‘Honda gaat in 2019 met Red Bull races winnen’

Auteur: , 28 Reacties

Aldus het sympathieke wentelteefje.

Franz Tost '19

Het is nog een hele maand wachten, maar dan gaat het nieuwe Formule 1 seizoen weer beginnen! Eigenlijk vragen we ons maar één ding af: wie heeft er goed gegokt? Verstappen, door te blijven bij Red Bull, of Daniel Ricciardo, door te verkassen naar het team van Renault. Zet Renault de stijgende lijn voort en gaan ze het Red Bull lastig maken, of wordt het verschil een stuk groter?

Volgens de teambaas van Toro Rosso, Franz Tost, is het vrij duidelijk: met die motor zit het wel snor. In een interview met Reuters laat hij het volgende weten:

Ik denk dat Honda een hoog niveau heeft gehaald. Een heel hoog niveau op het gebied van betrouwbaarheid, maar ook qua performance. Ik denk niet dat we veel aanpassingen aan de motor gemaakt hoeven te worden. Ik ben er vrij zeker van dat Red Bull Racing in staat is om races te winnen. Toro Rosso zal veel voordelen halen uit deze samenwerking.

Toro Rosso

Natuurlijk bekijkt hij het door zijn eigen Toro Rosso bril. Hij kan onmogelijk zeggen dat het Honda-blok een ramp is. Aan de andere kant gaat geen weldenkend mensen zulke positieve uitspraken doen als je weet dat het verkeerd gaat aflopen. Hij is immers geen politicus. Over zijn eigen kans is Tost ook uiterst positief. Volgens Franz Tost wordt Albon de verrassing van 2019.

Ik denk dat Alex voor een positieve verrassing zal zorgen, voornamelijk omdat mensen hem niet kennen. We hebben de afgelopen jaren nauwlettend in de gaten gehouden. Vergeet niet dat hij erg succesvol was in de GP3-klasse. Daar reed hij onder andere tegen LeClerc, hij versloeg hem zelfs een paar keer. Ook in de Formule 2 heeft hij mooie dingen laten zien, met name qua inhaalacties. Ik ben meer dan optimistisch.

Ook over de meer dan eens afgedankte Daniil Kvyat is Franz Tost te spreken:

We weten allemaal dat Daniil een zeer getalenteerd coureur is. Ik denk dat hij het goed zal doen.

Vorig jaar waren ze bij Toro Rosso nog aanmerkelijk minder positief. Het seizoen verliep vrij dramatisch, ze wisten net het noodlijdende Williams voor te blijven, ook al was dat volgens Toro Rosso een vertekend beeld.28 reacties

French Toast, die ouwe turning bitch.
VTEC just kicked in Yo!
@ghost: Jij hebt zeker een Civic gereden …
@autodrome: en was lid van De Officiële Honda Club (DOHC)
@autodrome: nope, heb tot nu toe alleen maar Duitsers in het wagenpark gehad..
@ghost: wat een armoe. Verandering van spijs doet eten.
@sirprize: maak je geen zorgen, komt allemaal nog wel..ik vind iedere 2 jaar een auto kopen van Max 3 jaar oud op dat moment al heel wat..
@ghost: haast je Intertoys gaat failiet.
@clk63bs: hahaha internetheld! Hoogste tijd..slaaplekker.
“Wij van wc-eend”
Jajaja, geen woorden maar daden!
@dutchdriftking: echt iedere scheet die honda/ red-bull laat staat hier op AB. Ik beschouw mezelf als liefhebber van de F1, maar jongens komop kap nou eens met dat non-nieuws iedere keer.
Ik snap dat jullie leven van kliks, maar het begint wel echt tegen het vervelende aan te lopen.
Helemaal omdat er van andere teams nauwelijks iets naar buiten komt.
@gebruikersnaam3: Daar zit wel wat in. Wellicht heb ik er overheen gekeken, maar de presentatie van bijvoorbeeld de McLaren heb ik hier niet gezien.
Hert wel snor zitten, die uitdrukking kende ik nog niet.

Het is allemaal nog koffiedik kijken tot we in Australië zijn, ondertussen is het Williams helemaal niet gelukt om op de baan te geraken en morgen ook niet. Misschien woensdag
Geen lekker begin voor het legendarische.
@sketcher: het legendarische wat!?? Zeg het! Ik zit op het puntje van m’n stoel!! The suspense is killing me!!!
@gulli: legendarische ontbijt?
Heeft iemand Fernandino Alonso om een kort en krachtig maar wel grappig commentaar gevraagd? Hij is tenslotte Honda’s meest positieve ambassadeur….ahmm!?
@iphonistvongates: “GP2 engine, GP2 engine!!1!1!!!!” aldus F. Alonso
RedBull heeft vorig jaar met dat natte Franse stokbrood achterin ook races gewonnen, dus zo heel veel zegt dit allemaal weer niet…
@trustmeiamanengineer: Dat natte franse stokbrood zullen ze nog wel eens met weemoed aan terugdenken daar bij RB
ik mis die ouwe wijvenclub helemaal niet, al dat gezeur en die proefballonnetjes over Honda, ReNOO honingdassen, minderjarigen, frietkotten en andere frikandellen, irritantjes als die Horner en lullige inhaal en verdedigings regeltjes., jankende Italianen en strakke Duitsers .
Sorry, maar “vrij zeker” is toch iets anders als “ze gaan zeker” races winnen. Persoonlijk zou ik wel weer een seizoen als 2009 voorgeschoteld willen hebben, een totale outsider die opeens wereldkampioen wordt. In ieder geval een ander team dan MB.
Volgens mijn observatie van de test van vandaag was RedBull aardig aan t “Sandbaggen” getuige vrijwel exact dezelfde rondetijd op een compound zachtere Pirelli’s.. Verder liet Max de hoogste topsnelheid noteren vandaag… Weinig downforce en/of sterke motor?
Hoop is als denken zeker weten hoe diep de zee is als het water helder is maar je de bodem niet kan zien en je last hebt van aquaphobia. Max Verstappen wordt dit jaar geen wereldkampioen, de achterstand op het Italiaanse Rood en Zilveren Duitse is te groot. Ook zij hebben wederom stappen gezet, mischien kleinere stappen, maar er blijft een significant vermogensverschil. Kan je helaas niet weg toveren in een paar jaar, gun Honda nog wat jaren en het komt goed. Die French Toast kletst ook maar wart uit z’n grijze nek, Toro Rosso was vorig jaar dramatisch, de keren dat het blok het hield waren hoopgevend, maar niet meer en minder dan dat. Het moet allemaal kloppen en bijelkaar komen in een F1 auto, de rijder is van de buitencatogorie, maar de betrouwbaarheid en het vermogen van de aandrijflijn gaat de sleutelfactor worden voor Red Bull en MV33.
Hahahahahahaha!!!!!! Iedereen zit hier te praten van ze denken maar en ze weten niks zeker blablabla en sluiten af met dat het RedBull niet gaat lukken om kampioen te worden! Lekker hoor jongens als de mensen van de F1 iets denken is het bullshit maar wij op autoblog weten het natuurlijk veel beter van achter onze tv en computer etc. Hahahahaha lekker bezig mannen!
@audirick1995: fanboy, indirect zeg jij dat jij het ook denkt te weten, lekker slim …
@autodrome: precies dat id
Wordt een interessant gevecht in de achterhoede.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).