Hete nieuwe info over de Volkswagen T-Cross

Auteur: , 26 Reacties

Binnenkort te zien op iedere straathoek.

Het heeft even geduurd, maar Volkswagen komt spoedig met een model in het loeipopulaire segment van de kleine SUVjes. VAG heeft zich tot nu toe de kaas van het brood laten eten door auto’s als de Opel Mokka/Crossland X, Peugeot 2008 en Renault Captur, maar wie het laatst lacht, lacht het best. Ongetwijfeld zullen (Europese) klanten dadelijk weer in drommen gaan voor de VW, dieselgate be damned. De kleine SUV zal uiteindelijk in vijf fabrieken verspreid over de hele wereld gemaakt worden en Volkswagen hoopt er een half miljoen per jaar te verkopen.

Maar wat kunnen klanten verwachten van de T-Cross? Wel, een iets kleinere maar tevens praktischere auto dan de T-Roc. Ondanks dat de T-Cross aanvankelijk aan ons voorgesteld werd als kekke cabrio, is de T-Roc meer bedoelt voor de lifestyle en de T-Cross voor de functionaliteit. Volkswagen mikt met de auto (zoals elke fabrikant met elke auto) op jonge gezinnen in stedelijke gebieden. Daarom is de auto voorzien van een -jawel- verschuifbare achterbank, waarmee je kan kiezen voor extra beenruimte of juist bagageruimte (385-455 liter). Dat niemand daar eerder aan gedacht heeft!

Onderhuids is de T-Cross natuurlijk een broertje van de Seat Arona en zodoende staat ‘ie ook op het fameuze MQB-platform. De auto meet 4,10 meter lang. Benzinerijders kunnen kiezen tussen drie TSI-tjes. Twee ervan hebben een inhoud van 1.0 liter en respectievelijk 95 en 115 pk. Daarboven bestaat nog de optie voor een 1.5 met 150 pk. Omdat het VAG betreft kan je ook nog steeds opteren voor Diesel Dampf in de vorm van een 1.6 TDI met 95 pk.

In de gallery kan je als je een beetje door de camouflage heenkijkt al goed zien hoe de productieversie van de T-Cross eruit komt te zien. We zien onder andere achterlichten van de F20 BMW 1-serie van voor de lift (rijtest) en een wat bolle versie van Volkswagens nieuwe familiesnuit. De officiële presentatie staat voor later dit jaar op de rol.26 reacties

Ik snap dat Volkswagen de auto deels gecamoufleerd op de plaat zet, dat is tegenwoordig gewoon onderdeel van het creëren van buzz in de aanloop naar de échte onthulling. Maar waarom plak je dan in hemelsnaam de Volkswagen-logo’s af? Iedereen en diens moeder snapt toch dat deze plaatjes niet van de man met regenjas komen, maar rechtstreeks van Volkswagen zelf. Waarom je logo dan nog verbergen?
“Daarom is de auto voorzien van een -jawel- verschuifbare achterbank, waarmee je kan kiezen voor extra beenruimte of juist bagageruimte (385-455 liter). Dat niemand daar eerder aan gedacht heeft!”

Je bedoelt Toyota, die in de Yaris zo’n systeem heeft? Meer beenruimte achterin dan menig middenklasser.
@rnej: je miste het sarcasme vrees ik ;)
@jaapiyo: my bad. maar dan moet ik dus het hele artikel sarcastisch opvatten denk ik… ?
@rnej: nope de harde info klopt verder wel. Maar als je bedoelt dat ik niet bepaald sta te springen van enthousiasme voor deze T-Roc dan heb je gelijk.
@jaapiyo: grijze muis idd. prima artikel voor de rest hoor :)
@rnej: Precies en veel auto’s met een derde zitrij hebben ook de mogelijkheid om die te verstellen.
@rnej: Of de Renault Twingo. Die had dat ook.
De Yaris? Die hebben het ook maar van Renault, met de geniale Twingo.
Een mini SUV voor in de stad. Hoe diep is de wereld gezonken.

Een bewijs voor hoe het aanbod vraaggestuurd is geworden, hoe de fabrikanten zich ertoe over laten halen om voor de poen een auto te maken die in alle opzichten slechter is.

Nog even en dan zijn alle stadbakjes opgehoogde Polo’s zoals deze. Dan is die ‘hoge zit’ veranderd in een normale zit.

Tegen die tijd is er weer een nieuwe crisis en stort de markt voor dit soort auto’s massaal in.
1.0 en een 1.5 is inderdaad hete nieuwe info!!🔥🔥🔥
@kennone: pure vuur man
Hoeveel kleiner is dit dan vergeleken met de T-roc? iemand al een vergelijk gemaakt?
‘I am more’
Ja een polo met overgewicht.
Ik heb het artikel toch 2 keer moeten doorlezen voordat ik erachter kwam dat we het hier over een nieuw model hadden..
.. precies een van de problemen van de huidige VW line-up. Niks zeggende eenheidsworst met namen die ook nog eens niet onderscheidend zijn.
Kun je hem ook helemaal in zo’n geinig camouflagewrapje bestellen?
Komen er ook weer eens wat kleurige autootjes op de weg.
Als ie dan de kwaliteiten krijgt van een Jimny of een SJ dan kun je er nog wat leuks mee in t weekend.. maar voor de rest… Leuk als je in de bergen woont, in winterse maanden met name.. Als ie dan tenminste 4wd heeft.. Maar voor NL een totaal overbodige auto… Zoals de meeste SUV’s.
@tvr1974: drempels! Zolang gemeenten woonwijken slingerende toegangswegen helemaal vol leggen met verkeersdrempels zullen de mensen die SUVs kopen. Het is dus allemaal de schuld van de ambtenaren en hun drempelvrees.
Lees je mee Elon: Saai achterwaarts hok in 5 fabrieken 500.000 stuks per jaar. En als petrolheads mogen we in onze handjes knijpen als er meer dan 500.000 leuke auto’s(coupe, cabrio,etc) over alle merken heen op de markt gezet worden.

pfff om moedeloos van te worden die suv gekte…
@gekketurbo: Gekke vraag, maar heette jij vroeger witteturbo?
Dus dit is dan de polo op hoge poten…..
Pfff nog meer mensen die denken dat ze een SUV hebben en op je bumper zitten….. en op verjaardagen krijg je dat ook te horen “ja ik heb een SUV”….. als ik aan een SUV denk: X5, GL, GLS, Q7, Stelvio, Q5. Waar ligt de grens?
@drommedaris: niet moeilijk toch? Zware wagen, hoge zit, flinke bodemspeling en een verbruik van ongeveer 1 op 10 of slechter en het is een SUV.
Weer een nutteloze wagen.
Een 1.0 liter of 1.5 liter. Pfff. Gaat dit over halfvolle melk van Campina of wat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).