de prognose van Alfa dan voor deze landen?
@arias:

Bizarre cijfers ..
Fabriek moet er toch zeker 150 per dag uitspugen wil het een beetje rendabel worden ..

Ze knallen veel van hun overproductie richting Amerika iig ..
Zullen straks net als Maserati met 5.000 dollar korting doorgestoten worden ..
@lincoln: de 8900 per jaar in de VS zijn er minder dan van de, aan het eind van z’n levenscyclus zittende, BMW 3 per maand. In z’n hoogtijdagen verkocht BMW 140000 stuks per jaar van de huidige 3 serie. Cijfers voor de MB C zullen waarschijnlijk hoger liggen, Audi A4 vergelijkbaar zijn. Kortom: de Amerikaan die een Compact European SportsSedan wil rijden, komt een dikke 400 duizend keer op BMW/Audi/Benz uit, en dan ook nog 8000 keer op Alfa…… En dat terwijl ze echt volhouden een “geduchte concurrent” van deze 3 te willen zijn.
@560pk:

Zou dat graag eens in een beknopt huishoudboekje willen zien ..
Gewoon kosten/baten ..
heb geen idee of nog te doen is voor Alfa ..
Kan niet wachten tot 2050!
Alfetta, was dat niet een sedan van veel jaren terug? Moet gelijk denken aan de Sei en 33.

Qua naam vind ik het likkenbaarden, net zoals de Giulia eruit ziet. Niet in het saai grijs, maar dat azure blauw.
@tarquesh:
Yep, de meest recente Alfetta (70-er/80-er jaren) was er als sedan en als coupé. Auto’s met een mooie balans, je kon ze perfect vierwieldriftend door een bocht jagen. Net als z’n opvolger, de onvolprezen Alfa 90.
@amghans: …en dat waren allemaal “doorontwikkelingen” van de eerste Alfetta uit 1972 met transaxle. Dat was mijn eerste auto. Helaas was Alfa toen al zo noodlijdend, dat ze geen geld hadden voor een totaal nieuw onderstel en bleven ze maar hangen aan dat transaxle onderstel uit ’72. Naar mijn (zeer bescheiden) mening hebben ze het toen verloren van BMW, een merk wat toen beduidend minder sportief was maar sinds die tijd zich wel ontwikkelde. Overigens: de allereerste Alfetta was een racewagen. het betekent “kleine Alfa” en heette officieel…..159 !!! Ja hoor, daar is ‘ie!
@ttr6:
De mijne was 10 jaar jonger, één van de eersten waarbij de 1.6 net als de 2-liter de grote rechthoekige koplampen had. En een ‘lange eindreductie’ om brandstof te sparen. Waardoor-ie i.t.t. tot z’n voorganger (een Giulia 1600 Nuova) niet vooruit te branden was. Mede daardoor hebben ze het – zoals je terecht stelt – ‘van BMW verloren’. En vrees, dat ze dat – ondanks geode bedoelingen – ook niet meer gaan omdraaien.
@amghans: 10 jaar jonger dan ’72 ?? Dan had je een Giulietta? Mijn Alfetta was van 77, met dubbele koplampen en heul veul, nee: extreem veul roest :) Maar toch ….het was wel een Alfa en daar ging het om.
@ttr6: ha…foutje, je bedoelde jonger….dus ’82. Nu snap ik hem.
Eerlijk is eerlijk, hier in België zie ik toch verrassend regelmatig Stelvio’s rijden. De Guilia zie je echter maar heel zelden…
@rohrl-fan: Klopt! Ik zie ze ook regelmatig
@rohrl-fan: Deze zijn natuurlijk al allemaal weggeroest.
@kauwsjotel: even punten scoren met een originele grap
@kauwsjotel: 1971 wil zijn grapje terug!
O god, laat het waar zijn…
Aangezien vandaag ook bekend is geworden dan Magneti Marelli naar de beurs gaat zou het best kunnen dat Fiat Chrysler weer een grote investeringsronde ingaat. Dus niet 2018 maar een aantal modellen tussen nu en 2021. Of dat dan Alfa’s worden of een aantal Fiat’s of toch Chryslers of de zoveelste SUV/cross-over (Jeep/Dodge/Alfa/Fiat) dat zullen we wel zien.

