Hier, de Audi A6 Avant als allroad

Auteur: , 18 Reacties

De praktische A6 komt met fijne motoren onder de kap.

Begin dit jaar lieten we je de agenda van Audi voor dit jaar zien. Toen werd al duidelijk dat het automerk uit Ingolstadt in het tweede kwartaal van 2019 de nieuwe A6 allroad ten tonele zou brengen. Het moment is hier, de A6 op hoge pootjes is een feit.

Audi heeft het moment strategisch uitgekozen, want dit jaar is het 20 jaar geleden dat de eerste allroad op de markt kwam. Het merk viert dit door onder andere de Allroad-kleur ‘Gavial Green’ uit 1999 naar dit model te brengen. Deze vierde generatie A6 allroad brengt het bekende recept naar het huidige model. Je zult overigens niet altijd met een ‘hoge’ auto rijden. Normaal gesproken heeft deze A6 allroad een bodemvrijheid van 139 mm. De Audi, die 2.5 ton mag trekken, komt echter met een variabel systeem. Met snelheden tot 35 km/u kan de bodemvrijheid met nog eens 45 mm verhoogd worden. Op de snelweg maakt de auto zichzelf lager bij snelheden boven 120 km/u. Dan komt de A6 allroad 15 mm dichter naar de grond. Zet de auto in de offroad modus en de A6 allroad is 30 mm hoger dan standaard tot een snelheid van 80 km/u.

Hier, de Audi A6 Avant als allroad

Bij het afdalen van een heuvel kijkt de A6 allroad met je mee. Er is een computer aan boord die let op de omstandigheden van de auto. Handig als je bijvoorbeeld een afdaling maakt met een beladen kar. Het systeem werkt met snelheden van 2 tot 30 km/u. Via het MMI-scherm is de hellingsgraad te zien tijdens zo’n afdaling. Ook kan de A6 allroad zelfstandig individueel de remmen aansturen, wat op dat moment nodig is om de afdaling zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit maakt de Audi zoveel meer dan een verhoogde A6 met wat plastic rondom.

Hier, de Audi A6 Avant als allroad

Met al deze mogelijkheden wil je natuurlijk wel een fijne compagnon onder de motorkap hebben. Dat zit wel snor. Audi brengt de A6 allroad met de 3.0 TDI op de markt. Er is keuze uit drie varianten. Met 231 pk en 500 Nm koppel, met 286 pk en 620 Nm koppel of met 349 pk en 700 Nm koppel. Laatstgenoemde maakt er een vlotte station van. Deze A6 allroad quattro 55 TDI doet 0-100 km/u in 5,2 seconden. In alle gevallen bedraagt de topsnelheid 250 km/u en zijn de motorvarianten standaard gekoppeld aan een achttraps tiptronic automaat. De aandrijflijn kan optioneel nog worden voorzien van een sportdifferentieel met torque vectoring.

De A6 allroad quattro is 4,95 meter lang, 1,90 meter breed en 1,50 meter hoog met een wielbasis van 2,93 meter. Net als de reguliere A6 Avant is er sprake van 565 liter bagageruimte, of 1.680 liter met de achterstoelen plat.

Audi brengt de A6 allroad quattro exclusief in Europa op de markt. Prijzen in Duitsland beginnen bij 61.500 euro.18 reacties

blijft cool zo’n allroad
Ik vraag me af wat het nut is van een hellingshoeksensor op een auto als deze. Met een echte 4×4 snap ik dat je wel eens tot het randje wil/moet kunnen gaan en dat die info handig is, maar in een A6?

‘Hmm deze afrit is wel heel steil. Hoe steil eigenlijk? Zo, 8 graden! Dat is wel steil zeg.’
@gulli: Leuk hebbedingetje toch? Kost geen drol lijkt mij. Ooit in Zwitserland een chalet gehuurd waarbij ik inderdaad dacht: Zo dit is stijl, hoe stijl zou dat zijn?
Met winterbanden, sneeuwkettingen en 4×4 half glijdend naar beneden pff:-)
@unknown32: die chaletjes in Zwitserland kunnen inderdaad stijl hebben. Niet allemaal trouwens.
Altijd al een fantastische bak gevonden. Praktisch zonder het ordinaire van een grote SUV.
dit liever dan een rs6
Een allroad met S6 motor…🤨 wanneer komt de benzine S6 naar Europa… ?begrijp mij niet verkeerd ik ben voorstander van dikke diesels, maar niet als opvolger van een 450pk V8
Veel liever dit dan een SUV. Gesteld dat ik écht 4×4 en bodemvrijheid nodig heb…
Geen uitlaat imitatie sierstukken ongein! Woohoo!
@321rr123: 🧐😅
https://twitter.com/evoantony/status/1133677585261633536?s=12
@dimglor: ja dat is echt schandalig
@dimglor: na nep geluid, nu zelfs de nep uitlaat! De premium Duitsers blijven je verwennen..
De topper in Zwitserland!
Dus in een gewone A6 is de dikke diesel ineens S6, en hierin ineens 55 TDI? Rare jongens die Duitsers.
@dutchdriftking: niet zeker dat ie hier de elektrische turbo krijgt. Was ook zo bij de V8, de SQ7 had ze, andere toepassingen niet…
@Onehp: hij heeft hier iig hetzelfde vermogen en koppel dus verwacht van wel.
@ko4n: dat hoeft er niks mee te maken hebben, de elektrische aangedreven compressor verandert niet aan die piekwaarden, helpt enkel bij laagste toeren en om de turbos snel op gang te helpen…
Maakt ‘m nog een stukje stoerder zo. Ik kan niet wachten tot de RS6 geïntroduceerd wordt!

De persfoto’s zien er overigens wel erg nep uit…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).