Helaas, een F1-bochtje afsnijden kan niet meer in Mexico

Auteur: , 27 Reacties

Slecht nieuws voor Max Verstappen?

Ocon-Perez

Oké, te makkelijk, movin’ on. Na het debacle/spektakel van vorig jaar hebben ze in Mexico besloten dat het Autodromo Hermanos Rodriguez (trackguide) hier een daar wat tweaks krijgt.

Vorig jaar zochten verschillende coureurs een aantal keer hun toevlucht op het gras naast de baan. Lekker weer, voetjes in het gras, je kent het wel. Toch raakten de gemoederen uiteindelijk wat verhit (video) door al deze excursies, wat een geweldig einde van de race opleverde met een potsierlijk podium.

Aanvankelijk finishte Max als derde in de race, maar hij kreeg nog voor de podiumceremonie een straf van vijf seconden aan de broek (waar hebben we dat meer gezien). Vettel stond daarom op het laagste trapje van het ereschavot. Maar de Germaan werd later óók bestraft, in zijn geval voor het onreglementair blokken van Ricciardo. Sebbie kreeg niet vijf, maar tien seconden aan de broek. Daardoor staat Ricciardo officieel in de boeken als de man die vorig jaar derde werd in Mexico, voor Verstappen en dan pas Vettel.

Maar ja, zóveel lol beleven aan een F1-race, dat achten de powers that be toch iets teveel van het goede. Daarom is het circuit op verschillende punten iets aangepast dit jaar. Zowel in de eerste knik als in de slingerende sectie tussen bocht acht en bocht elf zijn er drempels en hogere randstenen geplaatst om afsnijden te ontmoedigen. Jammer maar helaas. Of zou iemand het toch nog wagen even voor grasmaaier te spelen?

Circuit
Bij de pijlen zijn de aanpassingen doorgevoerd. De rode lijn is het nieuwe circuit, de groene lijn is het oude circuit waar in het verleden de Grand Prix op verreden werd. Niet andersom dus.27 reacties

Ohnee nu gaat de kleine furie het eens eerlijk moeten spelen !!
@lowlow: u is Belg?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als de FIA nou ook wat consequenter/consistenter wordt met het uitdelen van straffen, zitten we helemaal gebeiteld. Voor Max is de kans op een straf in ieder geval iets geslonken, Gary Connelly heeft dit weekend vrij.
Als ik de comments hierboven zo lees krijg ik het gevoel dat de rode lijn het nieuwe circuit is
Was ook wel nodig ook. Het is een erg makkelijke baan en foutjes worden zeer matig bestraft.
Het is dat ‘de slingerende sectie tussen bocht 8 en 11’ er is, anders zou het alleen maar een start-stop circuit zijn. (ok, en ingang stadion).
Ik hoop dat de drempels hoog genoeg zijn dat er dan ook echt geen voordeel meer te halen valt.
@gregorius: mocht het zo zijn dat de drempels niet hoog genoeg zijn dan wordt overwogen om er trottoirbanden voor in de plaats te leggen.
@rhellema: waarom geen betonblokken. Veel spectaculairder. Een kleuter leren we toch ook binnen de lijntjes kleuren ipv met een marge van 1cm? Om het nog maar niet over de timmermannen te hebben…
Wat een grote pijlen hebben ze aangelegd
@fiero: ja. @Jaapiyo heeft Hermann Tilke geadviseerd om zo het één en ander duidelijk te maken.
@willeme: ah, aardig van ze!
Die pijlen zijn ook een handige leidraad voor ene “mongol”, werkzaam bij de wedstrijdleiding. Als Charlie nu nog even vooraf goed duidelijk maakt wat wel en niet mag kunnen we weer een leuke race hebben waarbij de eerste 3 die onder de finishvlag doorrijden ook daadwerkelijk op het podium komen.
Grasmaaier gezocht? Magnussen wil vast tijdens de race wel iemand ‘promoveren’ tot grasmaaier. Het liefst zijn teammaat denk ik.
Drempels? Breng ze nu niet teveel op ideeën dalijk gaan ze ook flitspalen en trajectcontrole monteren, hoewel dat misschien meer iets Hollands is.
@bennyyy: krijgen ze een TomTom mee om te vertellen waar ze staan, ook een nederlands product
@bennyyy: Een live flitspaal is misschien nog wel een meer humor. Ben alleen bang dat ze te hard gaan om geflitst te worden
Ik ben zeer benieuwd of het YouTube kanaal van formula 1 deze race ook de drivers breefing post.
Ook hier geld: totaal niet nodig als de FIA consequent is met penalty’s. Iedereen is er nu van over de zeik omdat het toevallig weer met verstappen gebeurt maar ik vond mexico 2016 een stuk erger dat er maar liefst twéé mercedes wagens de eerste knik afsnijden en daarme p1-2 vasthouden en dat verstappen met dezelfde manouvre wel bestraft werd. Excuses k ben er nog steeds niet overheen :p
@gitaarknul: #fanboygedrag
@esprit84: klopt. Er zijn een paar coureurs die ik wat meer gun dan anderen. Max os daar idd een van, andere zijn ricciardo, ocon, hulkenberg, saintz, alonso vandoorne, gastly om er maar een paar te noemen. Als hetzelfde gebeurt bij hun vind ik dat net zo scheef. Maar dat gebeurt dus niet, vandaar dat alle “ik kijk alleen voor max” fans nu zo overdreven doen
@gitaarknul: Mja. En als de FIA consequent penalty’s gaat uitdelen dan is het volgende commentaar: Ze fluiten de wedstrijd dood.
@pomoek: Dat hoeft niet. Men moet gewoon duidelijk afspreken wat wel en niet kan, en zich daaraan houden. Het meten met twee maten zoals dat nu gebeurt is niet goed voor de sport. De Verstappen-incidenten zijn daar een voorbeeld van, maar Vettel’s gedrag in Baku ook. De stewards gaven toen aan dat ze hem niet diskwalificeerden omdat ze geen invloed wilden uitoefenen op het kampioenschap. Dat is toch ook niet goed? Men moet gewoon straffen wanneer de regels gebroken worden, ongeacht de coureur. Geef het een paar races en de coureurs weten ook binnen die strengere handhaving mooie acties te maken.
Is het circuit aangepast naar aanleiding van zondag of was dit sowieso doorgevoerd?
@mrrallycross: dit is aangepast naar aanleiding van vorig jaar, niet afgelopen zondag.
Leuk allemaal. Maar als die gasten een gaatje zien schuiven ze hem er gewoon in.
@clarkson: Pun intended?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).