Dit is de nieuwe Toro Rosso voor 2019

Auteur: , 37 Reacties

De eerste nieuwe 2019 Formule 1 auto, op je beeldscherm.

Het begint weer te borrelen: het Formule 1 seizoen van 2019 komt telkens dichterbij. De teams hebben ard gewerkt voor hun nieuwe bolides. Links en rechts konden we een gerucht voor jullie opvangen, maar het lange wachten is bijna over. Voor het echt zover is, worden de auto’s onthuld. Vandaag is Toro Rosso de eerste met de presentatie van hun spiksplinternieuwe STR14. Haas beet vorige week weliswaar het spits af, maar dat was alleen de presentatie van de livery, geplakt op de oude Haas F1 auto van 2018.

Het is de bedoeling dat de STR14 véél beter gaat scoren dan vorig jaar. Toro Rosso wist alleen het armlastige Williams voor te blijven. Dat kwam door de motor van Honda, die voor 2018 nieuw was voor het team uit Faenza. Omwille van de versnelde ontwikkeling moesten er veel motoren geplaatst worden en risico’s genomen. Daarmee fungeerde Toro Rosso als een testbank voor Red Bull. Mocht je het gemist hebben, het team waar Max Verstappen en Pierre Gasly dit seizoen voor uitkomen, gebruiken de power-unit van Honda.

Over coureurs gesproken, die waren inmiddels al bekend. De Rus Daniel Kvyat en de Brit Alexander Albon. Beide coureurs komen uit het Red Bull opleidingsprogramma, maar werden eruit geknikkerd. Vanwege de versnelde stoelendans parade (ingezet door Daniel Ricciardo) moet het junior team van Red Bull het doen met twee coureurs die ze al eens aan de kant hebben geschoven. In het geval van Daniel Kvyat meerdere malen.37 reacties

Gaaf ding ..
Net een soort drie dimensionaal reclamebord ..
Livery is zowat het zelfde als vorig naar
@sketcher: Dat ging niet helemaal goed, laat ik het nog eens proberen zonder vroegtijdig op versturen te drukken.

Livery lijkt bijna hetzelfde als vorig jaar maar blijft wel mooi, gek genoeg veel meer Redbull dan Redbull.

Ik zie zo snel geen grote verschillen aan de auto, waar moeten we op letten? Vleugels kleiner? Andere grote aerodynamische veranderingen die in het oog springen?
@sketcher:
Ken je de blikjes van Red Bull Cola? Exact dezelfde kleur.
Met name de voorvleugel heeft komend jaar minder tierelantijntjes maar is een stuk “eenvoudiger”, noem het strakker gemaakt.
@weeshuis: Ik bedoel de livery van Torro Rosso is veel dichter bij de kleuren van blikjes RedBull dan die van RedBull Racing.
@sketcher: vind ik ook. Wist zelfs niet dat er een redbull tonic was!
@sketcher: volgens de nieuwe regels zou de voorvleugel is groter maar simpeler moeten zijn. De achter vleugel hoger en nog een aantal wijzigingen op aerodynamische vlak. Het gaat maar over enkele cm die niet veel verschillend gaan ogen denk ik.
Ik dacht dat er dan ook wat verteld zou worden in het artikel over de wijzigingen ten opzichte van vorig jaar, maar dat valt dus tegen.
@BmwMPower: Stay tuned, daar komt later een apart artikel over
@edge: Daar Hoopte ik al op!
(En met mij vele andere)
Kek kleurtje.
Had hem graag juist als het originele Red Bull blikje gezien.. meer grijs/blauw.
@roberto:

En stinkend naar cheapass kauwgomballen ..
@lincoln: Wat is toch die haat op Red-Bull van iedereen. Prima dat je het niet lekker vind, maar de verkoop suggereert dat heel veen mensen het oneens zijn met dat statement, waaronder ik.

Overigens niet aan jouw persoonlijk gericht, maar viel me gewoon op punt punt
@gebruikersnaam3: ik vind het net als Lincoln ook goor. Ieder zijn ding, het zijn maar meningen, die mag je hier toch kwijt?
@gebruikersnaam3:

Je gaat de producten van een multinational toch niet verdedigen ??

Je lijkt wel zo een Alpina fanboy ..
@lincoln: nee, gewoon nee.
De auto zelf vind ik minder geslaagd. Met heel veel voorvleugel. Gelukkig heeft t een functie 😅
Fijne livery. Mooie helm ook voor Kyvat:
https://img.f1today.eu/x/full/photos/5c61795f93d5c63f9ca7dc374d31398737eaaba963652.jpg

Stiekem hoop ik altijd dat zo’n team het dan beter doet dan de grote broer hehe
@hamerhaai: die helm wil ik! Tenzij er weer een special Lewis Hamilton Monster helm komt
Ik ga voor de livery op foto 5!

Jeugdsentiment goud met zwarte F1 wagens.
‘T zijn echt maar fragiele sprietjes, die F1-auto’s van vandaag. En lelijk, dat ook. Zelfs los van die rolbeugel zit er geen één fraaie hoek aan de auto. Vind t niet heel prettig om te zeggen, maar dat doet Formule E toch een heel stuk beter…
@forza: met pijn in mijn hart moet ik u helaas gelijk geven…
Ik vind foto 5 erg verdacht… Zwart met een goud randje… Heeft Red Bull dan toch banden met Rich Energy? Spelen ze onder één hoedje om Monster van AMG Mercedes F1 uit te Formule 1 te krijgen? En welke rol speelt Rockstar in dit verhaal? Vragen… Vragen…

Misschien moet ik toch wat minder van dat spul drinken, ik word er spontaan paranoia van.
ik zie zo geen hele grote verschillen met vorig jaar. De achterkant lijkt iets meer op de RB, en de pitot buizen (of antennes?) is nu een sprietje in vergelijking met de oude knots die op de neus zat. De motor inlaten zitten nu ook hoger.
@pomoek: die end plates… Dat stoort me het meeste
Op die laatste foto ziet het frame er toch wat ieletjes uit, vroegah was dat lekker dik uitgeklopt. De banden lijken totaal uit verhouding zo van boven naar beneden alhoewel die dingen meer rubber dan ooit bevatten. Zal wel de foto zijn, want op deze foto ziet het er weer blubberdik uit(RB13 2017) https://images.abcdn.nl/image/41b53481e1_rb-13-2.jpg?w=880&s=f074f33fe91a530178d2a1852979f6a9
Weinig andere sponsoren zeg en totaal niet anders dan vorig jaar
Vind die van Williams ook wel een lekker kleurtje
https://cdn-4.motorsport.com/images/amp/6D1zdnK0/s6/george-russell-williams-robert.jpg
@qoekje: ja die is best wel tof geworden! En verassend, echt geen woord over RoKit gehoord voor de onthulling. Hoop dat ze het goed doen dit jaar.
Komt er ook een auto in volledig Heineken-Livery? Dat is veel lekkerder dan Red Bull..
@ghost: Doe dan maar een Grimbergen livery!
@dutchdriftking: ook lekker!
Weinig nieuws.
Vind m met die enorme voorvleugel vreselijk lelijk. Als dit de trend is voor 2019 wordt het afzien in de F1.
@fastforward: niet alleen trend, het zijn zelfs de regels! Ze zullen allemaal versimpelde, brede voorvleugels hebben

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).