Hoe KREEZIE maak jij je Audi A7?

Auteur: , 18 Reacties

Trek je configurator-skills uit de kast en laat zien wat je kunt.

Hoe KREEZIE maak jij je Audi A7?

Na de behoorlijk deprimerende en teleurstellende configurator van de Urus die we gisteren bespraken, was het wel weer tijd voor iets kleurrijkers. Collega @willeme was er alweer vroeg bij en presenteerde mij een drietal foto’s die hij eigenhandig uit de configurator had gevist. Laten we eens zien wat we allemaal met de gloednieuwe A7 Sportback kunnen doen.

Na het bekijken van de eerste opties wordt al gauw duidelijk dat Audi hun klanten genoeg keuze biedt. Bij het opstarten van de configurator wordt je direct geconfronteerd met verschillende uitvoeringen en pakketten die de prijs van je A7 vrijwel direct tot boven de € 100.000 duwen. Ga je vervolgens naar het tabje ‘motoren’, dan is er weinig keus. De immer verwarrende typeaanduidingen van Audi doen het blok misschien iets steviger lijken dan hij in werkelijkheid is; de 55 TFSI is een 340 pk sterke 3-liter zescilinder met een enkele turbo.

Hoe KREEZIE maak jij je Audi A7?

Aangekomen bij het exterieur is er een overvloed aan kleuren, zeker als je de gepersonaliseerde lak meerekent. Velgen komen in verschillende soorten en maten. Hier kunnen we ons houden aan de duimregel dat de grotere velgen veelal de mooiste zijn, en tevens in de meeste vormen komen. Eveneens kun je in dit tabblad uitzoeken welke LED-lampen je wilt en of er nu eigenlijk een panoramadak op gelegd moet worden. Tenslotte toont de binnenzijde meer soorten leer dan er koeien zijn en bepaalt een van de drie stuurwielen hoe hard je door de bocht kunt.

Maar goed, nu is het de hoogste tijd om zelf te knutselen.

Hoe KREEZIE maak jij je Audi A7?18 reacties

Altijd leuk om te spelen met zo’n configurator! En ik moet Audi nageven dat ze echt een stel fijne kleurtjes erin hebben staan. Je betaalt je helemaal krom, maar dan heb je wel een schitterende laklaag op je boksbeugel.

De A7 zelf kan me verder niet zo bekoren. Ik ben sowieso geen fan van de liftback-vorm. En de doorlopende achterlichten vind ik op de A8 bijvoorbeeld wel mooi, maar hier vind ik het dan weer niet geslaagd.
@berlinetta: wat een leuk verhaal zeg
2 x 6 extra schraapveren op de grille en kofferdeksel ipv 4 zou al een verbetering zijn.
Ik hoop dat de software in hun auto’s beter voor elkaar is dan de configurator site. In Chrome werkt die site bij mij voor geen meter.
@galant: dat is van de redenen waarom ik nooit een VAG als lease wagen bestel. De configurator loopt altijd vast en ik krijg altijd hoofdpijn van de waslijst aan opties die dan net niet met elkaar te combineren zijn. Bijvoorbeeld de Caddi Maxi 7 zitter is niet te combineren met een trekhaak? De meest onduidelijke radio/gps combinaties en ga zo maar door. Ik geloof dat bij Skoda zelf een achterruitwisser en lampjes in de zonnekleppen een optie waren.
@stijnvermeersch: heel logisch ja
@stijnvermeersch: die trekhaak is niet zo gek, dan zit er waarschijnlijk een andere bodemplaat achterin, ivm de 3e zitrij. Een LaRo Discovery Sport heeft in 7-zits uitvoering zelfs 2 (heel) verschillende trekhaken afhankelijk van of je wel of geen reservewiel bestelt.
@galant: Ik heb hem ook geconfigureerd in Chrome.. zonder problemen eigenlijk..
@ardonjr: Ik nu ook idd. Heb het vanmorgen een paar keer geprobeerd en sindsdien niets veranderd (zelfs niet een reboot gedaan). Raarrrrr….
Ik maak hem helemaal niet!
@viezefreddyw: Wou het net zeggen haha
Ik mis de optie voor een oude A7…
Ik vind die achterkant zo zwak.
Wat een aardslelijke verschijning menig goblin of ork uit lord of the rings zou jaloers worden van die achterzijde.
Hele rare auto qua design.
Stukken mooier dan de nieuwe A8 naar mijn bescheiden mening.
@dutchdriftking: Nee hoor, helemaal mee eens.

OT: die configurator is raar. Voor alle leuke opties mag je het Pro Line pakket niet aanvinken en andersom zijn er ook veel rare dingetjes. En duur! 112k als je een Pro line met alleen het hoognodige doet.
@720s: klopt, en maar 1 motorisering.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).