Wel gaat dit gerucht al sinds de aankondiging van de Giulia in de rondte dus wellicht is de Alfetta al bijna klaar? Ghibli of Giulia basis en een beetje mix-and match met motoren.. je komt een heel eind. Het platform van de Giulia is al modulair dus verlengen en breder is goed mogelijk.
Waarom zien dit soort ‘fantasie’ plaatjes van Alfa’s er altijd beter uit dan de uiteindelijke auto’s ?
@dracae: waarschijnlijk is de wens de vader van de gedachte.
De Alfetta was een sedan en een coupe. (Alfetta GT en GTV)

Als er een nieuwe Alfetta komt zal dat een grotere sedan zijn lijkt mij. (formaat 5-serie)

Hoe de schrijver dezes op het idee komt dat dit een grotere coupe zal zijn mag Joost weten. Alfa heeft al eerder aangegeven dat er een sedan boven de Giulia komt. Er steekt geen logica achter. De Giulietta en Alfetta stonden in de jaren zeventig op hetzelfde onderstel. De Alfetta kwam als eerste, de Giulietta was het iets soberder en sportievere broertje. De Giulia is van een generatie eerder. Bovendien heb je ook nog de Giulietta uit de jaren vijftig, een kleine sportieve sedan/coupe.

Geen logica te bekennen dus! Doe eens je huiswerk.
@karaya: volgens mij heb ik er duidelijk bijgezet dat je moet denken aan een formaat A6, 5-Serie of E-Klasse. Staat in de tekst…
@720s: De Alfetta GT(V) was geen grote coupe…
Het zou mooi zijn. Maar eerst maar eens zien, dan geloven.
Hoe wil Alfa eigenlijk de concurentie aangaan, als bijv. Audi komende jaren gewoon eventjes 40 miljard euro gaat steken in nieuwe modellen?
FCA heeft geen cent te makken, dus ondanks die paar extra knaken van Magnetti Marelli zie ik het niet gebeuren dat ze ineens wel een model ontwikkelen die een gigantisch verkoop succes gaat worden.
@specht: FCA maakt stiekem enorme winst en heeft de balans al aardig op orde. Daar komt het geld van Magneti Marelli bij (zo’n 2 miljard als het meezit). Bovendien moet er ook voor Chrysler geïnvesteerd worden dus als ze de nieuwe 300 c en deze Alfetta nou op dezelfde techniek bouwen dan is dat al snel(ler) rendabel.

Bovendien steekt Audi absoluut geen 40 miljard in een paar modellen.. die bedragen zijn voor de hele groep. Want die roepen ze bij VW enzovoort ook.
Niemand is zo gek om 40 miljard euro te investeren in modellen met het totale volume van Audi. Kun je zelfs met hun leipe marges niet terugverdienen.
@w0o0dy: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-15/audi-plans-49-billion-expansion-in-challenge-to-bmw-mercedes
I rest my case.
@specht: doe lekker eigenwijs.. hierbij de feiten..
https://www.google.nl/search?safe=off&source=android-browser&dcr=0&ei=-Z_HWqKgNZH8gAb8yrKIBg&q=total+investment+vag-+group&oq=total+investment+vag-+group&gs_l=mobile-gws-serp.3..33i22i29i30l4j33i160.2536.4578..6400…0….126.817.1j6……….1..mobile-gws-wiz-serp…….33i21j30i10.y20EQw7ccls%3D
@specht: en denk er even over na. 1,87 miljoen auto’s per jaar, 40 miljard in 5 jaar zou 4200 euro aan R&D kosten betekenen voor een gemiddelde Audi. En dan is er nog niets ingekocht, geen onderdeel gemaakt. Dan moet de auto ook nog worden geassembleerd.

No way José.
Rare naam voor een ‘grotere’ Alfa, alfetta vertaalt toch naar alfaTJE?
@bozothenutter: uit het hele beleid van Alfa is dát wat je apart vindt? ;)
5 Dagen te laat! #1april
@wreck: 5 dagen te laat is een enorme verbetering voor Alfa. Normaal gesproken zijn ze jaren te laat.
“wordt verwacht dat de Alfetta groter is. Denk A6, E-Klasse of 5-Serie.”

Ik zou eerder zeggen: Denk A7, CLS of 6 Gran Coupé.

Met een vierdeurscoupé zouden ze zich lekker in de kijker kunnen werken in de US. Waarna iedereen daar een grote Alfa SUV koopt…
Haha, 6 april!
Zolang Marchionne aan het roer staat zou ik niet te veel verwachten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).